Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”: ΕΣΠΕΡΙΔΑ “ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ”!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εσπερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στον όμορφο χώρο του espresso & more cafe, στο Βραχάτι Κορινθίας.  
Μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη Γυναίκα και στην Ποίηση. 
Η παρουσία πολλών εκλεκτών φίλων από όλους τους χώρους, της λογοτεχνίας, της τέχνης, της μουσικής, της εκπαίδευσης, του θεάτρου, της πολιτικής και του πολιτισμού, αλλά και πολλών μελών του, που γέμισαν την αίθουσα, απέδειξε ότι οι δράσεις του Σωματείου είναι καλοδεχούμενες, προκαλώντας πολλά θετικά συναισθήματα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 

κ.Δημήτρης Ωραιόπουλος, κα Ευαγγελία Πανούση
Μια εξαιρετική εισήγηση με θέμα “Οι Ελληνίδες ποιήτριες του 19ου και 20ου αιώνα” παρουσιάστηκε από την κα  Ευαγγελία Πανούση, συγγραφέα, ποιήτρια και αφηγήτρια παραμυθιών. Επίσης ο κ. Δημήτρης Ωραιόπουλος, με τη δημιουργία και προβολή μιας παρουσίασης, που συμπεριελάμβανε σχετικές με την εισήγηση εικόνες, πρόσθεσε το δικό του λιθαράκι στο τελικό αποτέλεσμα.  Η βραδιά πλαισιώθηκε από ένα μικρό αλλά υπέροχο μουσικό πρόγραμμα, που ετοίμασαν και παρουσίασαν η κα Ρένα Λάιου, στο τραγούδι και ο κ. Γιώργος Λυκίδης, στην κιθάρα.
κα Λεμονιά Αντωνοπούλου

κα Μαργαρίτα Ματάτση, κ. Άρης Κατσαβριάς

Σημαντική, για την επιτυχία της εκδήλωσης, ήταν η συμβολή των κυριών Μαργαρίτας Ματάτση, συγγραφέας, ποιήτρια και Λεμονιάς Αντωνοπούλου, ποιήτρια καθώς και του κ. Άρη Κατσαβριά, ερασιτέχνης ηθοποιός, ποιητής, οι οποίοι απήγγειλαν κάποια ενδεικτικά ποιήματα των γυναικών- ποιητριών που αναφέρθηκαν.
κα Ρένα Λάιου, κ. Γιώργος Λυκίδης
Η Πρόεδρος κα Δήμητρα Τσεπεντζή, στον σύντομο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε, συνοπτικά, στις δύο σημαντικές Παγκόσμιες Ημέρες, της 8ης Μαρτίου, Ημέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα και της 21ης Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οι οποίες έγιναν αφορμή για την εσπερίδα αυτή. 
Από δεξιά: κ. Αννίβας Παπακυριάκος, κα Δήμητρα Τσεπεντζή,
κ. Ανδρέας Σιάχος, κα Μαρίνα Μπακόλη, κ. Άρης Κατσαβριάς
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας, κ. Αννίβας Παπακυριάκος, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας, κα Μαρία Καλλίρη και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ “ΑΝΕΛΙΞΗ”, κ. Ανδρέα Σιάχο και η Συντονίστρια της Ομάδας Εθελοντισμού και Κοινωνικής Δράσης του Συλλόγου “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Βραχατίου, κα Κική Σαλκιτζόγλου, αφού η όλη εκδήλωση στηρίχθηκε από την συγκεκριμένη ομάδα και η στήριξη αυτή έγινε πράξη και με την παρουσία πολλών μελών της. 
Το παρόν έδωσαν επίσης, ο αιδεσιμότατος Τσαμπίκος Πετρόπουλος, ιερέας στην Περαχώρα Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορινθίας κ. Ευάγγελος Ματάτσης, οι δημοσιογράφοι κα Μαίρη Νικολοπούλου και οι κ.κ. Θεοδόσης Κοντόζογλου και Χρήστος Βαλασόπουλος, καθώς και η σκηνοθέτης κα Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την εφημερίδα “ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ” ως χορηγό επικοινωνίας και την κα Γιώτα Αθανασούλη, για τη δημιουργία της πρόσκλησης και της αφίσας της εκδήλωσης, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΗΛΕΚΤΡΑ και τις κυρίες Μαίρη Νικολοπούλου και Έλενα Λαμπρινάκου, αντίστοιχα, για την προβολή της εκδήλωσης αλλά και όλες τις τοπικές ηλεκτρονικές εφημερίδες και τα ιστολόγια, για την φιλοξενία της πρόσκλησης, όπως και όλους όσοι αφιέρωσαν τον χρόνο τους και ήταν παρόντες σε αυτή την εσπερίδα. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΠΕΝΤΖΗ             ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΙΝΟΥ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.