Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΓΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ»!

Τόλε: Αυτό που είμαστε

«OΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ή αντιστέκεσαι ή ενδίδεις. Μερικοί άνθρωποι γίνονται πικρόχολοι ή βαθιά μνησίκακοι, άλλοι γίνονται συμπονετικοί, σοφοί και γεμάτοι αγάπη».
«ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΒΑΘΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ δεν έχει καμιά σχέση με οποιεσδήποτε ιδέες κολυμπάνε από ‘δώ κι από ΄κει μέσα στο νου σου. Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου σημαίνει να είσαι ριζωμένος στην Ύπαρξη, αντί να είσαι χαμένος μέσα στο νου σου».

«ΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ να σ΄ ενοχλούν, τότε αυτός που πιστεύεις ότι είσαι είναι ακριβώς αυτό: μικρός. Ποια είναι τα μικρά πράγματα; Τελικά, όλα τα πράγματα είναι μικρά, επειδή όλα τα πράγματα είναι παροδικά».
«ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κάποια πεποίθηση. Μάλιστα, κάθε πεποίθηση είναι εμπόδιο. […] Όμως, χωρίς συνειδητοποίηση, το ποιος είσαι δεν ακτινοβολεί την λάμψη του μέσα σ΄ αυτό τον κόσμο… Σαν ένα φαινομενικά φτωχό άνθρωπο που δε γνωρίζει ότι έχει ένα τραπεζικό λογαριασμό με 100 εκατομμύρια δολάρια, κι έτσι ο πλούτος του παραμένει ένα ανέκφραστο δυναμικό».
«ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ με το να μην είσαι κάποιος συγκεκριμένα, ικανοποιημένος με το να μην ξεχωρίζεις, ευθυγραμμίζεσαι με τη δύναμη του σύμπαντος. Αυτό που στο Εγώ φαίνεται σαν αδυναμία, στην πραγματικότητα είναι η μόνη αληθινή δύναμη».
 
Αποσπάσματα από το βιβλίο του Έκχαρτ Τόλε Για μια Νέα Ζωή, εκδ. Λιβάνη. Ο Έκχαρτ Τόλε γεννήθηκε το 1948 στη Γερμανία. Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, έγινε ερευνητής και επόπτης του πανεπιστημίου Κέμπριτζ. Στα είκοσι εννιά του, μια βαθιά πνευματική μεταμόρφωση διέλυσε σχεδόν την παλιά του ταυτότητα και άλλαξε ριζικά την πορεία της ζωής του. Τα επόμενα χρόνια τα αφιέρωσε για να κατανοήσει, να αφομοιώσει και να βαθύνει αυτή τη μεταμόρφωση που σημάδεψε το ξεκίνημα ενός εσωτερικού ταξιδιού γεμάτου συγκινήσεις. Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι σύμβουλος και πνευματικός δάσκαλος, και δουλεύει με άτομα και μικρές ομάδες. Από το 1996 ζει στο Βανκούβερ του Καναδά.

Πηγή: www.doctv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.