Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΤΙ ΕΙΠΑΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ...'' ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΝΔΡΗ-ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ! (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Περαχώρα, 29 Φεβρουαρίου 2024
Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023, στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, ήταν το θέμα της εκπομπής του διαδικτυακού ραδιοφώνου Περαία-Χώρα Radio News, ''Στο Μικροσκόπιο...'' των Αλέξανδρου Κανδρή-Ιωάννη Καραπανάγου, που αναμεταδόθηκε από το ραδιόφωνο της Κορινθίας ''Δίολκος 105,6''.


Ερωτηθέντες, οι καλεσμένοι της εκπομπής, απάντησαν, μεταξύ των άλλων, τα ακόλουθα:

Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλκιβιάδης Δρίτσας:

''Θεωρώ ότι βγήκαμε αρκετά επιθετικά, να το πω έτσι, επικοινωνιακά, σε διάφορα θέματα στην προεκλογική διαδικασία. 
Το δίπολο δεν το δημιουργείς εσύ. Το δίπολο δημιουργείται από τον κόσμο. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες και δη την τελευταία εβδομάδα, πριν τις εκλογές, υπήρξε μια ακραία πόλωση. Αυτό δεν μπορείς να το αποτρέψεις''.

Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Κακούρος:

''Στην καθημερινότητά μου ακούω πολύ καλά λόγια και ο κόσμος περιμένει, από εμάς, στο να κρίνουμε με αυστηρότητα τη Δημοτική Αρχή. Νομίζω ότι έχουμε ένα πολύ θετικό πρόσημο και στα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια θέτουμε με πάθος τις θέσεις μας αλλά και γενικότερα προσπαθούμε να θέσουμε τα ζητήματα της κοινωνίας''.

Πρώην Αντιδήμαρχος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Γεωργίου:

''Το επιτελείο του Γιώργου Γκιώνη νομίζω ότι υπερείχε σε σχέση με της Μαρίας Πρωτοπαππά, δεδομένου ότι δεν υπήρχε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης που να στήριξε την αντιπολίτευση. Διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα τους Βουλευτές ο Γιώργος ο Γκιώνης, διαχειρίστηκε, φαντάζομαι, καλύτερα το Καζίνο. Είχε στελέχη που μπορούσε να διαχειριστεί και μία πόλωση και μία κρίση''.

Αρθρογράφος και Νομικός Εκπρόσωπος δύο έντυπων εφημερίδων κ. Παντελής Μνηματίδης, αναφερόμενος στη Μαρία Πρωτοπαππά:

''Στο επικοινωνιακό κομμάτι έγιναν τεράστια λάθη που δεν χρειάζεται κάποιος να έχει την ιδιότητα του επικοινωνιολόγου για να τα διακρίνει. Όπως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παντελέου, στην οποία δεν δόθηκε η δέουσα προβολή γιατί έγινε μέσα από το Facebook του Αντιδημάρχου Κορινθίων''.

Δημοσιογράφος κ. Σίμος Σοφός:

''Για να πάρεις μία νίκη, για να πάρεις έναν Δήμο, απέναντι από έναν τόσο επιτυχημένο Δήμαρχο, όπως είναι ο Γιώργος ο Γκιώνης, μετά από τρίτη τετραετία, χρειάζεται πολύ σκέψη και χρειάζεται και καλή στρατηγική, πράγμα που δεν το είδαμε, δυστυχώς, αυτήν τη φορά, από την κα Μαρία Πρωτοπαππά''.

Δημοσιογράφος κα Χαρά Βαραβέρη:

''Θεωρούσα ότι η εκλογική αναμέτρηση θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Όμως, όσο περνούσαν οι μέρες, σε επικοινωνία που είχα με τον κόσμο και το κλίμα που επικρατούσε γενικά, έβλεπα ότι αντί να χάνει έδαφος ο Γιώργος ο Γκιώνης, έχανε έδαφος η Μαρία Πρωτοπαππά. Τι θέλω να πω. Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται την Μαρία Πρωτοπαπά. Ίσως αν υπήρχε ένας άλλος αντίπαλος να είχε χάσει ο Γιώργος ο Γκιώνης''.

Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου:

''Ο Γιώργος ο Γκιώνης, για άλλη μία φορά, είχε τον καθαρό λόγο, είχε την έμπνευση και σε εμάς τους συνεργάτες του αλλά και στο εκλογικό σώμα, απ΄ ότι φάνηκε. Αυτός είναι. Και γι΄αυτό τον λόγο, δεν είναι τυχαίο ότι είναι η τέταρτη φορά που εξελέγη Δήμαρχος, ο επικεφαλής της Παράταξής μας. Και δεν είναι τυχαίο ότι ένα μέρος της αρχικής ομάδας τον ακολουθεί ακόμα.

Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κανάκης:

''Ο τομέας Πολιτική Προστασία δεν είναι κάτι καινούργιο. Δεν είναι κάτι το οποίο ξαφνικά εμφανίστηκε φέτος ή τα τελευταία χρόνια. Πάντα ήταν και προϋπήρχε. Υπαγόταν σε διάφορες άλλες υπηρεσίες. Ήταν περισσότερο κομμάτι που ασχολούνταν η Κεντρική διοίκηση του Κράτους και είχε λιγότερο πεδίο δράσης για τους Δήμους και τους Τοπικούς Φορείς. Και τώρα αυτό έχει αλλάξει. Βλέπουμε ότι το Κράτος, ουσιαστικά, έχει εμπλέξει όλους τους Δημόσιους Φορείς στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, από επίπεδο Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, των Δήμων, των Περιφερειών''.

Δείτε τα δύο βίντεο με ολόκληρες τις τοποθετήσεις των καλεσμένων: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.