Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

Γράφει η Χριστίνα Σεμίδαλις*
  • Αποκλειστικά για το παρόν ιστολόγιο
Image result for Ο ερευνητής
Και μια παλιά παροιμία λέει: "αν θέλεις πλούτο και τιμή, να μην κοιμάσαι την αυγή". Και μια δεύτερη λέει: "έναν αιώνα δεν κρατά ο πλούτος μούδ η φτώχεια και κάθε τόσο αλλάζουνε χέρια και τα μετόχια". Και μια τρίτη: "οι πλούσιοι έχουν κόλακες και οι φτωχοί τους φίλους".
Για να έρθει ο πλούτος απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει προκοπή. Η εργασία και η εργατικότητα είναι γνώρισμα του δημιουργικού ανθρώπου. Άλλος αξιοποιώντας τα χέρια του και τις δεξιότητές του, άλλος αντλώντας από το εύστροφο μυαλό του την ικανότητα να δημιουργεί, είναι σίγουρο ότι θα φθάσουν στην επιτυχία που θα τους φέρει και τον πλούτο. 
Όταν ένα άτομο εργάζεται με την καρδιά του, δεν υπολογίζει τα πιθανά κέρδη της εργασίας του. Το μεράκι που βάζει και η επένδυση σε χρόνο είναι μαζί με την προσωπικότητά του τα στοιχεία που κάνει μοναδικό το έργο του και τον ίδιο να ξεχωρίζει.
Άλλες φορές και άλλοτε και σήμερα, μπορεί να χρειαστεί να περάσει χρόνος μέχρι να αναγνωριστεί το έργο του ατόμου. ΄Η μέχρι να βρει τον τρόπο για να έρθει πλούτος από αυτό. Η επιμονή, η υπομονή και η σιγουριά όμως είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη. Οι ερασιτέχνες ασχολούνται περιστασιακά με το έργο. Αντίθετα οι επαγγελματίες ζουν από το έργο.
Image result for η αξία της εργασίας
Ο καλλιτέχνης άραγε σε ποια κατηγορία να ανήκει; ΄Η ο εφευρέτης; Τα έργα τους μπορεί να αναγνωριστούν πολύ αργότερα μέσα στο χρόνο, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν στη ζωή πια. Ο πλούτος όμως που θα αφήσουν τότε ονομάζεται κληρονομιά. Οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο παθιασμένοι με το έργο τους, ώστε να τους απορροφά ολόκληρη τη ζωή. Ο ερευνητής,πρώτα ψάχνει μόνος του και μετά, και σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι επιτυχή, τότε πληρώνεται.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα μέσα στην ιστορία ανθρώπων που πολλές φορές δίχως να το συνειδητοποιούν πλήρως, έφεραν τον κόσμο μας ένα ή περισσότερα βήματα πιο μπροστά. 
Με τι τιμή θα μπορούσε να κοστολογηθεί η εργασία τους; Πόσο θα έπρεπε να αμειφθούν για το καλό που έκαναν στην ανθρωπότητα; Και πλούτισαν τελικά; Αυτοί οι προικισμένοι άνθρωποι, δεν έχουν ανάγκη από χρήματα. Δεν είναι ο τρόπος ζωής τους και η σκέψη τους ανάλογη και μετρήσιμη. Ζουν στο δικό τους γεμάτο από έννοιες, πράξεις, οράματα και ιδέες και είναι τόσο πλούσιοι από μόνοι τους που εμείς, οι υπόλοιποι απλοί άνθρωποι, δεν θα καταλάβουμε ποτέ. Ζουν σε μια υπέρτατη ευτυχία, που δεν μετριέται ούτε συγκρίνεται, γιατί έχουν το υπέροχο μυαλό τους, μοναδικό και τεράστιο διαμάντι που φωτίζει τον κόσμο μας και τον κάνει να προχωράει μπροστά. Σας ευχαριστούμε!

Πολιτικός Επιστήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.