Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΛΙΚ!


Οι φωτογραφίες που κατέγραψε το Associated Press

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Στους ρυθμούς του καρναβαλιού
Άνθρωποι στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο χορεύουν και μπουγελώνονται. Η μεγαλούπολη της Βραζιλίας κινείται στους καρναβαλικούς ρυθμούς. Πάρτι γίνονται κάθε μέρα στους δρόμους λίγες μέρες πριν την κορύφωση με τη μεγάλη παρέλαση στο Ρίο.

Κολωνία, Γερμανία. Ξέφρενοι ρυθμοί και μασκαράδες
Το καρναβάλι είναι για την Κολωνία ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα ολόκληρου του χρόνου. Η «πέμπτη σεζόν» του καρναβαλιού πραγματοποιείται κυρίως κατά την περίοδο από το νέο έτος μέχρι την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Το πιο σπάνιο λευκό διαμάντι
Ένα αψεγάδιαστο διαμάντι, στο μέγεθος μιας μεγάλης φράουλας, αναμένεται να αγγίξει τιμή ρεκόρ, όταν βγει στο σφυρί στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο αυτό το μήνα. Με βάρος λίγο παραπάνω από 102 καράτια, η στρογγυλή, κοπής μπριγιάν, λευκή πέτρα είναι μικρότερη από το οβάλ διαμάντι 163 καρατίων που πωλήθηκε το 2013 στο Χονγκ Κονγκ και κρατά μέχρι σήμερα το ρεκόρ τιμής ανά καράτι.

Κοξ Μπαζάρ, Μπαγκλαντές. Το δράμα των Ροχίνγκια
Μουσουλμάνοι Ροχίνγκια που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές μετά τον διωγμό τους από τη Μιανμάρ, αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και τραγικές συνθήκες διαβίωσης. Στα προσφυγικά στρατόπεδα τα τρόφιμα είναι λιγοστά, ενώ γυναίκες Ροχίνγκια έχουν συχνά πέσει θύματα σεξουαλικής βίας. Στην εικόνα μια πρόσφυγας ταΐζει την κόρη της.

Χουάλιεν, Ταϊβάν. Σεισμός σε βάθος ενός χιλιομέτρου, επτά νεκροί
Ένας πολύ ρηχός σεισμός, σε βάθος μόλις 1 χιλιομέτρου, σημειώθηκε στην Ταϊβάν. Από τον ισχυρό σεισμό κατέρρευσε ξενοδοχείο, με τους διασώστες να δίνουν μάχη ενάντια στον χρόνο για τον εντοπισμό και τη διάσωση των ανθρώπων που παρέμεναν αγνοούμενοι. Ο τραγικός απολογισμός ήταν επτά νεκροί.

Αθήνα, Ελλάδα. Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
Βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στο Σύνταγμα έδωσαν την περασμένη Κυριακή πολίτες που έφτασαν από όλη την Ελλάδα, με πλοία και πούλμαν.

Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ. Οι Eagles κατέκτησαν το πρώτο Super Bowl της ιστορίας τους
Σε έναν συναρπαστικό τελικό, οι Philadelphia Eagles επικράτησαν των New England Patriots με 41-33. Η ομάδα των Philadelphia Eagles κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της.

Πιονγκτσάνγκ, Νότια Κορέα. Θεαματική έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες άρχισαν χθες στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. Το κυρίαρχο θέμα είναι αναμφίβολα η παρουσία Βορειοκορεατών αθλητών και αποστολής από την Πιονγιάνγκ, με την αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν να είναι η πρώτη που πατάει σε νοτιοκορεατικό έδαφος μετά τον πόλεμο της Κορέας.

Νέο Δελχί, Ινδία. Παρέλαση vintage αυτοκινήτων
Ινδή χορεύτρια ποζάρει μέσα σε ένα vintage αυτοκίνητο στα πλαίσια του Ράλι κλασικών αυτοκινήτων στο Νέο Δελχί.

Μινσκ, Λευκορωσία. Χειμωνιάτικο στιγμιότυπο
Μια βομβυκίλα τρώει μούρα λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μινσκ της Λευκορωσίας.

Βαρκελώνη, Ισπανία. Χιόνια στην παραλία
Οι σφοδρές χιονοπτώσεις στην Ισπανία είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις, ενώ αρκετοί είναι οι μαθητές που δεν μπόρεσαν να πάνε σχολείο λόγω της επέλασης του χιονιά.

Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.