Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Ο Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!

  • Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος
Ο Αθλητικός Όμιλος Περαχώρας στέφθηκε Πρωταθλητής, αφού αποχαιρέτισε τη Γ' Κατηγορία Κορινθίας, με θριαμβευτική νίκη επί του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών, με σκορ 5-1, την τελευταία αγωνιστική, στο γήπεδο ''Γιάννης Στέφας'' των Ισθμίων, κατακτώντας, επάξια, την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά από 18 αγώνες, με 46 βαθμούς, την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024.
Η ομάδα της Περαχώρας, σαφώς ανώτερη από την αρχή του αγώνα, πέτυχε πρώτη γκολ, ισοφάρισε ο Φωκάς αλλά η Περαχώρα πέτυχε και δεύτερο γκολ για να λήξει το α΄ ημίχρονο με σκορ 2-1.
Στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου ο Φωκάς πίεσε την Περαχώρα αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει γιατί ήταν πολύ δύσκολο να διασπάσεις τη συμπαγή άμυνα των Πρωταθλητών.
Στη συνέχεια, οι παίκτες της Περαχώρας ισορρόπησαν το παιχνίδι και δημιούργησαν ευκαιρίες, τις οποίες και αξιοποίησαν, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ σε 5-1, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φιλάθλους που ήταν στις κερκίδες και  δημιούργησαν πανηγυρική ατμόσφαιρα, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τύμπανα και συνθήματα, ενισχύοντας το ηθικό και την αγωνιστικότητα των παιχτών
Αξίζει να σημειωθεί ότι παιδιά συγχωριανών μας, που αποτελούν το μέλλον του χωριού μας, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, έκαναν έντονη την παρουσία τους, εκδηλώνοντας τη χαρά τους και συμμετέχοντας, με τον δικό τους τρόπο, στη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή του ποδοσφαίρου.  
Με τη λήξη του αγώνα, οι Πρωταθλητές γνώρισαν την αποθέωση από τους φιλάθλους, άνοιξαν σαμπάνιες έξω από τα αποδυτήρια, με το Διοικητικό Συμβούλιο να πρωτοστατεί και οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν στο γραφείο του Συλλόγου, στο χωριό μας.
Να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα είχε ανέβει στη Β΄ κατηγορία, για τελευταία φορά, την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, όπου και είχε παραμείνει για κάποια χρόνια, μέχρι να επιστρέψει στη Γ΄ Κατηγορία. 
 
Στον βαθμολογικό πίνακα, τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ΑΕ Σολωμού ΄23, με 42 βαθμούς, νικώντας τους Νέους Στιμάγκας και εξασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, την άνοδό της στη Β΄ Κατηγορία, ενώ την τρίτη θέση ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών, με 41 βαθμούς.
Η άκρως εντυπωσιακή φετινή πορεία, του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας, οφείλεται σε τέσσερις βασικούς παράγοντες. Στο Διοικητικό Συμβούλιο, στον Προπονητή Κώστα Αποστολάκη, στους Ποδοσφαιριστές και στους συμπαραστάτες της ομάδας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο τον Μιχάλη Κλεπετσάνη, έναν νέο άνθρωπο που πλαισιώνεται από τον Αντιπρόεδρο Ανδρέα Μελέτη, τον Γενικό Γραμματέα Σπύρο Σταύρου, τον Ειδικό Γραμματέα Χρήστο Παππά, τον Ταμία Μιχάλη Φόρτη, τον Γενικό Αρχηγό Βασίλη Γεωργίου, τον Έφορο Υλικού Μάριο Κολλιάκο και τα αναπληρωματικά μέλη Βασίλη Λέκκα και Κώστα Φόρτη, λειτούργησε ομαδικά και με σύμπνοια, αναδεικνύοντας την  αγάπη, τον ενθουσιασμό, τον ζήλο και το μεράκι των μελών του για το άθλημα του ποδοσφαίρου αλλά και για την ομάδα του χωριού μας, παρά τις συνεχείς μετακινήσεις για προπονήσεις και αγώνες στο γήπεδο των Ισθμίων, το οποίο είχε δηλωθεί ως έδρα. 
Η άνοδος στη Β΄ Κατηγορία Κορινθίας συμπίπτει και με ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός. Τη διαφαινόμενη αποπεράτωση των εργασιών στο γήπεδο της Περαχώρας και την παράδοσή του στην ομάδα, από τη Δημοτική Αρχή, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.
Όλα συγκλίνουν ότι, ο Α.Ο. Περαχώρας, θα αγωνίζεται, επιτέλους, στο δικό του γήπεδο, την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2024-2025).
Τέλος, πιστεύω ότι οι αείμνηστοι Δημήτρης Βασιλείου, πρώην Πρόεδρος της ομάδας, από το έτος 2015 και  Γιάννης Λογοθέτης (Κακός), πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, παρακολουθώντας από τους Ουρανούς, θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα αυτό. 

Συγχαρητήρια στην ομάδα για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή και ευχόμαστε να έχει πολλές αθλητικές διακρίσεις και στο μέλλον. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.