Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ!

Επιμέλεια: Πατέρας Τσαμπίκος Π. Πετρόπουλος



Ρούλα Τσουλέα 

Εικόνες από τους δορυφόρους της NASA και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Αρχής αποκαλύπτουν δραματική αλλαγή στην ποιότητα του αέρα της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου.
Τουλάχιστον βγήκε και κάτι καλό από το νέο κορωνοϊό, ο οποίος εξαπλώνεται ασταμάτητα στον πλανήτη. Όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές εικόνες, ο κορονοϊός Covid-19 προκάλεσε σημαντική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κίνα!
Όπως αναφέρει το CNN, οι εικόνες ελήφθησαν μεταξύ 1-20 Ιανουαρίου και 10-25 Φεβρουαρίου 2020. Στο μεσοδιάστημα η Κίνα είχε αναγκαστεί να σταματήσει τη λειτουργία πολλών εργοστασίων, καθώς και να περιορίσει τις μετακινήσεις με όλα τα μέσα. Και αυτό, διότι ο κορωνοϊός Covid-19 εξαπλωνόταν ραγδαία σε όλες τις επαρχίες της και έκανε ό,τι μπορούσε για να ανακόψει την πορεία του.


Σύμφωνα λοιπόν με τις εικόνες από τους δορυφόρους, μέσα σε ένα μήνα τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου μειώθηκαν δραματικά. Και από εκεί που φαίνονταν εντονότατα, τώρα θέλει κανείς… κιάλι για να τα εντοπίσει.
«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που βλέπω τόσο δραματική μείωση και σε τόσο μεγάλη περιοχή», δήλωσε ο Fei Liu, ερευνητής της ποιότητας του αέρα στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA. «Είναι επίσης η πρώτη φορά που βλέπω τόσο δραματική μείωση εξαιτίας ενός συγκεκριμένου γεγονότος».

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.