Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ!

Γράφει ο Μαζέστιξ

Όχι δεν είμαστε Μπανανία! Υπάρχει άλλωστε περίπτωση σε μια Μπανανία ένας συγγραφέας σχολικού βιβλίου (που εξετάζεται πανελλαδικώς) να έβγαινε και να έγραφε δημοσίως το παρακάτω μήνυμα και να μην είχε μεταναστεύσει ο υπουργός Παιδείας σ' άλλη θάλασσα, άλλη Γη;
Δημήτρης Μπουραντάς, λοιπόν, γνωστός οικονομολόγος, συγγραφέας του βιβλίου των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΑΟΔΕ) της Γ' τάξης του γενικού λυκείου. 
Γράφει τα εξής: 
"Αισθάνομαι έντονα απόψε την ανάγκη να ζητήσω δημοσίως συγνώμη από χιλιάδες παιδιά και από το γιό μου που δίνουν αύριο εξετάσεις στο ΑΟΔΕ, βιβλίο που συνέγραψα μαζί με 3 καθηγητές του Λυκείου το 1998. 
Η ευθύνη είναι συνολικά δική μου. 
Τα λάθη που έκανα είναι: 
1ο πίστεψα ότι το βιβλίο αυτό θα ήταν επιμορφωτικό και ότι ποτέ δεν θα έμπαινε στις πανελλήνιες, 
2ο δεν δημοσιοποιήσα ποτέ ότι ζήτησα να το ξαναγράψω χωρίς αμοιβή και οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν 
3ο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα διατηρούσε ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν 16 χρόνια πριν καλά καλά εμφανισθεί το Internet. 

OΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΥ. 
ΖΗΤΩ ΞΑΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ." 
Τάδε έφη Δημήτρης Μπουραντάς.

Τι να σχολιάσεις τώρα;
Ο άνθρωπος είναι σαφής. Έγραψε το βιβλίο με άλλο σκοπό και αλλού τελικά βρέθηκε αυτό. Επειδή, λοιπόν, δεν είναι κατάλληλο για πανελλαδικές, ζήτησε να το ξαναγράψει αφιλοκερδώς διότι, εκτός του ότι είναι κακογραμμένο, αφορά μιαν άλλην εποχή, πριν 16 χρόνια, διαφορά που για το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι πολύ σημαντική, για να μη μαθαίνουν τα παιδιά παρωχημένες και μη ισχύουσες πλέον γνώσεις. Και φυσικά το υπουργείο Παιδείας στα παπάρια του... 
Και τα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις στο συγκεκριμένο μάθημα, εξετάζονταν σε πράγματα που ενδεχομένως σε κάποιο βαθμό δεν ισχύουν πια! 
Γιατί, όταν μιλάει ένα βιβλίο για μάρκετιγκ και διαφήμιση και επιχειρήσεις, αλλά δεν έχει προλάβει (επειδή είχε γραφτεί το 1998) να συμπεριλάβει τα όσα συνεπάγεται η εξάπλωση του ίντερνετ, είναι ένα τόσο δα προβληματάκι- όπως και να 'χει... 
Ευτυχώς δηλαδή που ο Γαλιλαίος είπε το "και όμως γυρίζει" πριν αναλάβει υπουργός ο Αρβανιτόπουλος, διότι ακόμη και σήμερα μάταια θα ζητούσε η Ένωση Φυσικών να γίνει αλλαγή στο κεφάλαιο της Φυσικής Γ΄ Λυκείου που θα 'λεγε πως "η Γη είναι σαν ταψί"! 
Μην ανησυχείτε, όμως! 
Ο υπουργός Παιδείας είναι ακόμη στη θέση του. 
Κι εμείς δεν είμαστε Μπανανία... 

Πηγή: http://www.logiosermis.net 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.