Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018 Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

Σύμφωνα με έρευνα της Internations, η χώρα μας, παρότι είναι στην τελευταία θέση όσον αφορά την καταλληλότητά της για να ζήσουν ξένοι, είναι ωστόσο, η πρώτη όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς προορισμούς: Ανάμεσα σε 65 χώρες, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη κυρίως λόγω κλίματος και καιρού.
Ένα 72% έδωσε στην Ελλάδα την καλύτερη δυνατή κατάταξη όσον αφορά το κλίμα, ενώ η έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 13.000 εκπατρισμένωνν σε 188 χώρες, συμπεριλαμβάνει στις λίστες της την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κόστα Ρίκα, την Ουγκάντα, την Νότιο Αφρική, τη Μάλτα, το Μεξικό, την Κύπρο και την Κένυα.
Οι 10 χώρες παγκοσμίως που προτιμώνται ως μέρη ηλιόλουστων διακοπών

1. Ελλάδα
– Ικανοποιημένοι με τον καιρό: 96%
– Ευτυχισμένοι με τη ζωή τους: 74%
– Μετακόμισαν για μα καλύτερη ποιότητα ζωής: 15%
Περίπου 9 στους 10 expats που ζουν στην Ελλάδα (89%) περίμεναν ότι ο καιρός θα ήταν ένα σαφές προτέρημα της χώρας προκειμένου να μετακομίσουν. Αφού ήρθαν, πάνω από 7 στους 10 δηλώνουν ότι απολαμβάνουν την φύση (77%) και το ειρηνικό περιβάλλον (75%). «Η ζωή κυλά πιο αργά απ′ ότι σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις», είπε ένας expat από τη Νότιο Αφρική που ζει στην Αθήνα. «Περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια, την κοινωνική ζωή και την καλή ποιότητα ζωής».
Παρ′ όλα αυτά, μόνο το 62% δηλώνει ικανοποιημένο από τις διαθέσιμες δραστηριότητες διασκέδασης – μια αρκετά χαμηλή θέση (49η από τις 65). Ομοίως αδύναμη απόδοση παρουσιάζει η χώρα μας σε θέματα πολιτικής σταθερότητας (65η) και ευκαιριών καριέρας (65η). Παρόλα αυτά, οι expats δείχνουν να απολαμβάνουν τη ζωή στην ηλιόλουστη Ελλάδα: πάνω από τους μισούς 58% μπορούν να φανταστούν να ζουν εδώ για πάντα – συγκριτικά με τον μέσο όρο του 29% στον υπόλοιπο κόσμο.

2. Πορτογαλία
– Ικανοποιημένοι με τον καιρό: 97%
– Ευτυχισμένοι με τη ζωή τους: 89%
– Μετακόμισαν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής: 28%
Οι expats στην Πορτογαλία είναι πιθανότερο να εργάζονται με μειωμένο ωράριο (37%), την ώρα που ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 17% και περνούν δουλεύοντας μόνο 33 ώρες την εβδομάδα έναντι του 40.7 παγκοσμίως. Στον ελεύθερο χρόνο τους έχουν ποικίλες επιλογές, καθώς περισσότεροι από εννέα στους δέκα (92%) είναι ικανοποιημένοι με τις διαθέσιμες δραστηριότητες για τον ελεύθερο χρόνο – το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις 10 κορυφαίες χώρες για μια ηλιόλουστη απόδραση.

3. Ισπανία
– Ικανοποιημένοι με τον καιρό: 96%
– Ευτυχισμένοι με τη ζωή τους: 89%
– Μετακόμισαν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής: 26%
Περίπου τέσσερις στους πέντε expats που ζουν στην Ισπανία (79%) είναι ευχαριστημένοι με τα φυσικά αποθέματα, όπως την ποιότητα του νερού και του καθαρού αέρα και ένα ακόμη υψηλότερο ποσοστό είναι ικανοποιημένο με τις διαθέσιμες ασχολίες στον ελεύθερο χρόνο (89%). Ένας Καναδός expat ειδικότερα απολαμβάνει «την κουλτούρα να διασκεδάζει στην παραλία, τη θάλασσα και τα βουνά».

4. Κόστα Ρίκα
– Ικανοποιημένοι με τον καιρό: 98%
– Ευτυχισμένοι με τη ζωή τους: 86%
– Μετακόμισαν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής: 31%
Σε συνδυασμό με τον καλό καιρό οι expats στην Κόστα Ρίκα είναι ικανοποιημένοι με το φυσικό τοπίο (91%) – μόνο η Πορτογαλία (94%) έχει καλύτερη κατάταξη σε αυτή την παράμετρο. Ακόμη, οι expats απολαμβάνουν το αρμονικό κλίμα (93%) και τη φιλοξενία και φιλική στάση των κατοίκων (87%) – ένας Αμερικανός από τις ΗΠΑ εκτιμά «την ελευθερία να απολαμβάνει μια ειρηνική, ευτυχισμένη ζωή περιβαλλόμενος από ευγενείς ανθρώπους».

5. Ουγκάντα
– Ικανοποιημένοι με τον καιρό: 93%
– Ευτυχισμένοι με τη ζωή τους: 76%
– Μετακόμισαν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής: 2%
Οι περισσότεροι expats μετακομίζουν στην Ουγκάντα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους (55%), είτε είναι δική τους απόφαση είτε του συντρόφου τους και μόνο το 77% θεωρούν τον καιρό ένα επιπλέον κίνητρο πριν μετακομίσουν – αυτό είναι το μικρότερο μερίδιο ανάμεσα στις κορυφαίες 10 χώρες για μια ηλιόλουστη απόδραση. Παρόλα αυτά, όταν φτάνουν στην Ουγκάντα, οι expats απολαμβάνουν το «θαυμάσιο κλίμα του Ισημερινού και τους καταπληκτικούς κατοίκους», όπως δηλώνει ένας μετανάστης από τη Νότια Αφρική.

6. Νότιος Αφρική
– Ικανοποιημένοι με τον καιρό: 93%
– Ευτυχισμένοι με την ποιότητα ζωής: 74%
– Μετακόμισαν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής: 10%
Η ζωή των εκπατρισμένων στη Νότια Αφρική μπορεί να είναι δύσκολη κάτω από τον λαμπερό ουρανό αφού μόνο ένα ποσοστό 38% βρίσκει τη χώρα ειρηνική. Παρόλα αυτά, περίπου τα τρία τέταρτα δηλώνουν ότι είναι γενικά ευτυχισμένοι (74% έναντι 78% παγκόσμια). Ίσως είναι η ικανοποίηση και διαθεσιμότητα ποικίλων δραστηριοτήτων στον ελεύθερο χρόνο που κάνουν τη ζωή στη Νότιο Αφρική διασκεδαστική (89%) που είναι σημαντικά παραπάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο (73%).

7. Μάλτα
– Ικανοποιημένοι με τον καιρό: 93%
– Ευτυχισμένοι με την ποιότητα ζωής: 88%
– Μετακόμισαν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής: 27%
Με κατάταξη στη 2η θέση από 65 χώρες όσον αφορά την ισορροπία εργασίας-ζωής, οι expats στη Μάλτα φαίνεται να έχουν πολύ χρόνο ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τον ήλιο. Πράγματι ένας Πολωνός expat εκτιμά ιδιαίτερα «τη χαλαρή νοοτροπία και τον καιρό». Ίσως αυτή να είναι και η αιτία που το 37% των μεταναστών ένιωσε «σαν στο σπίτι του αμέσως», γεγονός που είναι κοντά στο διπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου (19%).

8. Mεξικό
– Ικανοποιημένοι με τον καιρό: 93%
– Ευτυχισμένοι με την ποιότητα ζωής: 89%
– Μετακόμισαν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής: 14%
Το Μεξικό παραμένει σταθερή προτίμηση των expats, κατατασσόμενο στους πέντε προορισμούς που πρέπει να επισκεφτούν οι expats. Εκτός από το ωραίο κλίμα, το 87% είναι ευτυχισμένο με τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Ένας Ιρλανδός ιδιαίτερα ικανοποιείται από «την ξεκούραστη ζωή και τον σχεδόν πάντα ηλιόλουστο καιρό».

9. Κύπρος
– Ικανοποιημένοι με τον καιρό: 91%
– Ευτυχισμένοι με τη ζωή τους: 78%
– Μετακόμισαν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής: 32%
Περισσότεροι από έναν στους δέκα expats (11%) μετακομίζουν στην Κύπρο όταν συνταξιοδοτηθούν. «Η ζωή γενικά είναι εύκολη εδώ» δηλώνει ένας Βρετανός. Πέρα από τον υπέροχο καιρό, η πλειοψηφία (δηλαδή το 91%) απολαμβάνει την ειρηνική χώρα. Όμως μόλις 64% είναι ικανοποιημένοι από τις διαθέσιμες ασχολίες ελεύθερου χρόνου.

10. Κένυα
– Ικανοποιημένοι με τον καιρό: 91%
– Ευτυχισμένοι με την ποιότητα ζωής: 79%
– Μετακόμισαν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής: 1%
Ακριβώς τρεις στους πέντε expats (60%) μετακόμισαν στην Κένυα για λόγους σχετικούς με την εργασία. Εργάζονται στο σκληρότερο ωράριο που υπάρχει ανάμεσα σε 10 χώρες (46.5 ώρες/ εβδομάδα) και φαίνεται να μην έχουν πολύ χρόνο να απολαύσουν το θαυμάσιο κλίμα. Επιπρόσθετα, περισσότεροι από δύο στους πέντε (41%) δεν είναι ικανοποιημένοι με την ποιότητα του περιβάλλοντος- ένα Αμερικανός από τις ΗΠΑ ειδικότερα αναφέρεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

ΠΗΓΗ tilestwra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.