Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ!

«Σημαντική και ιστορική για τη χώρα μας,για το κοινοβούλιο και για τη δημοκρατία» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης.
«Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την υπεράσπιση της ισοτιμίας απέναντι στο νόμο για όλους τους συμπολίτες μας γιατί σήμερα αναγνωρίζουμε τη δυνατότητα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτων φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, να συμβιώσουν και να πορευθούν το δικό τους δρόμο στη ζωή, όπως εκείνοι θεωρούν ότι τους αξίζει, να έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στη ζωή και στο θάνατο, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Με τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια «κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ένας κύκλος ντροπής για το ελληνικό κράτος που οδήγησε ακόμη και σε καταδίκες από το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου» τόνισε και συνέχισε:
«Θα ήθελα από αυτό το βήμα, αντί να πανηγυρίζουμε, να ζητήσουμε συγγνώμη σε εκατοντάδες, σε χιλιάδες συμπολίτες μας που όλα τα προηγούμενα χρόνια – ενώ σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχουν παρόμοια νομικά καθεστώτα – στη χώρα μας στερούνταν δικαιώματα. Και ιδίως σε συμπολίτες μας οι οποίοι χάνοντας συντρόφους τους δεν έχουν το δικαίωμα, το ανθρώπινο δικαίωμα να σταθούν δίπλα στον πόνο, δεν έχουν το δικαίωμα απέναντι στο νόμο».
«Αυτό είναι κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενδεχομένως ίσως θα έπρεπε να γίνει εδώ και μήνες, σε ότι αφορά την κυβέρνηση τη δική μας» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.