Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΟΡΤΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ 
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ BAZAAR & ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής η γιορτή για την «ΕΙΡΗΝΗ» και το ανταλλακτικό Bazaar σχολικών ειδών από τη Δομή της Τράπεζας Χρόνου στο κτίριο των μόνιμων κοινωνικών δομών για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας (Περιγιάλι Κορινθίας - Κροκιδά 62, έναντι Αγίας Σωτήρας). 
Στη γιορτή συμμετείχε μεγάλος αριθμός ωφελουμένων οικογενειών και παιδιών, όπως και αρκετοί συμπολίτες μας που διασκέδασαν και τραγούδησαν όμορφες μελωδίες Ελλήνων δημιουργών, παρέα με τον επιτυχημένο Τραγουδοποιό Κωνσταντίνο Θαλασσοχώρη.
Οι εκπλήξεις όμως δε σταμάτησαν εκεί, καθώς η Ηθοποιός και Διευθύντρια του τομέα Παιδικού Θεάτρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Γεωργία Τσικούρη με την Θεατρική της Ομάδα «ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» παρουσίασε μια σειρά από όμορφα θεατρικά δρώμενα. 
Στα πλαίσια της λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου πραγματοποιήθηκε ανταλλακτικό Bazaar και διανομή σχολικών ειδών, ενώ οι μικροί μας φίλοι εκφώνησαν παιδικά ποιήματα γεμάτα νόημα για την «ΕΙΡΗΝΗ» και την αγάπη μεταξύ των λαών. Τέλος η κυρία Μαρίνα Λέγγα ερμήνευσε με το τζουρά της λαϊκά άσματα, αφιερωμένα στα παιδιά.
Στη γιορτή παρευρέθη ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων κ. Χαράλαμπος Καμπούρης εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό και ανέφερε στο χαιρετισμό του: « Η σημασία της σημερινής γιορτής είναι τεράστια, καθώς πρέπει να υπενθυμίζουμε συνεχώς, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η χώρα μας δέχεται καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες, την ανάγκη των λαών για ενότητα, ασφάλεια, ειρήνη. Κάθε άνθρωπος δικαιούται να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του σε ασφαλές περιβάλλον, έχοντας τουλάχιστον τις βασικές προϋποθέσεις που δεν θα του στερούν την επίτευξη των προσωπικών και των οικογενειακών του στόχων. Τονίζουμε ότι ο Δήμος Κορινθίων θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες που έχουν στόχο να ανακουφίσουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας και ότι θα συνεχίσουμε να προάγουμε μέσα από την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου, τη συνοχή του κοινωνικού μας συνόλου, που είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε από την έντονη κρίση που βιώνουμε. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά».

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι το αντίδοτο για τον πόλεμο και ταυτόχρονα η βασική συνταγή για τη διατήρηση της Παγκόσμιας Ειρήνης, είναι η Παιδεία και η μόρφωση. Έτσι επιλέξαμε να συνδυάσουμε τη σημερινή γιορτή με το καλωσόρισμα της νέας σχολικής χρονιάς, το ανταλλακτικό Bazaar και τη διανομή σχολικών ειδών – εφοδίων για όλα τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του Προγράμματος. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε ανάμεσα μας χαρούμενα παιδικά πρόσωπα, αφού στο επίκεντρο των δράσεων μας πρέπει να είναι τα παιδιά, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του μέλλοντος. Στόχος μας είναι να δίνουμε χαρά και ελπίδα σε κάθε συμπολίτη μας που τη χρειάζεται. Ευχαριστούμε ακόμα μια φορά τους Εθελοντές – Χορηγούς μας, που αναγνωρίζουν και υποστηρίζουν καθημερινά το κοινωνικό μας έργο. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά».
Οι Κοινωνικές Δομές στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Εθελοντές – Χορηγούς, που συνέβαλλαν για να πραγματοποιηθεί η γιορτή: 
  • Μέγας Χορηγός : Βιβλιοπωλείο «ΒΙΒΛΙΑΓΟΡΑ» (Εθν. Αντιστάσεως 60, Κόρινθος) 
  • Βιβλιοπωλείο «ΚΟΥΚΙΔΑ» (Απ. Παύλου 64, Κόρινθος) 
  • Βιβλιοπωλείο «ΚΙΒΩΤΟΣ» (Κολιάτσου 58, Κόρινθος) 
Ευχαριστούμε επίσης τους εργαζόμενους του Διαγνωστικού, Θεραπευτικού και Ερευνητικού Ινστιτούτου MEDICENTER Κορίνθου για τη δωρεά τους με τη μορφή σχολικών ειδών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.