Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ν.ΤΟΣΚΑΣ-Κ.ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ: ΑΝΙΚΑΝΟΙ Ή ΑΠΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ;

Της Θάλειας Χούντα*

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ν. Τόσκας (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη) και ο Κ. Τσουβάλας (Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.) έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον της εγγύησης της ασφάλειας της Ελληνικής κοινωνίας. Αντί για αυτό, κατέχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε, συνεχόμενα και δυστυχώς προς το χειρότερο κλιμακούμενα, γεγονότα που πιστοποιούν την ανυπαρξία της ασφάλειας σε καθημερινό πλέον επίπεδο.
Σήμερα…
Ένας πρωθυπουργός παρ’ ολίγον νεκρός και τόσες ημέρες μετά ακόμα νοσηλευόμενος, δείγμα του σοβαρού τραυματισμού του.
Ένα ενδεκάχρονο παιδί νεκρό …
Ένα άβατο στα Εξάρχεια …
Ένα ακόμα στο Μενίδι …
Οι πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους …
Μία πόλη σε πόλεμο …
Και το συγκεκριμένο δίδυμο -που κάποιες φορές μου θυμίζει τους παππούδες του Μάπετ σόου- συνεχίζει να επιδεικνύει, με τον πιο προκλητικό τρόπο, ανοχή στη βία και στην εγκληματικότητα.
Όσο για το πολιτικό θάρρος που απαιτείται για την ανάληψη της ευθύνης για το γενικό «θαλάσσωμα», που έχει προέρθει από τα δύο χρόνια διοικήσεώς τους, ούτε λόγος. Αρνούνται, ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή να αναλάβουν τις πολιτικές και επιχειρησιακές τους ευθύνες.
Αγαπητέ μου φίλε Κωνσταντίνε …
Θα ήθελα να σου θυμίσω, ότι σε κάποιες από τις πολύωρες κουβεντούλες μας, την εποχή που οραματιζόσουν τον εαυτό σου Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, σε αυτές που αναζητούσες και επιδίωκες σχετικές διαβεβαιώσεις, μου είχες εκμυστηρευθεί, ότι δεν θα επέτρεπες, με οποιοδήποτε τρόπο, να θιχτεί η υστεροφημία σου. Τουναντίον, θα την προστάτευες ακόμα και αν απαιτείτο να παραμείνεις μόνο για μία μόλις ώρα Αρχηγός και μετά να παραιτηθείς. Γιατί όπως συνήθιζες, τότε, να λες «…Αρχηγός γίνεσαι και για μία ώρα».
Από τότε που … σε εμπιστεύθηκαν στα ηνία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, έχουν περάσει τόσες πολλές ώρες, οι οποίες, η μία μετά την άλλη, έχουν αποδειχτεί μοιραίες για την ανυπολόγιστη βλάβη, που έχει υποστεί η υστεροφημία σου, από δική σου και μόνο υπαιτιότητα.
Αντί να θέσεις σε εφαρμογή κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο, λειτουργείς σαν ¨καλλιτεχνικός μάνατζερ¨, συμμετέχοντας σε παραστάσεις και εκθέσεις, λησμονώντας και αδιαφορώντας για την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Πατρίδα μας και η οποία βουλιάζει από το τεράστιο τσουνάμι εγκληματικότητας.
Σε αυτή τη κατάσταση όμως, σου το αναγνωρίζω, δεν ήσουν μόνος. Είχες και αγαστή συνεργασία με το Ν. Τόσκα, ο οποίος σαν γνήσιο πολιτικό ον έχει επιτύχει να εκτίθεται μέρα με την ημέρα, επιβεβαιώνοντας όλα μου τα άρθρα -αφιερωμένα σε εκείνον- του τελευταίου ενός έτους.
Αγαπητέ μου Κωνσταντίνε … 
Τι και αν είχες υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, για την ασφάλεια της περιοχής με τον Δήμαρχο Αχαρνών; Την λησμόνησες και αυτή, όπως έκανες και με τις συμφωνίες σου με κάποιους άλλους, όταν δεσμευόσουν ότι «..σε μία μόνο ώρα θα αποπεράτωνες συγκεκριμένες υποθέσεις που παρέμεναν στα γρανάζια της διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ φέρνοντας την κάθαρση στο Σώμα.
Δυστυχώς, αντί επιλύσεως, υπήρξε γιγάντωσή τους Και αυτό δείγμα της ανεπάρκειας σου στο να βάλεις μια τάξη, αν όχι στη χώρα, τουλάχιστον στην υπηρεσία σου.
Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι, ότι το δίδυμο της αποτυχίας φαίνεται, να μην επηρεάζεται, ούτε από τις σταγόνες αίμα που πλέον έχουν πέσει τόσο από τον Λουκά Παπαδήμο, ούτε από τον 11χρόνο Μάριο.
Το πιο λυπηρό στοιχείο είναι, ότι θα χυθεί και άλλο αίμα. Δεν χρειάζεται να είσαι ο μάντης Τειρεσίας για να το προβλέψεις. Παρατηρώντας τα γεγονότα και τις καταστάσεις, κατανοείς, που οδηγούν…
Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ., κάτι μεταξύ μας …
Θα σε στοιχειώνει πάντα το 3-0 που, τόσο ανόητα, επιχείρησες να δικαιολογήσεις κάποτε σε κάποιον, ξέρεις εσύ. Μόνο που το 3-0 ήταν 2-1. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν υπήρξε ποτέ ομόφωνη. Και αυτός που μειοψήφησε ήσουν εσύ! Όσο ¨πονηρούλης¨ και αν είσαι, ακόμα και αν θεωρούσες, ότι ποτέ δεν θα μάθω, οι φύλακες έχουν γνώση.
Όσον αφορά εσένα Ν. Τόσκα είσαι πολύ απασχολημένος με το να μετράς ημέρες για την αντικατάσταση σου. Και τόσο που έμεινες στη Κατεχάκη, οφείλεται, στο ότι κανένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε, να αναλάβει το συγκεκριμένο Υπουργείο. Προσπάθησε τώρα, όσο προλαβαίνεις, να διασώσεις του «κολλητούς» σου και άντε στο καλό.
Θα φροντίσω μόνο να σου υπενθυμίσω δικές σου παλαιότερες επισκέψεις στην περιοχή των Αχαρνών, μια περιοχή την οποία είχες δεσμευτεί, να προστατεύσεις.
http://menidiatis.blogspot.gr/ 2015/04/blog-post_98.html
Τέλος, θα ήθελα να φρεσκάρω – μιας που είσαι και φανατικός μου αναγνώστης- τη μνήμη σου με ένα παλαιότερο άρθρο μου. Ίσως, σήμερα, αντιληφθείς το τι ακριβώς έγραφα τότε και πως επιβεβαιώνομαι τώρα.
http://gorganews.gr/n-toskas-to-prin-ke-to-meta-enos-politikou-ontos/

Καληνύχτα Υπουργέ, Καληνύχτα Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ.

*Θάλεια Χούντα

Πηγή:  http://gorganews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.