Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ!


Δελτίο Τύπου

Βασίλης Νανόπουλος: Ο δήμος Κορινθίων πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να παρουσιάσει τις προτάσεις του δημοτικού συμβουλίου στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο για τις βασικές υποδομές που λείπουν.
Σχετικά με την συνεδρίαση της 13.2.2018 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων σημειώνουμε τα εξής. 
Προ ημερησίας διατάξεως ζητήσαμε να συζητηθεί η πρόταση του δήμου στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει στην Τρίπολη 26 και 27 Φεβρουαρίου με παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου.
Κατά την άποψη μας, ήταν μεγάλη παράλειψη της δημοτικής αρχής και του προεδρείου ένα τόσο σημαντικό θέμα να μην είναι προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Προτείναμε να ζητήσει ο δήμος να περιληφθούν στο κυβερνητικό και περιφερειακό πρόγραμμα έργα που ξεπερνούν τον προϋπολογισμό και τις δυνατότητες του δήμου και αφορούν υποδομές που δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα .
Συγκεκριμένα:
1. Πόσιμο νερό σε όλη την έκταση του δήμου
2. Αποχέτευση τουλάχιστον στους παραλιακούς οικισμούς
3. Βιολογικοί καθαρισμοί που αν δεν ολοκληρωθούν μέχρι το 2023 για οικισμούς άνω των 2000 κατοίκων θα επιβάλλει πρόστιμα η ευρωπαϊκή ένωση
4. Διαχείριση στερεών αποβλήτων
5. Διάβρωση του Κορινθιακού κόλπου. Πήραμε τη δέσμευση ότι θα γίνει η ανάλογη εισήγηση.
Ζητήσαμε επίσης είτε να επισκευαστεί και λειτουργήσει το κοινοτικό κατάστημα στο Σολομό το οποίο βρίσκεται σε κακή κατάσταση είτε να ενοικιαστεί άλλο. Οι κάτοικοι δεν το χρησιμοποιούν λόγω της ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του.
Θέσαμε επίσης θέμα αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας των νομικών προσώπων όπου παρατηρούνται πολλές απουσίες από την πλειοψηφία και ακυρώθηκαν συνεδριάσεις πχ του ΚΕΠΑΠ .
Στα θέματα ημερησίας διάταξης διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε- μόνο η παράταξη μας - να παραμείνουν τα ίδια πρόσωπα για άλλη μια χρονιά στις επιτροπές προμηθειών του δήμου.
Ζητήσαμε αλλαγή των προσώπων κάθε έτος στις επιτροπές προμηθειών και παραλαβής των έργων – η γυναίκα του καίσαρα πρέπει και τίμια να είναι και να το δείχνει επίσης.
Τοποθετηθήκαμε αρνητικά στο αίτημα επιχείρησης αποθήκευσης και διανομής υγραερίου σε κατοικημένη περιοχή όπου το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του δήμου δεν έχει στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Απόφαση για το θέμα θα ληφθεί σε μελλοντική συνεδρίαση.

Βασίλης Νανόπουλος 
επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών 
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.