Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ: ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ…ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια 

 Tsipras-Karamanlhs
Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την αρχηγία της ΝΔ έλαβε τέλος και όπως φαίνεται οι δύο μεγάλοι νικητές των εκλογών είναι οι… Αλέξης Τσίπρας και Κ. Καραμανλής. Πολλοί θα αναρωτηθούν από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα. Και όμως η ανάγνωση του αποτελέσματος και το παρασκήνιο που έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα εξάγει αυτό το αποτέλεσμα.

Η επικράτηση του Ε. Μεϊμαράκη στον α” γύρο αλλά και το κλίμα που υπάρχει για τον β΄ γύρο, δείχνει πως ο Κ. Καραμανλής παίζει ένα παρασκηνιακό παιγχνίδι ούτως ώστε το κόμμα να παραμείνει ακόμα υπό τον έλεγχό του.

Αφενός »κλείνει» την πόρτα για την αρχηγία του κόμματος σε νέα πρόσωπα και αφετέρου βάζει στοπ στην σαμαρική πτέρυγα για τον έλεγχο του κόμματος. Επίσης με την στήριξη στο πρόσωπο του Ε. Μεϊμαράκη δεν θέλει επ’ουδενί να καταλλήξει το κόμμα του θείου του στον γόνο της οικογένειας Μητσοτάκη.

Φυσικά το όλο επικοινωνιακό παιχνίδι που «έσκασε» τις τελευταίες ημέρες για τις επαφές Α. Τσίπρα και Κ. Καραμανλή σε αυτό αποσκοπούσε, ώστε να φανεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει πάλι ενεργό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα. Η αποκάλυψη ότι ο πρώην και ο νυν πρωθυπουργός είχαν δραματική τηλεφωνική επικοινωνία στην πιο κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων του καλοκαιριού με τους δανειστές, περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό.

Η σχετική επιχείρηση εκφράζει τους μύχιους πόθους στελεχών και τμήματος της ΝΔ να επιστρέψει αργά ή γρήγορα στην ηγεσία της παράταξης ο Κ. Καραμανλής.

Στο επικοινωνιακό παιχνίδι που στήθηκε συμμετείχε ασμένως και το Μέγαρο Μαξίμου, που επιβεβαίωσε την επαφή των δύο ανδρών, αναδεικνύοντας όμως περισσότερο το ρόλο του κ. Τσίπρα και την αδιαπραγμάτευτη επιδίωξή του «να στηρίξει με την επιλογή του τους αδύναμους Έλληνες», όπως πλασαρίστηκε από τους συνεργάτες του.

Στην πραγματικότητα η αποκάλυψη και ουσιαστικά η διπλή αυτή «διαφήμιση» της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ήταν το αποκορύφωμα μίας θεαματικής διαδικασίας προσέγγισης της καραμανλικής πτέρυγας με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Το γεγονός όμως είναι ότι και οι δύο πλευρές «διαφήμισαν» και «έκαναν ντόρο» με αυτήν την παράταιρη εκ πρώτης όψεως προσέγγιση. Αν ρωτήσει κάποιος, ποιος άλλος κερδίζει άμεσα από τις εκλογές της ΝΔ, όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή μας, αυτός είναι ο Α. Τσίπρας. Όπως πριν περάσουμε στον Α. Τσίπρα, θα μας επιτρέψετε να κάνουμε και ένα μικρό σχόλιο για την όλη διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ.

Ο Β. Μεϊμαράκης δεν έχει να επιδείξει τίποτα πολιτικά και πολύ απλά έπαιξε και παίζει το παιγχνίδι της Καραμανλικής πτέρυγας.

Ο Μητσοτάκης εάν δεν είχε το όνομα, δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει φτάσει να διεκδικεί την αρχηγία της ΝΔ.

Ο «άφθαρτος Τζίτζι» απεδείχθη ότι έκανε την ακριβότερη καμπάνια, όμως ο παλαιοκομματισμός του τον έφερε αρκετά πίσω.

Ο… μνημονιακός Γεωργιάδης κόλλησε στην καραμέλα της δεξιάς και ταυτίστηκε απόλυτα με τον Σαμαρά.

Όσον δε αφορά τις θριαμβολογίες για την «μεγάλη» προσέλευση της «βάσης» της νουδούλας, θα πούμε κατ’ αρχάς ότι όπως παρατηρήσαμε κι από τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τις ουρές της αναμονής έξω από τα εκλογικά τμήματα, η ηλικία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων ήταν 60+. Αν τώρα πιστεύουν πως αυτό το κόμμα έχει μέλλον…
Επίσης αρκετές πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ένας αριθμός ψηφοφόρων του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ και της Ενωσης Κεντρώων ψήφισαν τον Μητσοτάκη, ενώ αρκετοί από τους ΑΝΕΛ τον Β. Μεϊμαράκη.

Όπως γράψαμε πιο πάνω, νικητής των εκλογών είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αφού όποιος κι αν κερδίσει στο δεύτερο γύρο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει το «στυγνό» της έργο σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές.

Από την αρχή του νέου έτους θα έχουμε εξελίξεις. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση αυτή με τους 153 βουλευτές και με πολύ δύσκολα πολιτικά «ναρκοπέδια» μπροστά της, όπως το ασφαλιστικό και το αγροτικό, δεν θα μπορέσει να φέρει εις πέρας τις μνημονιακές δεσμεύσεις της. Άρα μια… οικουμενική θα ήταν η καλύτερη λύση για να περάσει αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα. Επομένως είτε κερδίσει ο Βαγγέλης, είτε ο Μητσοτάκης, η ΝΔ θα συμμετάσχει σε αυτό το σχήμα μαζί με άλλους προθύμους για να δώσουν την χαριστική βολή στον ελληνικό λαό. Ετσι πολύ απλά αυτά τα δύο πρόσωπα θα "καούν'' και η επιστροφή Καραμανλή τα επόμενα χρόνια θα είναι σίγουρη.

Όλοι βγήκαν κερδισμένοι. με μόνο χαμένο, (όπως πάντα) τον ελληνικό λαό.

Πηγή: ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.