Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΩΩΣΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!


Εξαφάνισαν καταθέσεις για να αθωώσουν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου
Υπόμνημα-φωτιά για τη δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας ύποπτες μεθοδεύσεις και προσπάθεια «κουκουλώματος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, «τα δύο πρώην μέλη του Δ.Σ. της Στατιστικής Υπηρεσίας Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης με αναφορά τους προς το Εφετείο Αθηνών καταγγέλλουν μεθοδεύσεις των δικαστικών Αρχών για να «απαλλαγούν» των ευθυνών τους ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που κατηγορούνται ότι διόγκωσαν τεχνητά το έλλειμμα του 2009 για να οδηγήσουν τη χώρα στο μνημόνιο».
Όπως υποστηρίζουν, από τη δικογραφία έχει αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη άσκηση ποινικής δίωξης από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη και που αθωώνει τους κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ενώ παράλληλα απαλλάσσει τους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου από τις πολιτικές ευθύνες.
Στο υπόμνημα που έχει ημερομηνία 16 Μαΐου 2014 και κατατέθηκε στις 27 Μαΐου 2014 αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Μελετώντας την ως άνω δικογραφία διαπίστωσα ότι έχει αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό. Παράλληλα έχουν αφαιρεθεί οι ένορκες καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, δρα Νικολάου Στρόμπλου, διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ και μόνου καθ' ύλην υπεύθυνου για τον υπολογισμό του δημόσιου χρέους και ελλείμματος, καθώς και η ένορκη κατάθεση του ιδίου ενώπιον της ανακρίτρια κ. Πεδιαδίτη.
Επίσης λείπουν «οι ένορκες καταθέσεις πραγματογνωμοσύνης των βασικών μαρτύρων κατηγορίας κ.κ. Λογοθέτη, Γεωργαντά και Στρόμπλου που κατατέθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη και αφορούσαν στο περιεχόμενο των φακέλων που είχε υποβάλει στη Βουλή ο κ. Γεωργίου και οι οποίοι είχαν διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ, διότι ο κ. Γεωργίου ισχυριζόταν ότι περιελάμβαναν όλες τις απαιτούμενες μελέτες που όφειλε κατ' εντολή του να έχει εκπονήσει η ΕΛΣΤΑΤ πριν προβεί σε οιαδήποτε βεβαίωση του ύψους του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας το 2009».
Σημειώνεται ότι πρόκειται για καταθέσεις που χρησιμοποιήθηκαν για την άσκηση ποινικής δίωξης, σύμφωνα με το πόρισμα του Γρ. Πεπόνη.
Μάρτυρες... αλά καρτ
Οι καταγγελίες του κ. Λογοθέτη και της κ. Γεωργαντά προχωρούν ακόμα παραπέρα καθώς αναφέρονται και στις καταθέσεις των Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Παρουσιάζουν περίεργα σημεία που ίσως οδηγήσουν στην ακυρότητά τους και τα οποία συνίστανται στο ότι οι καταθέσεις αυτές υποδηλώνουν ότι εστάλησαν στην κ. Πεδιαδίτη εν ενθέτω χρόνο για τους μάρτυρες αυτούς και όχι ενώπιόν της», αναφέρουν τα δύο πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ.
Και συνεχίζουν: «Περιέχουν δε υπογραφές που είναι διαφορετικές μέσα στο ίδιο κείμενο ενώ ακόμα και η γραμματοσειρά της εισαγωγής και του κλεισίματος της κατάθεσης είναι διαφορετική, γεγονός που δείχνει ότι συντάχθηκαν σε διαφορετικό τρόπο από αυτόν της διεξαγωγής της ανάκρισης».
Κατόπιν όλων αυτών, τα πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ Ν. Λογοθέτης και Ζ. Γεωργαντά ζητούν την ανασύσταση της δικογραφίας ή τη συμπλήρωσή της με συνέχισης της κύριας ανάκρισης από άλλον ανακριτή, καθώς το συγκεκριμένο ανακριτικό υλικό είναι κρίσιμο για τη στοιχειοθέτηση των παραβάσεων καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.