Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΙΑΘΛΟΥ-ENERGY DUATHLON CHAMPIONSHIP 2018 ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

Γρηγόρης Σκουλαρίκης και Ντενίζ Δημάκη ξανά Πρωταθλητές Ελλάδος στο Δίαθλο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου - Energy Duathlon Championship 2018 , την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στο Λουτράκι. Μεγάλοι νικητές του αγώνα και πρωταθλητές Ελλάδος στο Δίαθλο για το 2018 αναδείχθηκαν για ακόμα μια χρονιά ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης και η Ντενίζ Δημάκη. 
Διοργανωτές του αγώνα που άνοιξε την φετινή αγωνιστική σεζόν των multisports ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων. Η διοργάνωση διεξήχθη υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στην απόσταση sprint (5χλμ τρέξιμο – 20χλμ ποδηλασία – 2,5χλμ τρέξιμο) με περισσότερους από 140 αθλητές να δίνουν το παρόν σε όλα τα αγωνίσματα της ημέρας. Ο καιρός τελικά ήταν σχετικά καλός, με αραιή συννεφιά, χωρίς βροχή αλλά με πολύ ισχυρούς ανέμους, κάνοντας τον αγώνα ακόμα πιο δύσκολο για τους αθλητές.
Την αυλαία άνοιξε η κούρσα των elite γυναικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Η Ντενίζ Δημάκη, το αδιαμφισβήτητο φαβορί, επιβεβαίωσε τις προγνώσεις και αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Δίαθλο. Η Δημάκη, τερμάτισε πρώτη με 1:10:28, χωρίς να έχεις απειληθεί ιδιαίτερα από τις υπόλοιπες αθλήτριες. Τη δεύτερη θέση, κατέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Σαμπρίνα Τβισς με 1:13:42.8 και την τρίτη θέση, η Κατερίνα Σάπαρη με 1:19:39.
Συνέχεια στο αγωνιστικό πρόγραμμα με την μεγάλη κούρσα των elite ανδρών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Στο πρώτο τρέξιμο, γρήγορα ξεχώρισε ο έμπειρος πολυνίκης, Γρηγόρης Σκουλαρίκης, με τον Γιώργο Λουφέκη να ακολουθεί και τον Σταμάτη Ρώμα και Άγγελο Μαυρογιάννη να ακολουθούν λίγο πιο πίσω. Μεγάλος άτυχος της ημέρας, ήταν ο περσινός Πρωταθλητής, Γρηγόρης Σουβατζόγλου που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα από τα πρώτα χιλιόμετρα του τρεξίματος, καθώς ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στην αριστερή γάμπα. Έτσι δεν καταφέρει να αναμετρηθεί για τον τίτλο μέχρι τα τελευταία μέτρα με τον Σκουλαρίκη, όπως έγινε πέρυσι, χαρίζοντάς μας πλούσιο θέαμα. 
Έτσι, ο υπόλοιπος αγώνας αποτέλεσε «μονόλογος» για τον καταιγιστικό Γρηγόρη Σκουλαρίκη, ο οποίος τερμάτισε εύκολα στην πρώτη θέση με 1:00:49. Αν και η πρώτη θέση είχε κριθεί από νωρίς στον αγώνα, μεγάλη μάχη δόθηκε για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Στο ποδήλατο, οι Ρώμας και Μαυρογιάννης κατάφεραν να πιάσουν τον Λουφέκη και οι τρεις τους να πάνε μαζί όλο το ποδήλατο, με τον αγώνα να κρίνεται στο δεύτερο τρέξιμο. Εκεί, ο Μαυρογιάννης κάνοντας την γρηγορότερη αλλαγή, κατάφερε να πάρει και να διατηρήσει διαφορά από τους αντιπάλους του, τερματίζοντας τελικά δεύτερος με 1:03:35. Την τρίτη θέση κατέλαβε τελικά, ο Σταμάτης Ρώμας με 1:03:45 και την τέταρτη ο Γιώργος Λουφέκης με 1:03:50.0.
Μαζική συμμετοχή υπήρχε στους αγώνες των Age Group και τον αγώνα σκυταλοδρομίας, που συμμετείχαν περισσότεροι από 120 αθλητές. Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Τάσος Σακελλαρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Μεσογειακής, κ Γιώργος Γερόλυμπος, καθώς και τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΤΡΙ.
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα θα τα βρείτε, εδώ:
Να σημειώσουμε πως τα Εθνικά Πρωταθλήματα της Ελλάδας σε Τρίαθλο και Δίαθλο με Διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (ΕΟΤΡΙ) είναι οι μοναδικές εγχώριες διοργανώσεις με αναγνώριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου, που δίνουν διεθνείς βαθμούς στους Έλληνες αθλητές, με βάση τους οποίους γίνονται δεκτοί στις Διεθνείς Διοργανώσεις. Μόνο με τον τρόπο αυτό οι αθλητές στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση πρόκρισης στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά και στους Ολυμπιακούς, Ευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς Αγώνες.
Να αναφέρουμε, ότι οι 3 πρώτοι/ες νικητές/ριες στους άνδρες και τις γυναίκες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πήραν από μια δωροεπιταγή 50€ από τα Χ-treme Stores όπως επίσης κι ένα Υδροδοχείο CamelBak. Επιπλέον ο πρώτος νικητής και η πρώτη νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κέρδισαν τα αναψυκτικά για την εαρινή τους προετοιμασία από τον Βίκο.
Όλοι οι συμμετέχοντες, είτε συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, είτε στις κατηγορίες Age Group είτε στη σκυταλοδρομία έλαβαν με το Race pack τους:
Race-belt Pearl Izumi, ενεργειακό Gel High Five και συλλεκτικό καπελάκι Βίκος - Energy Duathlon και φυσικά με τον τερματισμό τους παρέλαβαν και το βαρύτιμο μετάλλιο της διοργάνωσης. Επιπλέον οι πρώτοι νικητές σε κάθε Age Group κέρδισαν από ένα πακέτο συμπληρωμάτων διατροφής από τα Χ-treme Stores.
Χορηγοί – Υποστηρικτές του αγώνα είναι το το φυσικό μεταλλικό νερό "Βίκος", το αθλητικό κέντρο Sport Camp Loutraki, το καφέ Waves Loutraki, η Ολυμπία Οδός, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, η Argos Security, η εταιρία τριαθλητικής-ποδηλατικής ένδυσης Pearl Izumi, η αλυσίδα καταστημάτων X-treme Stores, η εταιρία ενεργειακών συμπληρωμάτων High5, το ποδηλατικό κατάστημα Top Cycles στο σέρβις, το ιατρικό κέντρο Καρδιομεταβολισμός , οι μπανάνες Fyffes, η Camelbak, Οι διοργανωτές ευχαριστούν ιδιαίτερα τις εθελοντικές ομάδες "Αθλος και Ενέργεια", "Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου", "Εθελοντές Τριάθλου Λουτρακίου", "Ομάδα Διάσωσης Κορινθίας” και βεβαίως το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου για την πολύτιμη συμβολή τους στην διασφάλιση των διαδρομών του αγώνα.
Η αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε δυναμικά για την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου. Επόμενος αγώνας, το Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας στις 11 Μαρτίου, όπου θα διεξαχθεί και τον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου των μικρών κατηγοριών (Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων).

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

Ακολουθήστε τη διοργάνωση στα social media και ενημερωθειτε για όλα τα νέα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.