Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΤΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν ο Τσίπρας είχε παραιτηθεί την επόμενη ημέρα που επέστρεψε από τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας στον Ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη -αναφέροντας αναλυτικά τις παράλογες απαιτήσεις του Σόιμπλε που ζητούσε συνεχώς νέες παραχωρήσεις από την Ελλάδα- και είχε κάνει εκλογές, θα είχε πάρει ένα τρομερό ποσοστό όσο καμία άλλη κυβέρνηση στην ιστορία της Ελλάδας.Θα είχε γίνει ο ήρωας, θα είχε τη δυνατότητα να χειρισθεί τους δανειστές, θα είχε δηλώσει χρεωκοπία, που ισχύει άλλωστε εδώ και πέντε χρόνια και θα είχε αρχίσει επιτέλους η τελευταία φάση της ταλαιπωρίας του ελληνικού λαού.
Γιατί δεν το έκανε;
Τρεις είναι οι πιθανότητες:
1. Δεν είχε το πολιτικό ένστικτο που χρειάζεται ο πολιτικός για να αρπάξει την ευκαιρία που έρχεται μία μόνο φορά, η οποία θα τον εκτινάξει στην κορυφή και θα τον «χρίσει» πραγματικό ηγέτη.
2. Δεν είχε τα κότσια να αντιμετωπίσει την «καυτή πατάτα» που θα προέκυπτε μετά το θρίαμβο των εκλογών.
3. Είχαν ήδη προαποφασίσει μαζί με την παρεούλα του να τα ξεπουλήσουν όλα… για την καρέκλα.
Προτίμησε τον εύκολο δρόμο για τον ίδιο και τον δύσκολο για την Ελλάδα, υπακούοντας κι αυτός, όπως και και οι προηγούμενοι, πειθήνια στους δανειστές, όπως άλλωστε δήλωσε και ο μέντορας του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ.
Θα πάμε για εκλογές, αφού όμως πρώτα έχει δεσμευθεί αυτή η κυβέρνηση για τη συμφωνία με μια μεγάλη πλειοψηφία από την Βουλή των Ελλήνων, με το κόμμα του διασπασμένο, με κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα να μην θέλει να κρατήσει την «καυτή πατάτα» και σαν αποτέλεσμα να έχουμε μια πολιτική ανωμαλία, εκτός των άλλων συμφορών που μας φόρτωσε η πολιτική του.
Κρίμα! Αλέξη έχασες και θα το διαπιστώσεις πολύ σύντομα.
Το μόνο που κατάφερες είναι να αυξήσεις τους λαθρομετανάστες κατά μισό εκατομμύριο σε μια ρημαγμένη Ελλάδα, να δώσεις ιθαγένεια σε μετανάστες ώστε να πάρεις μερικά ψηφαλάκια, να ρίξεις στην ανεργία ακόμα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, κλείνοντας δεκάδες χιλιαδες μικροεπιχειρήσεις, να διώξεις στο εξωτερικό μερικές ακόμη εκατοντάδες νέων μορφωμένων Ελλήνων, να παραλύσεις το κράτος που φαίνεται σαν να μην υπάρχει, σαν να μην λειτουργεί τίποτα και, όπως φαίνεται, να ξεπουλάς, ό,τι έχει απομείνει στην Ελλάδα, στα κοράκια που καραδοκούν αψηφώντας για την δυστυχία των συμπατριωτών σου.
Μπράβο Αλέξη που μας ξεγέλασες, σε είχαμε υποστηρίξει αλλά με καμία δύναμη δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι υπήρχε στο πίσω μέρος της κεφαλής σου.

Πάντα όμως μας αρέσει να είμαστε αισιόδοξοι και να ψαχνόμαστε να βρούμε τα ίχνη μίας νέας ελπίδας.

Παρατηρώντας τα βέλη του συστημικού κατεστημένου μέσα από τα μεγάλα κανάλια, διαπιστώνουμε ότι στρέφονται με μανία ενάντια σε τρεις κυρίως παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου. Στο Βαρουφακη, την Κωνσταντοπούλου και τον Λαφαζάνη. Αυτό το τρίο επομένως φοβούνται και προσπαθούν να το εξοντώσουν, πριν ακόμα διαπιστώσει το ίδιο την δύναμή του και την αποδοχή του από τον Ελληνικό λαό αυτή την ώρα.

Αυτό το τρίο, εάν ενωθεί, θα κερδίσει τις εκλογές που έρχονται σύντομα. Αυτό το τρίο έχει τα εχέγγυα ότι θα μπορέσει να τα βάλει με την τρόικα, έχει τα κότσια να το κάνει και σε αυτή την προσπάθεια, θα έχει το λαό μαζί του. Αρκεί να ενωθεί.


Με μόνη την ανακοίνωση του νέου σχήματος θα εκτιναχθεί στη συνείδηση του λαού, θα πάνε μαζί του εκτός από αυτούς που διαφώνησαν ανοικτά και πολλοί που κατάπιαν το πικρό ποτήρι του «ΝΑΙ» στη Βουλή, που θα επανακάμψουν και θα εγκαταλείψουν τον Αλέξη και τους άλλους.

Έχει έρθει η σειρά την Ελληνικής Τρόικας. Ας τό τολμήσει !

Ανδρέας Ε. Γεωργιάδης-Κοινωνιολόγος
 
Πηγή: ithesis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.