Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΣΕΡΙ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΕΒΑΛΕ Ο Α.Ο. ΡΟΜΑ! (VIDEO & PHOTO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Σπύρος Σταύρου


Το ντέρμπυ της 7ης αγωνιστικής, με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, όσο αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη Γ1’ κατηγορία Κορινθίας, διεξήχθη στο γήπεδο των Εξαμιλίων.
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Α.Ο.ΡΟΜΑ, έχοντας το απόλυτο στις πρώτες έξι αγωνιστικές, υποδέχθηκε τον Αθλητικό Όμιλο Περαχώρας, ο οποίος πριν τον αγώνα ήταν στη δεύτερη θέση με 14 βαθμούς*
Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές, γεγονός που συντέλεσε στη μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση του πλαστικού χλοοτάπητα δεν ήταν και η καλύτερη, κάτι το οποίο όμως δεν επηρέασε τις ενέργεις των ποδοσφαιριστών. Το παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας μια μικρή καθυστέρηση.
*Ξεκίνησε με -2 βαθμούς, λόγω ποινής από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΓΚΟΛ Ο Α.Ο.ΡΟΜΑ
Oι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ από αριστερά, πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα. Εκτελεστής ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Θανάσης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο πορτιέρο με απευθείας εκτέλεση. Ο Νίκος Θυμής, ο οποίος βρισκόταν στο πρώτο δοκάρι, κατάφερε να διώξει τη μπάλα με κεφαλιά, αποσοβώντας τα χειρότερα.

ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ Ο Α.Ο.ΡΟΜΑ,ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ
Οι πρωτοπόροι στη βαθμολογία, μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνιδί, παρασυρόμενοι από τον ενθουσιασμό των αρκετών φιλάθλων που ήρθαν στο γήπεδο για να τους υποστηρίξουν. Έχοντας τη κατοχή, προσπάθησαν από τα άκρα, με κύριους εκφραστές το Γρηγόρη Καραγκούνη και Θανάση Θεοδωρόπουλο, να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Η πρώτη καλή ευκαιρία της Περαχώρας σημειώθηκε στο 9ο λεπτό. Ο Παρασκευόπουλος έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο και με ωραία μεταβίβαση βρήκε τον Ermal, ο οποίος κινούμενος από δεξιά σέντραρε τη κατάλληλη στιγμή στο ύψος του πέναλτι. Αποδέκτης ήταν ο Παναγιώτης Κόντης, ο οποίος επιχείρησε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Τελικά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 14ο λεπτό ο Α.Ο.ΡΟΜΑ κέρδισε ένα φάουλ, σε καλό σημείο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Εκτελεστής ο συνήθης ύποπτος Θανάσης Θεοδωρόπουλος. Η εκτέλεση δεν ήταν πολύ καλή και μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ
Στο 18ο λεπτό η Περαχώρα έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη του πρώτου τέρματος της αναμέτρησης. Ο Παρασκευόπουλος κέρδισε φάουλ, από τα δεξιά, αφού η σέντρα που έκανε βρήκε στο χέρι του αμυντικού. Εδώ να επισημάνουμε ότι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, λέγοντας ότι ο αμυντικός βρισκόταν εντός της μεγάλης περιοχής και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Τελικά ο διαιτητής συμβουλευόμενος και τον βοηθό του κατελόγισε το φάουλ. Εκτελεστής ήταν ο Σιαμάς, ο Παναγιώτης Κόντης νίκησε κατακράτως όλους τους αμυντικούς στον αέρα, αλλά δεν μπόρεσε τελικά να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. 
Στο 29ο λεπτό ήταν σειρά των γηπεδούχων να ανταποδώσουν. Με υποδειγματική αντεπίθεση κατάφεραν να πατήσουν περιοχή από αριστερά, με το νεαρό μπακ Νίκο Καλύβα να βρίσκει σχεδόν ολομόναχο το Θεοδωρόπουλο. Ο τελευταίος δε κατάφερε από το ύψος του πέναλτι να βρει εστία και η μπάλα έφυγε άουτ.
            
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ
Στο 36ο λεπτό ο Θυμής βγήκε λόγω τραυματισμού και στη θέση του πέρασε ο Λίντας Δημήτρης. Δευτερόλεπτα αργότερα, έπειτα από λάθος των αμυντικών και πάσα του Δημήτρη Θώδη, ο Λίντας βρέθηκε μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, αλλά δε κατάφερε να νικήσει το τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Έπειτα από λίγα λεπτά και συγκεκριμένα στο 41ο λεπτό, ο Κουτρυμπάνος Νίκος με υποδειγματική μπαλιά βρήκε από αριστερά τον Καλύβα, ο οποίος με μια πολύ δυνατή σέντρα-σουτ ξύρισε το δεξί δοκάρι του Νικολού. Ίσως η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους μέχρι εκείνη τη στιγμή του αγώνα. Τελικά και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με σκορ 0-0.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ
Σε 50ο λεπτό και σε μια ανύποπτη στιγμή, ο Θεοδωρόπουλος πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, πέρασε όποιον βρέθηκε στο διάβα του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον ολομόναχο Νίκο Καραγκούνη, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ του σκόρερ των Ρομά. Τελικά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ, ΟΙ ΡΟΜΑ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΤΗ ΝΙΚΗ
Η Περαχώρα από τη στιγμή που δέχθηκε το γκολ, προσπάθησε με κάθε τρόπο να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων χωρίς όμως να κάνει κλασική ευκαιρία. Στο 71ο λεπτό, ο Παπανικολάου, με μακρινό σουτ, προσπάθησε να πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν σε ετοιμότητα.
Έτσι στο 82ο λεπτό και ενώ όλη η Περαχώρα ήταν μπροστά, οι Ρομά έκλεψαν τη μπάλα, βγήκαν στην αντεπίθεση και μετά από ασσιστ του Γρηγόρη Καραγκούνη ο μόνιμος σκόρερ Θεοδωρόπουλος έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι δίχως να έχουν δυνάμεις πια έκαναν εύκολα το λάθος. Έτσι δέχθηκαν και τρίτο γκολ στο 87ο λεπτό, πάλι από τον Θεοδωρόπουλο. Το μόνο που κατάφερε η Περαχώρα, ήταν να μειώσει σε 3-1, ύστερα από απόκρουση του Λουκά, σε φάουλ που ανέλαβε να εκτελέσει ο Παπανικολάου. Σκόρερ ο Δημήτρης Κόντης. Τελικό σκορ 3-1.

Συνθέσεις Ομάδων
Α.Ο. ΡΟΜΑ (Τσιούτσιος Θεμιστοκλής):
Α. Λουκάς, Α. Ζαραλίγκας, Ν. Καλύβας, Σ. Καραγκούνης, Σ. Λουκάς ( 54’ Α.Καλύβας), Ν. Κουτρουμπάνος, Γ. Καραγκούνης, Κ.Καραγκούνης ( 68’ Σ.Σούτας), Ν. Καραγκούνης ( 85’ Α.  Κουτρουμπάνος)

Α.Ο.ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ (Θώδης Αθανάσιος):
Χρήστος Νικολού, Νίκος Θυμής (36’ Λίντας Δημήτρης), Χρήστος Α. Δρίτσας, Κώστας Παπαδημητρίου, Χρήστος Ι. Δρίτσας, Παναγιώτης Κόντης, Δημήτρης Θώδης, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος (58’ Παπανικολάου), Δημήτης Κόντης, Γιώργος Σιαμάς, Qentro Ermal ( 77’ Θεοδωρί).

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Οι Ρομά τη μεγάλη νίκη απέναντι στο βασικό διεκδικητή για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και η Περαχώρα το πρώτο καλό ημίχρονο στο οποίο θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι Ρομά το 7 στα 7 και επικεντρώνονται στη δύσκολη συνέχεια, η Περαχώρα την πρώτη της ήττα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν καταστροφική.

               
Διαιτησία: Η διαιτησία του Βασίλη Αστερή ήταν πολύ αυστηρή. Δεν έδειξε καμία ανοχή σε διαμαρτυρίες. Κάτι που αποδεικνύεται και από τις 7 κίτρινες κάρτες που έδειξε κατά την διάρκεια του αγώνα. 
Επίσης να αναφέρουμε ότι στο 54ο λεπτό απέβαλε τον προπονητή των φιλοξενούμενων για διαμαρτυρία. Στα αρνητικά του σαφώς βρίσκεται και η επίμαχη φάση του πρώτου τέρματος των Ρομά. Το εμφανέστατο οφσάιντ σαφώς και αλλάζει τις ισορροπίες στον αγώνα. Βέβαια είναι μια απόφαση που βαραίνει περισσότερο το βοηθό του, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση ώστε να υποδείξει το οφσάιντ.

**Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την αναλυτική βαθμολογία μετά το πέρας της 7ης αγωνιστικής. www.epskor.gr/index.php/prwtathlimata/g1-kathgoria/vathmologia                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.