Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

«Η ΑΥΓΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΟΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!


Η ομάδα Hippo Theater Group παρουσίασε τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, το θεατρικό έργο για παιδιά του Θωμά Βελισσάρη «Η Αυγή και ο Ανθός». Το κείμενο ήταν βασισμένο σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα ήταν εμπνευσμένη από τον «Λάμπρο» του Διονύσιου Σολωμού. 
Η παράσταση ήταν δομημένη με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης ήταν μερικά από τα συστατικά που προσέφεραν στους μαθητές και τις μαθήτριες ένα πληθωρικό, ψυχαγωγικό θέαμα.

Θέμα της παράστασης η κοινωνική δικαιοσύνη και η δύναμη της αλληλεγγύης.
Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπήκαν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώνεται η προσωπικότητά τους.

Πηγή: http://blogs.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.