Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ!

Άννα Ιωαννίδου

Image result for η μάσκα

"Κάθε που αποκριατίζει ο καιρός, έρχεται στο νου και στην επιφάνεια η έννοια της «μάσκας». Μία η μάσκα που φοριέται ολόχρονα, έχοντας μπει σε ημερησία διάταξη, πάνω-πάνω στα σιδερωμένα, και μία η άλλη. Εκείνη που φοριέται εν όψει καρνάβαλου. Μασκοφόροι παντού. Άλλοι με δαντελωτά καλσόν και με τρίχα που αχνοφαίνεται από κάτω, κάγκελο, κι άλλοι με δαντελωτά χαμόγελα. Τι μέρες κι αυτές, της απόκρεω! 
Οι πλείστοι βάζουν οικειοθελώς τους εαυτούς τους σε κίνδυνο για ασφυξία. Μία η μάσκα ημέρας και μία η μάσκα καρναβαλιού, άντε μετά να πάρεις ανάσα. Επικάλυψη που δεν αφήνει περιθώρια να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος. Διπλή η στρώση. Διπλή η επένδυση. 
Κάποιοι από τους μασκοφόρους, αν τα καταφέρουν, ίσως βγάλουν τη μάσκα ημέρας για λίγο, έτσι γιατί ένιωσαν μία άλφα ασφάλεια κάτω από τη στολή του Spiderman. Που να βρουν τέτοια ευκαιρία άλλοτε; Θαρραλέοι μασκοφόροι! Κάποιοι άλλοι πάλι, αδυνατώντας να αποτάξουν από πάνω τους την πρώτη στρώση σοβά, απλά λένε «δε βαριέσαι;», και παίρνουν το μυστρί για το δεύτερο γύρο μπογιατίσματος.
Να μου πεις, τι πρόβλημα έχεις εσύ με τα καρναβάλια; Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία είναι, για μεταμφίεση, δημιουργικότητα, για ξέφρενο πανηγύρι, για ξέφραγη χαρά. Ουδέν μεμπτό περί του αθλήματος. Καθένας έχει δικαίωμα να μπει για λίγο, στο πετσί κάποιου άλλου ρόλου. Να πάθει μεταμόρφωση, για κάποιες ώρες. Να γίνει για λίγο ηθοποιός, να ανέβει έστω και έτσι στη σκηνή, δίπλα σε έναν ακόμη βασιλιά καρνάβαλο
Το θέμα είναι, μην καταντήσουμε full-time ηθοποιοί. Μη γίνουμε σταρ του δικού μας καρναβαλιού, νύχτωσε-ξημέρωσε. Στη διπλή στρώση κρύβεται η ζημιά. Στην πιθανότητα να κλείσουν όλοι οι πόροι. Γιατί ακόμη και η μάσκα η καρναβαλίστικη, για να μπορέσει να εφαρμόσει καλά, χρειάζεται να βρει δέρμα. Όχι δερματίνη. Αν βρει, καλώς. Θα κάνει τη δουλειά της. Αν πάλι δε βρει, θα πέσει μονομιάς. Και τότε ποιος τη σώζει την άλλη, τη μόνιμη. Δε θα βρίσκει να κρυφτεί πια, από τίποτα!"

http://apotipomata.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.