Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΕΡΝΤΟΓΑΝ-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ!

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ – Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.-Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών Παντείου.

Χίτλερ- Μουσολίνι- Σαντάμ- Καντάφι, είχαν το ίδιο τέλος… Και εδώ για τον νεο-οθωμανό Ερντογάν, ίσως η ιστορία να επαναληφθεί, όχι ως φάρσα, αλλά ως ιστορική συνέχεια.
Ο Χίτλερ, πριν τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο ανέλαβε την εξουσία με δημοκρατικές διαδικασίες και τελικά έγινε δικτάτορας πριν τον πόλεμο και αφού η Γερμανία έγινε η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης και αφού βέβαια εφάρμοσε επεκτατική πολιτική στις όμορες χώρες.
Η πολιτική κατευνασμού του Βρετανού πρωθυπουργού Τσαμπερλέιν δεν απέδωσε και ο Χίτλερ ξεκίνησε τον καταστρεπτικό πόλεμο. Η Ιταλία του ετέρου δικτάτορα Μουσολίνι εφάρμοσε όμοια επιθετική πολιτική και προς την χώρα μας και συγκεκριμένα στο Ιόνιο πέλαγος, με αποκορύφωμα τον τορπιλισμό της ΕΛΛΗΣ στην Τήνο.
Σήμερα ο Erdogan δια των εκλογών ανέλαβε και συγχρόνως κατέλαβε την εξουσία κυβερνώντας δικτατορικά κατ ουσία, ως σύγχρονος Σουλτάνος, εφαρμόζοντας έκτακτα μέτρα και καταργώντας άρθρα του Τουρκικού Συντάγματος με το πρόσχημα του πραξικοπήματος. Ταυτόχρονα άρχισε να συμπεριφέρεται και εκτός Τουρκίας, αυταρχικά, δεσποτικά, αλαζονικά και επιθετικά προς γειτονικές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Συρία και μη υπολογίζοντας στις μεγάλες Δυνάμεις [Η.Π.Α.].
Η κλιμακούμενη μέχρι και σήμερα ”υβριδική” απειλή του Εrdogan προς την χώρα μας έχει άμεση σχέση με την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης , την οικειοποίηση του Αιγαίου, νήσων και νησίδων, την υφαρπαγή των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, με αποκορύφωμα αυτές τις ημέρες τον σκοπούμενο εμβολισμό σκάφους μας του Λ.Σ. ΓΑΥΔΟΣ και τελευταία την …[τυχαία ;] άνανδρη και ”μπαμπέσικη” σύλληψη-απαγωγή και φυλάκιση!! των δύο νεαρών στελεχών του Ε.Σ. σε φυλακές … υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία με την απίστευτη κατηγορία της εισόδου σε τουρκικό έδαφος !!… εξαπολύοντας ταυτόχρονα νέες υπερφίαλες απειλές από μέλη του καθεστώτος του κατά της χώρας μας.
Όλα αυτά εντάσσονται σε προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως:
  • Για την διοχέτευση προπαγάνδας ανύψωσης ηθικού στο εσωτερικό της χώρας του.
  • Για επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου ηττοπάθειας του Ελληνικού λαού και των Ε.Δ.
  • Για δημιουργία προσχηματικών εντυπώσεων σε τρίτους στο εξωτερικό.
  • Για την επεξεργασία επιχειρησιακών σχεδίων,με αντίληψη τις δικές μας αντιδράσεις.
Ο Τούρκος δικτάτορας έχει επιλέξει την τωρινή επιθετική συμπεριφορά του λόγια-πράξεις, για τους παρακάτω λόγους.
1.-Γιατί έχει ενισχύσει τις Ε.Δ. και το profil του.
2.-Γιατί η χώρα μας είναι ”γονατισμένη”από την πολυετή οικονομική και κοινωνική κρίση.
3.-Γιατί έχει ως ”δορυφόρους”,φίλα προσκείμενες σε αυτόν όμορες προς εμάς χώρες [Αλβανία-Σκόπια].
4.-Γιατί μας έχει ”χώσει” χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, οι οποίοι σε δεδομένη στιγμή δεν γνωρίζουμε πώς θα ενεργήσουν στο εσωτερικό της χώρας.
5.-Γιατί πολιτικά δεν …περνάμε και τις καλύτερες ημέρες μας.
Τι πρέπει να πράξουμε εμείς ως Έλληνες σήμερα;
Άραγε η ”πολιτική εξευμενισμού του θηρίου” θα μπορούσε να είναι αποτρεπτική ως προς τα χείρω; Εκτιμώ ότι ΔΕΝ θα είναι.Τι πρέπει ως εκ τούτου να πράξουμε εμείς ως Έλληνες σήμερα, γιατί ”οι καιροί ου μενετοί”, λαμβάνοντες υπόψη ότι ήδη έχει αρχίσει η υποτίμηση της τουρκικής οικονομίας και της τουρκικής λίρας.
1.-Άμεση ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής και εξοπλισμού των Ε.Δ. και συγχρόνως ανύψωση του εθνικού φρονήματος του λαού.
2.-Σύμπνοια και συνεργασία του πολιτικού Κόσμου στα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και κοινωνική ειρήνη.
3.-Αντιμετώπιση και ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης.
4.-Καταγγελία του τούρκικου ”τσαμπουκά”, σε όλα τα διεθνή fora και δυναμική κινητοποίηση του Ελληνισμού παγκοσμίως.
5.-Αθόρυβες οικονομικές κυρώσεις που απορρέουν από τους κανόνες της Ε.Ε.προς τρίτες χώρες, με εσωτερικούς ελέγχους ως προς τις μεταφορές τόσο εσωτερικά, όσο και από και προς την Ε.Ε. και veto για την είσοδό της στην Ε.Ε.
6.-Μποϊκοτάζ στα προϊόντα τουρκικής προέλευσης και stop, στον ψυχαγωγικό και καταναλωτικό τουρισμό προς Τουρκία.
7.-Έλεγχος της παραβατικότητας του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.
8.-Και τέλος σε τυχούσα περίπτωση νέας απρόκλητης και αναίτιας επιθετικής ενέργειας και προσβολής κατά έμψυχων και άψυχων, εφαρμογή ίσων αντιμέτρων.
Κάποιος μπορεί να σκεφθεί ότι έτσι μπορεί ακόμη να οδηγηθούμε ”εκόντες- άκοντες” σε εμπόλεμη κατάσταση. Ενδεχόμενα ναι, ενδεχόμενα όχι. Έτσι και αλλιώς όμως με την παθητική μας στάση, την οποία κατά κόρο την ”βαπτίζουμε”, ψυχραιμία, είναι βέβαιο ότι θα απωλέσουμε εθνικό εδαφικό και θαλάσσιο χώρο σε καιρό ”ειρήνης”…[νησιά-υφαλοκρηπίδα-διχοτόμηση de facto του Αιγαίου-απώλεια εξόρυξης υδρογονανθράκων] και κατ ουσία θα ”Φινλανδοποιηθούμε”..
Κλείνω πάλι με την επανάληψη της ιστορίας… Χίτλερ-Μουσολίνι-Σαντάμ-Καντάφι, είχαν το ίδιο τέλος… Και εδώ για τον νεοοθωμανό ίσως η ιστορία να επαναληφθεί, όχι ως φάρσα, αλλά ως ιστορική συνέχεια.
Ο μέγας αρχαίος ιστορικός Θουκυδίδης είχε γράψει: ”αν επιθυμείς την ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο”….
Σοφά λόγια και ”ο νοών νοείτω”…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.