Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΝΔ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!

Της Μαρίας Χωριανοπούλου


Η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, από την αρχή έως το τέλος της, δείχνει το πόσο βαθιά νοσεί το πολιτικό σύστημα.
Οι πολίτες, και όχι μόνο οι οπαδοί της ΝΔ, έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό, επί τρία 24ωρα, παρακολουθώντας την κωμωδία που παίζεται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και αναρωτιούνται:

1. Πως έγινε και όλες οι δημοσκοπήσεις που έδιναν πρωτιές στα νεότερα στελέχη, στο τέλος κατέληξε να εκλεγούν τα παλαιοκοματικά ;
Η απάντηση ειναι προφανής, το αποτέλεσμα καθορίστηκε από τους ψηφοφόρους του Ποταμιού, του Πασόκ και του Λεβέντη που κινητοποιήθηκαν φοβούμενοι μήπως και υπάρξει μία σταγόνα πραγματικής αλλαγής.
2. Ήταν άραγε αυτές εκλογές της ΝΔ με τις θέσεις και την κουλτούρα της ΝΔ ή ήταν μία παρωδία που την οδηγούσαν αυτοί που θα ήθελαν να μην αλλάξει τίποτα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, διότι αυτό ακριβώς θα γίνει, κατά τη γνώμη μας, όποιος και να εκλεγεί από τους δύο παλαιοκομματικούς.
3. Ήταν επομένως ο συνολικός αριθμός αυτών που πήγαν να ψηφίσουν, πράγματι ψηφοφόροι της ΝΔ; Σίγουρα όχι.
Επομένως προς τι οι θριαμβολογίες των παλαιοκοματικών για την μαζική προσέλευση;
4. Γιατί ανακοινώθηκε την Τετάρτη το πρωί ο συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων; Μήπως όλα αυτά που ανακοινώθηκαν πρόωρα δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από τα πραγματικά αποτελέσματα; Δικαιολογημένα οι πολίτες σκέπτονται μήπως αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που σταμάτησαν την διαδικασία την πρώτη φορά, γιατί είδαν την τάση των πραγματικών ψηφοφόρων της ΝΔ να κλίνει σε νεώτερα στελέχη με την ελπίδα να υπάρξει κάποια αλλαγή;
5. Γιατί δεν ανακοινώνεται πόσα από τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη της ΝΔ ψήφισαν τελικά σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των ψηφισάντων;
Μήπως γιατί θα αποδειχθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος ήταν εξω-κομματικοί; Ακούγεται έντονα και δεν είναι φήμη ότι οπαδοί άλλων κομμάτων προσήλθαν να ψηφίσουν σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές. Οπαδοί από το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων. Αλλά τότε γεννιέται ένα πολύ σοβαρό ερώτημα:
Ποιοι κινητοποίησαν τις μάζες και καθόρισαν τον επόμενο πρωθυπουργό, όπως είναι πολυ πιθανό; Σε καμία περίπτωση βέβαια οι πραγματικοί νεοδημοκράτες.
6. Γιατί το σύστημα επέλεξε αυτή την εκλογική “ανωμαλία» που πρώτος εισήγαγε ο Γιωργάκης Παπανδρέου με τα γνωστά αποτελέσματα να διαλυθεί το κόμμα του εις τα εξ ων συνετέθη;
Μήπως για να συμβεί το ίδιο και στη ΝΔ ώστε να απαξιωθεί ολοκληρωτικά το πολιτικό σύστημα της χώρας; Πολύ φοβούμαστε ότι αυτό θα συμβεί με την εκλογή των παλαιοκοματικών.
7. Όλες αυτές οι απογοητευτικές σκέψεις τριγυρίζουν σαν φαντάσματα στις σκέψεις των πολιτών που αναρωτιούνται προς τα που άραγε οδηγείται το πολιτικό σύστημα; Είναι δυνατόν να νοθεύεται τόσο εύκολα η βούληση των πολιτών με κάποια “κόλπα” που προσιδιάζουν μάλλον σε πρακτικές μαφίας παρά σε πολιτικά κόμματα;
Ακριβώς μέχρι τη στιγμή της ψήφισης των μνημονίων, το κόμμα της ΝΔ εξέφραζε την μεσαία κοινωνική τάξη, τον μικρομεσαίο επαγγελματία, τον νοικοκύρη, τον οικογενειάρχη που μόρφωνε τα παιδιά του, αγόραζε το σπιτάκι του με τις οικονομίες του και εργαζόταν σκληρά για να εξασφαλίσει τη σύνταξή του για τα γεράμάτά του.
Όλα αυτά τινάχθηκαν στον αέρα με την καταστροφική πολιτική παλαιοκομματικών πολιτικών στελεχών της.
Μετά την σαρωτική ήττα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου η ΝΔ υπέστη τρομερή απώλεια σε πραγματικό αριθμό ψήφων, δεν προχώρησαν στο αυτονόητο: Να οργανώσουν συνέδριο για να ακούσουν, να αγκαλιάσουν την κοινωνία που τους είχε γυρίσει την πλάτη. Δεν θέλησαν να συζητήσουν με σοβαρά και νουνεχή στελέχη της ΝΔ αλλα ακάθεκτοι προχώρησαν στην προπαγάνδα δια της τηλεοράσεως μήπως και συγκρατήσουν τον κόσμο που έφευγε απογοητευμένος.
Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των τηλεαστέρων αποτέλεσαν την κολυμβήθρα του σιλωάμ -όπως τουλάχιστον νομίζουν.
Και ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες ψήφιζαν μνημόνια, ήταν υπεύθυνοι για τα λουκέτα, την ανεργία, τις αυτοκτονίες των Ελλήνων και τη διάλυση της χώρας και ενώ το καλοκαίρι ψήφισαν μαζί με τον Τσίπρα το τρίτο και καταστροφικότερο μνημόνιο, τώρα μας λένε ότι θα αλλάξουν την Ελλάδα αλλά κανείς τους δεν μας είπε συγκεκριμένα και με στοιχεία τι θα κάνει για να αλλάξει την Ελλάδα. Μόνο λόγια παχιά αλλά χωρίς περιεχόμενο.
Το κυριότερο, στερούνται οράματος. Αν το είχαν, θα το είχαν εφαρμόσει όταν ήταν στην κυβέρνηση, είχαν πολλές ευκαιρίες.
Και σκεφθείτε και κάτι άλλο. Ποιον θέλει διακαώς το σύστημα;
Μα αυτόν που του δίνουν βήμα και οργώνει κάθε μέρα τα συστημικά κανάλια και κάνει πλύση εγκεφάλου σε ανόητους, χειραγωγούμενους πολίτες.
Τι μπορείς να περιμένεις λοιπόν Έλληνα από τέτοιες νοσηρές διαδικασίες που προσβάλλουν την νοημοσύνη σου;
Τι μπορείς να περιμένεις από ανθρώπους που είναι επαγγελματίες πολιτικοί;
Η δυστυχία της Ελλάδας ήταν ότι πάντα υπερίσχυαν τα τζάκια αντί της Αξιοκρατίας.
Αυτή και μόνο την αλλαγή χρειάζεται πραγματικά ο τόπος, μέχρι τότε η Ελλάδα θα περάσει απύθμενο πόνο και καταστροφή από τους πολιτικάντηδες.
Η χώρα δεν χρειάζεται ούτε Μεϊμαράκη ούτε Μητσοτάκη, χρειάζεται έναν πατριώτη πολιτικό που θα βγει απο τα σπλάχνα της και που θα μπορεί να τρώει ψωμί κι ελιές αλλά θα σκέφτεται τα μεγάλα, θα οραματίζεται και θα πραγματώνει την ανάσταση της Πατρίδας.

Καλό σας ξημέρωμα νεοδημοκράτες!
Πηγή: ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.