Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΑΓΑΠΗΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...

Γράφει η Αlma Libre
Πριν λίγο καιρό είδαμε στη τηλεόραση το νέο σποτ του Υπουργείου Παιδείας με βασικό σλόγκαν τη φράση «Επιτυχία είναι να δουλεύεις πάνω σε αυτό που σου αρέσει, σε αυτό που είσαι καλός». 
Σκοπός του είναι να ''διαφημίσει'' και τις αλλαγές που έχει δρομολογήσει για τη διαμόρφωση ενός σχολείου που θα καλλιεργεί τα ταλέντα και τις δεξιότητες των μαθητών, καθώς και το περιβόητο ''νέο σύστημα'' εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Το σύστημα αυτό υποτίθεται πως προωθεί τη γενική παιδεία και κατάρτιση καθώς οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν καλούς βαθμούς σε όλα τα μαθήματα, όλων των τάξεων του Λυκείου για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια θέση σε κάποιο Α.Ε.Ι ή Τ.Ε.Ι
Έχοντας αφήσει πρόσφατα πίσω μου τα σχολικά θρανία νομίζω πως έχω το δικαίωμα να αμφιβάλω. Δεν τρέφω αυταπάτες, ούτε περιμένω να δω πως θα πάει το πρόγραμμα στην εφαρμογή του. Εκ των προτέρων, είμαι βέβαιη πως θα αποτύχει. Και είμαι βέβαιη πως θα αποτύχει όχι επειδή έχω κάποιο απύθμενο μίσος για το Υπουργείο, (αν και θα έπρεπε) αλλά επειδή γνωρίζω πως είναι αδύνατο μια ωραία πρωία οι νέοι να αποκτήσουν βαθιά Παιδεία. Γιατί μια αληθινή Παιδεία που θα έχει γερά και ακλόνητα θεμέλια θέλει προσπάθειες, θυσίες και προγραμματισμούς χρόνων. Θέλει κόπο και αίμα από όλους. Αμφιβάλω εάν οι κύριοι που ανέλαβαν τις μεταρρυθμίσεις έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε ένα μέσο Ελληνικό σχολείο. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να δουν τα πραγματικά προβλήματα, τις ελλείψεις, τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Αγαπητό Υπουργείο, με όλο το ''σεβασμό'' δεν ξέρεις που παν τα τέσσερα! Το μόνο πράγμα που θα καταφέρεις με το νέο σου σύστημα, είναι να κάνεις τους μαθητές να μισήσουν ακόμα περισσότερο το σχολείο. Αν ο σκοπός σου είναι να στρέψεις τους μαθητές στην παραπαιδεία, (η οποία είναι ήδη απαραίτητη), βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο. Αν ο στόχος σου είναι να αυξήσεις τον ανταγωνισμό μεταξύ των παιδιών, συνέχισε έτσι!
Αγαπητό Υπουργείο απ'τα σχολεία μας δεν θες να βγαίνουν άνθρωποι με γνώσεις και αξίες.
Είναι φανερό ότι καθόλου δεν ενδιαφέρεσαι αν τα παιδιά θα ακολουθήσουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει και τους ευχαριστεί. Το μόνο που θες είναι να τους στρέψεις προς στην κατάρτιση. Το μόνο που θες είναι να δημιουργήσεις ανειδίκευτους εργάτες, τους οποίους το μεγάλο κεφάλαιο θα χρησιμοποιεί για να καλύψει τις εκάστοτε ανάγκες του. 
Αξιότιμο Υπουργείο προς τι όλη αυτή η κοροϊδία και η παραπληροφόρηση;
Δυστυχώς όμως για σας, δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε κανέναν και ειδικά τους νέους. Σ'αυτές τις τάξεις, σ'αυτά τα σχολεία που έχετε βαλθεί να αποτελειώσετε με τα πειράματά σας, στοιβάζονται κάθε μέρα όνειρα και ελπίδες που μια μέρα θα ξεχυθούν και θα σας πνίξουν! 

Πηγή: http://www.logiosermis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.