Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

Τι πραγματικά συμβαίνει με την οικονομία (πέρα από την ακατάσχετη ψευδολογία και τις συνεχώς αυτοδιαψευδόμενες ελπίδες που μοιράζει η κυβέρνηση και την συνεχιζόμενη αύξηση του εθνικού χρέους που οδεύει στο 180% του ΑΕΠ.
Γιατί η συγκλονιστική καταγγελία στην οποία προχώρησε ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας και άλλων δέκα χωρών της Λατινικής Αμερικής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα , αναφορικά με την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας, είναι πραγματικά ανησυχητική, όχι μόνο για το αν θα υπάρξει πραγματική βελτίωση τα αμέσως επόμενα χρόνια, αλλά για το ΑΝ θα εξέλθει, στο ορατό μέλλον της δεκαετίας, η χώρα από την κρίση!
Από εκεί και πέρα, κατακεραυνώνει την Tρόικα, αναφορικά με το ότι έχει αναλάβει την κυριαρχία της χώρας, αλλά πραγματικά, μπροστά στα άλλα που καταγγέλλει, αυτό είναι το ελάχιστο!
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και την οποία μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων,  τίθεται μετ'επιτάσεως το ζήτημα της επιβίωσης της χώρας εντός της ευρωζώνης.
Και με αυτά που δηλώνει θέτει ουσιαστικά ζήτημα παραμονής εντός ευρώ και συνέχισης της εξαθλίωσης! 
"Ο αριθμός των διαρθρωτικών μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα από την Ελλάδα είναι υπερβολικός και έχουν βοηθήσει πολύ λίγο στο να βελτιωθούν τα πράγματα στην Αθήνα. Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας δεν έχουν αλλάξει σε ότι αφορά τα θεμελιώδη μεγέθη της, το χρέος και την ανεργία.
Δεν βλέπουμε πώς η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα στην οποία έχει πέσει.
Η Ελλάδα, που σύναψε ένα πρόγραμμα βοήθειας το 2010 με την τρόικα είναι θύμα της γερμανικής λιτότητας"!
Όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, ο Μπατίστα δήλωσε ότι "Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο στο πολύ αισιόδοξο σενάριο της δραματικής ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης"!
"Αυτό που κάνει η τρόικα στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό, κάτι που πρακτικά λειτουργεί σπάνια", διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπατίστα, στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει αυτό είναι το λιγότερο.
Είμαστε στον πέμπτο χρόνο του Μνημονίου ή των Μνημονίων, τα μέλη της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, πλην του Γιώργου Παπανδρέου αποτελούν στην ουσία την ίδια κυβέρνηση του 2010 και καμία ελπίδα δεν υπάρχει στον ορίζοντα για "κούρεμα" του χρέους.
Περιμέναμε τις γερμανικές εκλογές, αυτές πέρασαν αλλά το θέμα του "κουρέματος" πήγε άπατο, το χρέος έχει εκτιναχθεί στο 175% και πάει για το 180% του ΑΕΠ.
Οι τράπεζες έχουν λάβει 50 δισ.ευρώ από το πρόγραμμα στήριξης τα οποία αποπληρώνει από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός, αλλά ρευστότητα δεν υπάρχει στην αγορά.
Οι κρατικές δομές με επίκεντρο τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας υπολειτουργούν και οι εξωραϊσμοί πραγματικά δεν βοηθούν.
Δημογραφικά μπήκαμε σε αρνητική τροχιά όπως είχε μπει μετά το 1990 η Βουλγαρία και έχασε το 30% του πληθυσμού της μέσα σε 20 χρόνια από την μείωση των γεννήσεων και την μετανάστευση και γενικά οδεύουμε ολοταχώς προς μία "εθνική έκλειψη".
Την οποία πιθανότατα την αξίζουμε ως κράτος και ως έθνος αφού μετά από όλα αυτά υπάρχει ΠΑΣΟΚ και λαμβάνει 8% των ψήφων, το αντί-ΠΑΣΟΚ (Ποτάμι) παίρνει το 6,5% και η ΝΔ το 23% αποδεικνύοντας ότι ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος παραμένει σάπιο και πελατειακό.
Ποιος είπε ότι οι λαοί δεν έχουν την τύχη που τους αξίζει;.

defencenet

Πηγή: http://www.logiosermis.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.