Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

Γράφει η Χριστίνα Σεμίδαλις*
  • Αποκλειστικά για το παρόν ιστολόγιο


 
Και μια παλιά παροιμία λέει: "αν αγαπάς το μέλι, μη φοβάσαι τη μέλισσα. "Και μια δεύτερη λέει: "ποιός τολμάει να πει στο λύκο ότι το μάτι του είναι θολό; "Και μια τρίτη λέει: "το πράμα είναι να μη το δειλιάσεις. Εδειλιασές το, έχασές το".
Μέσα σε αυτή την τραγωδία που ζούμε, ένα είναι το σίγουρο: ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για θρήνους. Ακόμα και αν είμαστε στην χειρότερη κατάσταση, έχουμε όφελος προς τον εαυτό μας να σηκωθούμε και να τολμήσουμε να κάνουμε το βήμα που θα μας πάει λίγο παραπέρα. Ο κλαυθμός και ο οδυρμός δεν έχουν θέση στη ζωή του πετυχημένου ανθρώπου. Αυτός, όσες φορές και να πέσει σηκώνεται, όσες φορές και να αποτύχει ξαναπροσπαθεί, και τελικά βρίσκει το δρόμο του και πετυχαίνει το στόχο του.
Δεν υπάρχουν συνταγές για πετυχημένους ανθρώπους. Η εργασία, η τόλμη και η τιμιότητα μαζί με την προσήλωση στο στόχο είναι μερικά κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία. 
Στις μέρες μας είναι πιο δύσκολο να επιτύχουμε γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και από την άλλη η πολιτεία δεν δίνει επαρκή κίνητρα για τους νέους ανθρώπους. Χώρια που η αγορά εργασία μετά τα σαράντα χρόνια έχει κλείσει. Άτομα που διψούν για μια θέση στον εργασιακό τομέα και είναι απολύτως ικανά, δυστυχώς μένουν έξω από τις καλές θέσεις και αναγκάζονται να διαλέξουν επαγγέλματα κατώτερα των προσόντων τους. 
Όμως, η ανεργία, αν δεν είναι επιλογή, δεν είναι δικαιολογία για ένα νέο άτομο. Ευκαιρίες εκεί έξω υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει διάθεση για πολλές μα πολλές υποχωρήσεις. 
Έτσι όπως διαμορφώθηκε το εργασιακό τοπίο, αναγκαστικά θα πρέπει να προσαρμοστούμε αν θέλουμε να ζήσουμε. Ο άνθρωπος που τολμά να κάνει το επόμενο βήμα και δοκιμάζεται, έχει αντέξει την απόρριψη και είναι μάχιμος και δυνατός-υπολογίσιμος αντίπαλος. 
Με το να μένουμε κλεισμένοι στο σπίτι μας και να αναμασάμε τα χιλιάδες ίσως ή να αισθανόμαστε αδικημένοι που δεν γεννηθήκαμε κροίσοι, αυτό είναι ηττοπάθεια. 
Η ζωή έχει απαιτήσεις, έχει ανάγκες. Το άτομο οριοθετείται από τις επιλογές του. Και τώρα, μέσα σε αυτή την ισχνή για τα οικονομικά εποχή, υπάρχει τρόπος να βγούμε από την ηττοπάθεια. Αρκεί να τολμήσουμε. Να το τολμήσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. 
Να βγούμε από το σπίτι, να φορέσουμε την όμορφη διάθεσή μας και να χτυπήσουμε όσες πόρτες μπορούμε να βρούμε. Επιμονή και τόλμη χρειάζεται. Προσόντα έχουν πολλά άτομα παρόμοια με τα δικά μας. 
Όμως η θετική διάθεση και η αποφασιστικότητα για τη διεκδίκηση της θέσης είναι ένα από τα κλειδιά που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μας. 
Καλή επιτυχία!

*Πολιτικός Επιστήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.