Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

Γράφει η Χριστίνα Σεμίδαλις*
  • Αποκλειστικά για το παρόν ιστολόγιο
Image result for η μοναδική αλήθεια του ανθρώπου είναι η ευγνωμοσύνη προς τον Δημιουργό του, για το θαύμα της ζωής; Πότε θα εκτιμήσουμε την ίδια τη ζωή; Πόσο άραγε τιμ
Και έγραψε ο Βίλχεμ Ράιχ στο βιβλίο του: "ο αιθέρας, ο Θεός και ο διάβολος." "Η αναζήτηση της αλήθειας είναι στενά συνδεδεμένη με τη φυσική οργάνωση του ανθρώπινου ζώου. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι η αποφυγή της αλήθειας και η προσκόλληση στην επιφάνεια των φαινομένων ίσως έχουν και αυτές κάποια σχέση με τη δομή του ανθρώπινου ζώου." Ον δίπουν άπτερον είναι ο ορισμός για τον άνθρωπο. Με νου, με αντίχειρα αντιταχτό, δυνατότητα που εξέλιξε μέσα στη διάρκεια των αιώνων και μπόρεσε να κατασκευάσει τα πρώτα εργαλεία. Το ανθρώπινο όν κοιτούσε τη φωτιά και φοβόταν. Αργότερα τη θεοποίησε. Μέχρι που κατάφερε να την αναπαράγει. Και τότε έγινε η μεταστροφή. Αισθάνθηκε Θεός ο ίδιος. Και με τη φωτιά του, έριξε φωτιά όπως λέγεται στα σύνορα της γης.
Η αλήθεια πονάει. Το ότι ο άνθρωπος κυνήγησε τον άνθρωπο είναι μια αλήθεια που πονάει. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Και σήμερα ακόμα, το ίδιο κάνει. Κυνηγάει τους συνανθρώπους του.΄Οπου μπορεί,να τους υποτάξει, να τους καθηλώσει, να τους χειριστεί. Στην Αφρική, αυτή την ταλαιπωρημένη ήπειρο, ο άνθρωπος παίζει το πιο σκληρό του παιχνίδι. Με θύματα αθώους συνανθρώπους του.
Πότε θα σταματήσει αυτό το κακό; Πότε θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε πως η μοναδική αλήθεια του ανθρώπου είναι η ευγνωμοσύνη προς τον Δημιουργό του, για το θαύμα της ζωής; Πότε θα εκτιμήσουμε την ίδια τη ζωή; Πόσο άραγε τιμάται η ζωή μας;
Σαν σκεπτόμενο όν, αρνούμαι να δεχτώ ότι η επιφάνεια των πραγμάτων ανήκει στην φύση μας. Σπουδαία επιτεύγματα στις επιστήμες δίνουν μια κατεύθυνση προς την απάντηση του ερωτήματος. Απλά,γινόμαστε θεατές όταν μας βολεύει.΄Οταν κινδυνεύουμε να χαθούμε μέσα στη δύνη των αποτρώπαιων πράξεών μας. ΄Οταν θέλουμε να αποφύγουμε τις ευθύνες μας. Κάποιος-κάπου με τρόπο θα πρέπει να μας πείσει ώστε να σταματήσουμε να εγκληματούμε.
"Ω, τι κόσμος όμορφος, αγγελικά πλασμένος".

*Πολιτικός Επιστήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.