Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

«Μια επιβλεβλημένη απάντηση στα επικίνδυνα χουντικά αφηγήματα που προπαγανδίζει η παράταξη Γκιώνη»

Μια δυσάρεστη και ντροπιαστική έκπληξη ξημέρωσε χθες για όλους εμάς τους δημοκράτες πολίτες, αλλά και για τη δημοκρατική ιστορία του τόπου μας.
Ο αντιδήμαρχος κ. Ράτης, με την επιβράβευση του δημάρχου κ. Γκιώνη και του έταιρου αντιδημάρχου κ. Παντελέου, ανήρτησε στο προφίλ του σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης(facebook) το γνωστό χουντικό αφήγημα περί ΄΄ οικονομικού θαύματος΄΄ της επταετίας, αναμασώντας και προπαγανδίζοντας όλα αυτά τα φληναφήματα που αναπτύσσονται στο εκτροφείο των νοσταλγών της χούντας.
Είμαστε υποχρεωμένοι όχι απλώς εκ του ρόλου μας και της δημοκρατικής μας συνείδησης, αλλά και εκ της βαρύτατης ευθύνης και δέσμευσης που έχουμε αναλάβει ώστε ΄΄ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΄΄ η πατρίδα μας να μην περιέλθει στο σκοτάδι της χούντας, του αγριοανθρωπιστικού εθνικισμού και του ρατσιστικού παραληρήματος, να προβούμε σε τρεις σοβαρότατες συστάσεις.
1. Η υπονόμευση και η απαξίωση της δημοκρατίας από αιρετούς όχι απλώς δεν είναι ανεκτές, αλλά είναι πολιτικά και κοινωνικά κολάσιμες.
2. Η προκλητική αποθέωση αυτών που με τα τανκς καταρράκωσαν τη δημοκρατία, αυτών που εξόρισαν και σκότωσαν δημοκράτες αγωνιστές, αυτών που σφάγιασαν αγωνιζόμενους φοιτητές, αυτών που πρόδωσαν την Κύπρο, αυτών που κράτησαν στο γύψο επί 7 χρόνια την πατρίδα μας είναι εξόχως επικίνδυνη. Πολύ ειδικότερα σε μια στιγμή, που η κρίση και η απελπισία, εκκολάπτουν ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη το αυγό του φιδιού.
3. Όλοι αυτοί που, παρακινούμενοι από το βαθύ σκότος της αμάθειας, προβαίνουν σε τέτοια εγκληματικά ολισθήματα ας ενημερωθούν ότι τη συγκεκριμένη περίοδο το δημόσιο χρέος υπερδιπλασιάστηκε φτάνοντας τα 87,5 δισεκατομμύρια δραχμές στις αρχές του 1973 ενώ ήταν 37,8 δισεκατομμύρια τον Δεκέμβριο του 1967, το εμπορικό έλλειμμα την αντίστοιχη περίοδο πενταπλασιάστηκε, η αγροτική οικονομία συρρικνώθηκε, οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μειώθηκαν κατά 25%, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών οκταπλασιάστηκε, οι φόροι των νοικοκυριών αυξήθηκαν, οι φόροι των προσφιλών στη χούντα επιχειρηματιών μειώθηκαν, οι κοινωνικές δαπάνες συρρικνώθηκαν, ο πληθωρισμός κάλπαζε, παρ' ότι όλη την δεκαετία του '60 η χώρα μας είχε το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ. Χάρη στην χούντα και το οικονομικό της "θαύμα”, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 15,3% από το 1972 στο 1973 και κατά 37,8% την επόμενη χρονιά, και μάλιστα στα είδη πρώτης ανάγκης και την υγεία, ενώ οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν. Ας ενημερωθούν επίσης για τα γνωστά σε όλους μεγάλα σκάνδαλα της χούντας. Η Πεσινέ, το Τάμα του Έθνους και τα μαύρα κρέατα είναι μερικά από αυτά. Ας διαβάσουν το εξόχως αποκαλυπτικό βιβλίο του δημοσιογράφου Διονύση Ελευθεράτου με τίτλο «Λαμόγια στο χακί: οικονομικά ΄΄ θαύματα ΄΄ και θύματα της χούντας».
Η δημοτική μας παράταξη αναζητά, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του τραγικά επικίνδυνου ολισθήματος εκ μέρους του κ. Σπύρου Ράτη και του κ. Γιώργου Γκιώνη και του κ. Κωνσταντίνου Παντελέου, να κατέβει πάραυτα η ανάρτηση και να ζητηθεί επισήμως συγγνώμη από τους πολίτες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.
Η ιστορία του τόπου μας, οι αγώνες των συμπολιτών μας και το δημοκρατικό φρόνημά τους προσεβλήθησαν βάναυσα και βαριά.
Αναμένουμε τη στοιχειώδη αυτοκριτική, την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και την άρση αυτής της βαρύτατης πολιτικής και ιστορικής προσβολής.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
Image result for ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση σε δημοσίευμα του κ. Λογοθέτη με τίτλο: «Μια επιβεβλημένη απάντηση στα επικίνδυνα χουντικά αφηγήματα που προπαγανδίζει η παράταξη Γκιώνη».

Ο επαναπροσδιορισμός των αξιών και κυρίως η αυτοκριτική εκ μέρους των δήθεν προοδευτικών πολιτικά ατόμων είναι τα στοιχεία που πρέπει απαραίτητα να υιοθετήσουν πριν προβούν σε λασπολογίες και σε χαρακτηρισμούς προσβλητικούς.
Η προσπάθεια σπίλωσης, η ανάγκη για κλιμάκωση των προκλήσεων και το ετερόκλιτο συνειδησιακό πολιτικό συνονθύλευμα που χαρακτηρίζει κάποιους ανθρώπους τους οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και σε βιαστικά συμπεράσματα.
Ο κ. Λογοθέτης αντί να ασχοληθεί με θέματα που του επιβάλλει η θέση του και η πολιτική του ιδιότητα αναλώνεται, και δεν είναι η πρώτη φορά, στο να σερφάρει σε facebook και στο να καταμετρά τα γνωστά likes.
Αρέσκεται στο να χαρακτηρίζει χωρίς ενδοιασμούς συνανθρώπους του και στη συνέχεια να τους κρεμά πολιτικές ταμπέλες χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Όμως η στάση ζωής, ο τρόπος αντιμετώπισης και διαχείρισης της εξουσίας όταν αυτή περιέρχεται στα χέρια, μας κατατάσσουν σε ένα δημοκρατικό ή όχι πλαίσιο.
Ο κ. Λογοθέτης έχοντας θητεύσει Δήμαρχος απέδειξε περίτρανα τις «δημοκρατικές του» θέσεις και αντιλήψεις με τις καταστροφικές στρατηγικές του, αφήνοντας πίσω του έντονα τα δήθεν προοδευτικά του ίχνη.
Για μια φορά ακόμη θα του υπενθυμίσουμε ότι η σιωπή είναι χρυσός, η αυτοκριτική είναι εσωτερική κάθαρση και ότι οι ταμπέλες στους πολιτικούς χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε προσφέρονται μόνο για αποπροσανατολισμό, για κατανάλωση και αποποίηση ευθυνών.
Αντίθετα η υπεύθυνη στάση ζωής προς τον συνάνθρωπο, οι αξίες της ειλικρίνειας, του καθημερινού αγώνα για έναν καλύτερο δήμο, για καλύτερες συνθήκες ζωής των συνδημοτών μας, είναι χαρακτηριστικά των ανθρώπων που στοχεύουν στην πρόοδο και στην ανάπτυξη την εσωτερική αλλά και την συλλογική.
Αυτοί είναι οι στόχοι της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.