Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ...!

Γράφει η Κατερίνα Γκέκη -Φαρμάκη
π. βουλευτής Κορινθίας

Τον όρο "Ματωμένο πλεόνασμα" χρησιμοποίησε πρόσφατα στέλεχος της παρούσας κυβέρνησης, για να περιγράψει το μαμούθ πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 στο 4,2% του ΑΕΠ!!!
Το ίδιο ακριβώς, είχε συμβεί και το 2016!!!!! 
Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Γιατί ενώ η κυβέρνηση συμφώνησε σε πλεονάσματα 0,5% για το 2016 και 1,75 % για το 2017, επέλεξε το στράγγισμα της οικονομίας και την συνειδητή ύφεση;
Γιατί επέβαλε στους Έλληνες πολίτες αυτήν την αχρείαστη λιτότητα και οδήγησε σε ασφυξία την αγορά; 
Όποιος ζει ακόμα στην Ελλάδα και δεν έχει φύγει, γνωρίζει ότι αυτή η "σούπερ επιτυχία" οφείλεται στην υπερφορολόγηση, στις κατασχέσεις και στην μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και κοινωνικών παροχών. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με μόνο γνώμονα να είναι αρεστή στους δανειστές, όπου και εκχώρησε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. 
Είναι όμως μια πολιτική αντιαναπτυξιακή, που δεν βοηθάει την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όταν υπό το βάρος των φόρων αποθαρρύνεται η ιδιωτική πρωτοβουλία!! 
Είναι μια πολιτική που, αποδεδειγμένα, δεν είναι από μόνη της ικανή να συγκινήσει επενδυτές, όταν δεν μειώνεται η γραφειοκρατία και δεν ολοκληρώνονται οι διαρθρωτικές αλλαγές!!! 
Είναι μια πολιτική που δεν πρόκειται να ωθήσει τις αγορές να μας δανείζουν ευκολότερα, όταν την ίδια ώρα το Δημόσιο θα επιλέγει να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του, στερώντας συνειδητά από την αγορά αναγκαία ρευστότητα!!! 
Πολιτική που εν τέλει δεν διαμορφώνει συνθήκες αξιοπιστίας και δεν εντάσσεται στον σχεδιασμό ενός σοβαρού αναπτυξιακού σχεδίου,που θα επιτρέψει την ασφαλή έξοδο από τα μνημόνια χωρίς αναταράξεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.