Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Η. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΔΩΝΑ!



Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 23.3.2018, επισκέφθηκε τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Λάδωνα, όπου συναντήθηκε, ενημερώθηκε και είχε διαλογική συζήτηση με το διευθυντή και το προσωπικό:
Ο Γιώργος Παπαηλιού αναφέρθηκε στη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού (ΥΗΣ) Λάδωνα – θεωρείται από τα μικρότερα εκ των «μεγάλων υδροηλεκτρικών» – σε μία περιοχή που, εδώ και πολλά χρόνια, εμφανίζει εικόνα μαρασμού και εγκατάλειψης.
Αποτελεί γι΄ αυτήν (την ευρύτερη περιοχή) ένα από τα ελάχιστα, αν όχι το μοναδικό, αξιόλογο σημείο αναπτυξιακής αναφοράς. 
Τα οφέλη από τη λειτουργία του ΥΗΣ του Λάδωνα, εκτός από την υδροηλεκτρική παραγωγή, μέσω καθαρής και ανανεώσιμης ενέργειας, είναι η ύδρευση και η άρδευση της ευρύτερης περιοχής, η κατασκευή οδικών και τουριστικών υποδομών, η αισθητική αναβάθμιση του τοπίου και η διασφάλιση θέσεων εργασίας, που θα επιτρέψουν η περιοχή της Κάτω Γορτυνίας να παραμείνει ζώσα. 
Σε αντίθεση με το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που περιελάμβανε και την πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων, η κυβέρνηση κατόρθωσε να περισώσει τα υδροηλεκτρικά. Έτσι η λειτουργία του ΥΗΣ Λάδωνα θα συνεχιστεί από τη ΔΕΗ. 
Επειδή υπάρχει αλληλοτροφοδοτούμενη σχέση του ΥΗΣ Λάδωνα με τις τοπικές κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής, αυτές πρέπει να παραμείνουν ζωντανές. 
Ο διευθυντής και οι εργαζόμενοι έθεσαν ζήτημα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων, που να καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες και κυρίως να δίδουν την προοπτική ανανέωσής του, δεδομένου ότι το υπάρχον είναι μεγάλης ηλικίας και βρίσκεται στα πρόθυρα συνταξιοδότησης. 
Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα ανάταξης της ευρύτερης περιοχής, η οποία διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και έχει δυνατότητες, που μέχρι τώρα δεν έχουν αξιοποιηθεί, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες. Ελλείπουν η εύκολη και ταχεία πρόσβαση προς αυτήν, η παροχή ικανοποιητικών εκπαιδευτικών και υγειονομικών υπηρεσιών προς τους κατοίκους, ακόμη και η εκπομπή τηλεοπτικού σήματος, που, όπως είπε ο Γ. Παπαηλιού, αποτελεί πρόβλημα για πολλές απομονωμένες περιοχές της χώρας – άλλο ένα επίτευγμα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – και που η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει και θα αντιμετωπίσει το προσεχές διάστημα. Παρά τις γνωστές μεγάλες δυσχέρειες, σήμερα καταβάλλεται προσπάθεια που θα συνεχιστεί, και τα υπόλοιπα ζέοντα ζητήματα να προωθηθούν σχεδιασμένα και αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.