Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΣHMANTIKH ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ MH370!

Ο υπ. Μεταφορών της Μαλαισίας προειδοποίησε ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα. Επιφυλακτικότητα από μέρους των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Image result for ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ 
Γάλλοι αστυνομικοί μεταφέρουν τμήμα φτερού από τα συντρίμμια αεροπλάνου που εντοπίσθηκαν στο Σεν Αντρέ της νήσου Ρεϊνιόν. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, τα κομμάτια που ξεβράσθηκαν από τον Ινδικό Ωκεανό, να ανήκουν στο αεροσκάφος της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν τον Μάρτιο του 2014.
Επιφυλακτικός εμφανίσθηκε ο αερομεταφορέας. «Σχεδόν βέβαιος» ότι πρόκειται για το μοιραίο Μπόινγκ 777 δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Αμπντούλ Αζίζ Καπράουϊ. Στο μοιραίο Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που εξαφανίστηκε τον περασμένο χρόνο μυστηριωδώς μαζί με 239 επιβάτες, καθώς εκτελούσε την πτήση MH370 Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο, μπορεί να ανήκουν με μεγάλες πιθανότητες τα συντρίμμια αεροπλάνου που ξεβράστηκαν στη γαλλική νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι, να δηλώνει πως είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι το κομμάτι, το οποίο θα εξετάσουν εμπειρογνώμονες, προέρχεται από το αεροσκάφος. Η υπό αυστραλιανή καθοδήγηση έρευνα για την ανεύρεση του Μπόινγκ είχε εστιασθεί σε μεγάλη έκταση του Ινδικού Ωκεανού, που ξεκινούσε από τα παράλια της Αυστραλίας. Το νησί Ρεϊνιόν βρίσκεται περίπου 3.700 χιλιόμετρα μακριά από το εν λόγω σημείο.
 
Ειδικοί σε θέματα αεροπορίας αναφέρουν με βάση τις πρώτες φωτογραφίες ότι τα συντρίμμια μάλλον αποτελούσαν τμήμα ενός κινούμενου φτερού, το οποίο βρίσκεται κοντά στην άτρακτο των αεροσκαφών. Σύμφωνα με τον Αυστραλό αντιπρόεδρο Γουόρεν Τρους, επάνω στο θραύσμα φτερού, που έχουν μήκος περίπου δύο μέτρα, αναγράφεται ένας αριθμός ο οποίος μπορεί να συμβάλει στην ταχύτερη ταυτοποίηση του Μπόινγκ 777. Ο σύμβουλος αεροπορικής ασφάλειας του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Μεταφορών, Γκρεγκ Φάιθ, διευκρίνισε ότι πηγές της κατασκευάστριας εταιρείας επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εάν πρόκειται για τη χαμένη πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών. «Δεν έχουμε χάσει κανένα άλλο 777 σε αυτή την πλευρά του πλανήτη», είπε ο Φάιθ. Εάν επιβεβαιωθεί, οι ειδικοί θα αναζητήσουν τα υπόλοιπα τμήματα με βάση την κατεύθυνση από την οποία έφτασε το φτερό στην ακτή.
Την ίδια στιγμή, Μαλαισιανοί ερευνητές κατέφθασαν εσπευσμένα στο νησί. Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Λίου Τιονγκ Λάι, προειδοποίησε πως είναι νωρίς για να καταλήξει κανείς σε συμπεράσματα. Επιφυλακτική στάση διατήρησαν και οι Μαλαισιανές Αερογραμμές. «Επί του παρόντος, θα ήταν πρόωρο για την αεροπορική εταιρεία να προβεί σε εικασίες για την προέλευση του συγκεκριμένου κομματιού από συντρίμμια», ανακοίνωσαν, προσθέτοντας ότι συνεργάζονται με τις «αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσουν» εάν τα συντρίμμια αυτά προέρχονται ή όχι από το Μπόινγκ του στόλου της. Οπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, το κομμάτι του φτερού θα μεταφερθεί από τις γαλλικές αρχές στην Τουλούζη, για να εξεταστεί από το γραφείο ερευνών και αναλύσεων, που είναι επιφορτισμένο με τις έρευνες για αεροπορικά περιστατικά. Στη νοτιοδυτική Γαλλία θα μεταβούν, επίσης αξιωματούχοι της μαλαισιανής υπηρεσίας μεταφορών και της αρμόδιας αεροπορικής εταιρείας. «Αυτό που θέλουμε είναι μία 100% επιβεβαίωση», τόνισαν οι συγγενείς των Κινέζων επιβατών της μοιραίας πτήσης, οι οποίοι ήταν και οι περισσότεροι αριθμητικά. Η Κίνα ανακοίνωσε ότι «προσπαθεί να επιβεβαιώσει την κατάσταση με τις εμπλεκόμενες χώρες».

Πηγή: kathimerini.newspaperdirect.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.