Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΔΕΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Μπορεί το κολύμπι στη θάλασσα να είναι μια αγαπημένη συνήθεια, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όμως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια βουτιά σε αυτές τις κρυστάλλινες πισίνες που η φύση έχει χαρίσει απλόχερα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Δείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές πισίνες....



1. Fairy Pools, Σκωτία

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα τα πιο παραμυθένια σκηνικά φυσικών πισινών στον κόσμο. Γαλαζοπράσινα νερά και μικροί καταρράκτες συνθέτουν μια εντυπωσιακή εικόνα στο νησάκι Isle of Skye στις δυτικές Ακτές της Σκωτίας.

2. Παμούκαλε, Τουρκία
Αποτελεί από μόνο του ένα πολύ γνωστό τουριστικό αξιοθέατο και θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα φυσικά σπα. Το λευκό του χρώμα οφείλεται στην εναπόθεση ασβεστούχων αλάτων που περιέχονται στις θερμές ιαματικές πηγές. Από τις πιο φωτογραφημένες φυσικές πισίνες.

3. Blue lagoon, Ισλανδία
Ένα μοναδικό ειδυλλιακό μέρος, ένα γεωθερμικό spa που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ο μέσος όρος της θερμοκρασίας των νερών είναι 37 – 39 βαθμοί Κελσίου. Οι εικόνες από αυτή τη φυσική πισίνα είναι εντυπωσιακές.

4. Καταρράκτες Χαβάσου, Αριζόνα
Ένας καταρράκτης 27 μέτρων σχηματίζει μία φυσική πισίνα με ένα ανοιχτό γαλάζιο χρώμα και με μεγάλη περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα. Ένας επίγειος παράδεισος που μοιάζει σαν ψεύτικος.

5. Η «πισίνα του διαβόλου», Ζιμπάμπουε
Στην κορυφή των διασήμων Victoria Falls βρίσκεται η λεγόμενη «πισίνα του διαβόλου», στην οποία μπορεί να κάνει μπάνιο κάνεις μόνο κατά τη διάρκεια των πιο ξηρών μηνών δηλαδή μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, όταν το επίπεδο του νερού είναι πιο χαμηλά. Η εικόνα στο σημείο κόβει την ανάσα και θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες του κόσμου.

6. Βάθρες, Σαμοθράκη
Οι φυσικές πισίνες της Σαμοθράκης είναι από τις πιο εντυπωσιακές της Ελλάδας. Τρεχούμενα νερά, ρυάκια και ποτάμια που έρχονται από το όρος Σάος αλλά και πήγες σχηματίζουν καταρράκτες και τις περίφημες Βάθρες δηλαδή τις φυσικές πισίνες ανάμεσα στα βράχια.

7. Poca do Gomes, Πορτογαλία
Από τις ωραιότερες φυσικές πισίνες του κόσμου αυτές οι κοιλότητες έχουν σχηματιστεί από ηφαιστειακά πετρώματα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός στην Πορτογαλία. Το κολύμπι σε αυτές προσφέρει μια μοναδική θέα δίπλα στη θάλασσα.

8. Blue Hole, Τζαμάικα
Εκτός από τις εξωτικές παραλίες, αυτή η φυσική πισίνα στην Τζαμάικα που σχηματίζεται στον ποταμό White ξεχωρίζει και οι βουτιές στα τιρκουάζ νερά της αποτελούν μια αξέχαστη εμπειρία ζωής.

9. Πάρκο Ικ Κιλ, Μεξικό
Μία ιδιαίτερα βαθιά πισίνα, περιτριγυρισμένη από ψηλά βράχια και με μπλε νερά σε ένα τοπίο που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Οι επισκέπτες δε διστάζουν να κάνουν βουτιές στα βαθιά νερά της και να φωτογραφηθούν σε ένα σπάνιας ομορφιάς τοπίο.

10. Sua Ocean Trench, Σαμόα
Μια από τις πιο καθηλωτικές φυσικές πισίνες η οποία σύμφωνα με τον μύθο δημιουργήθηκε από τη λάβα που προκάλεσε τους απαραίτητους σχηματισμούς, πράγμα που συνέβη και με τα μονοπάτια της περιοχής.

Πηγή: newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.