Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ''ΟΖΟΝ'' ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ!

Επιμέλεια: Ιωάννης Β. Καραπανάγος

Το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «ΟΖΟΝ», για την προστασία του Κορινθιακού και Αργοσαρωνικού Κόλπου, υπεγράφη, σε θετικό κλίμα, το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου. 
Η υπογραφή του πρωτοκόλλου αναδεικνύει τις διαφορετικές πτυχές του Αστυνομικού Λειτουργήματος και αντανακλά το ενδιαφέρον των μελών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μία πρωτοποριακή, γόνιμη και δημιουργική αφετηρία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, προς την κατεύθυνση αυτή.
Στην εκδήλωση παρέστησαν η Βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Τετράδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τσίμπρης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, Υπαστυνόμος Α΄ Ανδρέας Γεώργαρης, ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Κυριάκος Κάρκαλης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης ''ΟΖΟΝ'' κ. Αναστάσιος Φιλιππίδης και στελέχη της οργάνωσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας κ. Χρήστος Βλαχοπάνος, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Κορινθίας κ.κ. Βασίλειος Καραγκούνης και Κωνσταντίνος Ανδρεόπουλος, αντίστοιχα και οι Πρόεδροι των Τοπικών Διοικήσεων Αιτωλίας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αττικής, Αργολίδας, Πειραιώς και Νήσων.
Την εκδήλωση συντόνισε, με επιτυχία, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Κορινθίας κ. Απόστολος Σπυράκος. 
Θερμά συγχαρητήρια στα συμβαλλόμενα μέρη και ευχές για επίτευξη των στόχων τους. 
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι η μεγαλύτερη Παγκόσμια Οργάνωση Αστυνομικών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία και συμμετέχουν σε αυτή 67 χώρες με 450.000 Αστυνομικούς.
Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα, από τα πρώτα σε παγκόσμια κατάταξη σε αριθμό μελών και δραστηριοτήτων, εφέτος εορτάζει τα 55 χρόνια αδιάλειπτης εθελοντικής προσφοράς σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Η ΟΖΟΝ είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009 με φιλοδοξία να προάγει ιδέες και λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών με σεβασμό στο περιβάλλον. Η αρχική φιλοδοξία των ιδρυτών μετεξελίχθηκε σε πάθος για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού μας περιβάλλοντος καθώς αυτό αποτελεί προϋπόθεση για κάθε μορφή βιώσιμης ανάπτυξης. 
Σήμερα η ΟΖΟΝ πλαισιώνεται από ένα πλήθος επιστημόνων, εθελοντών και φίλων, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο όραμα και εργάζονται με όλες τους τις δυνάμεις για την επίτευξή του. Οι αξίες που διέπουν την ΟΖΟΝ είναι το πάθος για τη ζωή και το περιβάλλον, η αρμονική συνύπαρξη, η ανοιχτή επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, η ομαδική δουλειά και η δίψα για μάθηση.






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.