Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ: ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

Του Λευτέρη Σαββίδη


Το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης για τις εκλογές είναι έντονο και τα περισσότερα από αυτά παρακολουθούν και σχολιάζουν στα πρώτα τους θέματα το αποτέλεσμα των εκλογών
Ξένα ΜΜΕ ασχολούνται στα πρώτα θέματά τους με το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών και την ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς όμως σχολίασαν και αντέδρασαν λίγη ώρα μετά το αποτέλεσμα της κάλπης.
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde παρακολουθούσε στενά την εκλογική διαδικασία από νωρίς το απόγευμα και λίγο μετά τις 20.00 της Κυριακής σημείωνε με το κεντρικό του άρθρο πως "Ο Τσίπρας κερδίζει την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε μια χρονιά". Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σημειώνει την εντυπωσιακή νίκη του κ. Τσίπρα, αλλά και την μαζική αποχή που αγγίζει ιστορικό ρεκόρ.
Η συντηρητική πάλι Figaro σχολιάζει τις δηλώσεις Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τίτλο: "Η δεξιά αναγνωρίζει την ήττα της απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ". Το γαλλικό μέσο σημειώνει τα αποτελέσματα από την Επικράτεια ως τις 20.00 περίπου. Αντίστοιχη είναι και η αντίδραση της Liberation που αναφέρεται στην αναγνώριση της νίκης Τσίπρα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Η βρετανική Guardian αφιερώνει επίσης όλη της την κεντρική σελίδα στην ηλεκτρονική έκδοση της στην Ελλάδα και τις εκλογές. Το μέσο μάλιστα έχει από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής Live αναμετάδοση των εξελίξεων. Σε άρθρο ανάλυσης περιγράφει πως ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην εξουσία. Η άνοδος στην εξουσία το Γενάρη, αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν η πρώτη ενός κόμματος της αριστεράς μετά τον εμφύλιο. Η κυβέρνηση Τσίπρα βρήκε στο διάβα της σθεναρή αντίσταση από τους διεθνείς πιστωτές που "οδήγησε στην επιβολή capital controls όπως επιβλήθηκαν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας".
Ο Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε ένα αποτέλεσμα που του χαρίζει "καθαρή νίκη" αναφέρει το αμερικανικό CNBC, ενώ παραθέτει τα αποτελέσματα, όπως φαίνονται στο 31% της Επικράτειας. Επιπλέον το αμερικανικό μέσο κάνει σαφή αναφορά στο εντελώς διαφορετικό τοπίο που επικρατούσε πριν τις εκλογές και προέβλεπε ντέρμπι στην κορυφή.
"Η επιτυχής επιχείρηση Τσίπρα" είναι ο τίτλος της ilSole24ore που έχει επίσης πρώτο θέμα τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Περιγράφει την άνετη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με το "εθνικιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ" και υπογραμμίζει πως η αποχή είναι η υψηλότερη στη χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
"Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα νίκησε, αλλά δεν σάρωσε" σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της Corriere Della Sera που σημειώνει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην τρίτη θέση του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και τονίζει παράλληλα τις δυσκολίες να δημιουργήσει μια συγκυβέρνηση σταθερή. Το άρθρο άλλωστε παραθέτει μέρος των δηλώσεων Τσίπρα που έκανε λόγο για "εντολή κυβέρνησης τετραετίας".

Πηγή:http://news247.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.