Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΠΕΡΑΙΑ-ΧΩΡΑ RADIO NEWS 3 KAI 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024!

 Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερώνουμε το αγαπημένο μας ακροατήριο ότι οι εκπομπές μας θα αναμεταδίδονται, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, από το Κορινθιακό ραδιόφωνο ''Δίολκος 105,6'' και οι πρωινές εκπομπές του Δίολκου, σε εβδομαδιαία βάση, από το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο.

Ακούστε το πρόγραμμα του διαδικτυακού μας ραδιοφώνου μέσω του συνδέσμου: http://peraiachora.crss.gr/

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ 3 ΚΑΙ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ!

Newsroom


Tα θύματα κακοποίησης χρειάζονται πολύπλευρη υποστήριξη, ψυχολογική, εργασιακή, κ.α., για να σταθούν στα πόδια τους
Η σιωπηλή μάστιγα της ενδοοικογενειακής βίας άρχισε το τελευταίο διάστημα να βγαίνει από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών και τα περιστατικά καθημερινά σοκάρουν, με θύματα γυναίκες και παιδιά.

Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!


Συντάκτης: Newsville

Όπως είδαμε και στο προηγούμενο άρθρο, για τον Ιούνιο, οι Ρωμαίοι ήταν αυτοί που όρισαν το ημερολόγιο σχεδόν όπως το ξέρουμε και σήμερα. Οι ονομασίες εξάλλου όλων των μηνών είναι λατινικές και σχεδόν όλες προέρχονται από το ρωμαϊκό Πάνθεον. Σχεδόν, εκτός από δύο και ο Ιούλιος είναι ο ένας από αυτούς (ο άλλος είναι ο Αύγουστος, αλλά γι’αυτόν θα μιλήσουμε άλλη φορά).

ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΕΣΘΗΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ!


Χιτὼν μὲν Υἱοῦ Χριστοφρουροῖς δημίοις.
Ἐσθὴς δὲ Μητρὸς χριστοφρουρήτῳ πόλει.
Δευτερίῃ κατέθεντο σορῷ Ἐσθῆτα Πανάγνου.

Στο ναό των Βλαχερνών, που είχε κτίσει η βασίλισσα Πουλχερία, κόρη του αυτοκράτορα Αρκαδίου και σύζυγος του αυτοκράτορα Μαρκιανού (451 - 457 μ.Χ.), είχαν κατατεθεί τα σπάργανα (εντάφια) της Θεοτόκου, τα όποια είχαν σταλεί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ιουβενάλιο (βλέπε ίδια ημέρα). Όταν δε ήταν αυτοκράτορας ο Λέων Α' ο Θράξ (457 - 474 μ.Χ.), οι πατρίκιοι Γάλβιος και Κάνδιδος έφεραν από τα Ιεροσόλυμα και την τίμια εσθήτα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Λέων την παρέλαβε και την κατέθεσε στο ναό των Βλαχερνών, μέσα σε χρυσή λάρνακα.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΙΟΥΛΙΟΣ Ο ΑΛΩΝΑΡΗΣ!

kimintenia

Αλώνι, Σίφνος (φωτ.: Ζαχαρίας Στελλάς)

Γ. Τσαρούχης, Ιούλης

«Στ’ αλώνια καλοσάρωτα και ξεχορταριασμένα θα ξαπλωθούν οι θημωνιές ξανθόμαλλες πλεξίδες», λέει ο ποιητής μας Γεώργιος Δροσίνης. Ιούλιος ο αλωνάρης, αλωνιστής, αλωνίτης, αλωνιάτης, αλωνευτής, χαλαζάρης, δευτερόλης, δευτερογιούλης, Αηλιάς ή Αηλιάτης, Φουσκομηνάς, Χασκομηνάς, Γυαλιστής ή Γυαλινός, Αηκερατίτης και Χορτοκόπος. Ονομασίες που συναντάμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και δηλώνουν συνήθως τις γεωργικές δουλειές ή συνήθειες, που ίσχυαν τον Ιούλιο, για κάθε τόπο.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ''ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ, ΚΑΘΕ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ..'' (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

  •  Πηγή: https://www.perahora.gr

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος απολαύσαμε μια υπέροχη μουσικοχορευτική βραδιάαπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου χτες στο Θέατρο Παντελής Ζερβός που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε ένα γιορτινό κλίμα με πολλά χαμόγελα και πολύ καλή διάθεση. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.Γ.Α

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

Περί σπουδών, επαγγέλματος και γνώσης.

Κατερίνα Τζωρτζακάκη, Αρθρογράφος
Ψυχολόγος - Συγγραφέας

EUROKINISSI

«Γιατί σπουδάζει κανείς;», θα μπορούσε να είναι ένα ερώτημα των ημερών λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων. «Για να αποκτήσει γνώση», θα μπορούσε να είναι μια απάντηση. Μόνο που κανείς δεν το πιστεύει αυτό. Παροτρύνεται κάποιος να σπουδάσει για να πάρει ένα πτυχίο και να βρει μια δουλειά, όπου και αν τη βρει, αποσκοπώντας συνήθως στο να πληρώνεται καλά.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ «ΗΜΕΡΑΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ! (VIDEO-ΕΙΚΟΝΕΣ)

 BY: KORINTHOS NEWS

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, Κυριακή των Αγίων Πάντων, εορτάστηκε η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δέηση υπέρ των απόστρατων αστυνομικών.

ΑΓΙΟΙ ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΙΑΝΟΣ ΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ!


Βολαῖς ἀδελφοὺς οὐ διέσπων οἱ λίθοι,
Ὡς εἰς ἕν, ἄμφω συμπεπηγότας λίθον.
Πρώτῃ Ἰουλίοιο λίθοισιν Ἀνάργυροι ἤθλουν.

Τα αδέρφια Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι έζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος, ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΙΟΥΛΙΕ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! (VD)

 

Ρένα Καρθαίου - Ιούλιος

Γέμισε χρυσάφι ο κάμπος ,
γέμισαν τα μάτια θάμπος .

Φως το αλώνι του Αλωνάρη ,
ήλιο ξέχειλο και στάρι .