Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο

Πριν λίγες ημέρες, εθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο, σε συνεργασία με το Γενικό νοσοκομείο Κορίνθου. Μια πρωτοβουλία γεμάτη ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων προσήλθε με χαμόγελο για να γίνει ο ανώνυμος ήρωας, που θα σώσει ανθρώπους με το αίμα της καρδιάς του, κάνοντας αυτήν την μεγάλη πράξη αγάπης. 
Ο Ιερέας Νικόλαος Μπισδάς
Ο Ιερέας Δημήτριος Παπαγεωργίου
Οι ιερείς του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, Πατέρες Νικόλαος Μπισδάς και Δημήτριος Παπαγεωργίου, άριστοι οικοδεσπότες, υποδεχόντουσαν τους εθελοντές αιμοδότες με πλατύ χαμόγελο και καλοσύνη, ενώ διέκρινες στο βλέμμα τους την ικανοποίηση από την προσέλευση αλλά ταυτόχρονα και την έκφραση των προσωπικών τους ευχαριστιών προς τον καθένα ξεχωριστά. 

Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές. Χιλιάδες άνθρωποι θα πέθαιναν κάθε μέρα, αν κάποιοι άλλοι δε δώριζαν το αίμα τους. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν κάποιους που μπορεί να πέθαιναν, αν κάποιο άλλο άτομο δεν τους είχε δώσει το δώρο της ζωής- το ασφαλές αίμα.


Οι περισσότερες μεταγγίσεις αίματος γίνονται σε:
•γυναίκες, με στόχο την αντιμετώπιση της αιμορραγίας, που αποτελεί επιπλοκή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
•παιδιά με σοβαρή μορφή αναιμίας
•θύματα ατυχημάτων
•καρκινοπαθείς και ασθενείς που έχουν υποστεί εγχείρηση
Άνθρωποι που μπορούν να κάνουν δωρεά αίματος είναι εκείνοι των οποίων η υγεία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και εκείνοι που δεν πάσχουν από κάποια ασθένεια, η οποία θα μπορούσε να μεταδοθεί μέσω του αίματός τους.


Η ηλικία στην οποία οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να δίνουν αίμα ποικίλλει από χώρα σε χώρα, αλλά συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα στα 17 και 65 χρόνια.
Εφ'όσον τα κριτήρια για το ασφαλές αίμα εκπληρώνονται, πολλά ιατρικά κέντρα δέχονται δωρεά αίματος από ανθρώπους που βρίσκονται στην ηλικία των 16 και επιπλέον επεκτείνουν το ανώτατο όριο ηλικίας μετά τα 65.
Κανένας δεν περισσεύει. Διαρκεί μόνο 10 λεπτά η όλη διαδικασία της αιμοδοσίας. Όμως 10 λεπτά που για έναν άλλον άνθρωπο μπορεί να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία ζωής.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.