Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΨΕ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ Η ΦΛΟΓΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ SPECIAL OLYMPICS!


Παρουσία πολλών παραγόντων της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας της χώρας, μελών της ΕΟΕ και της ΔΟΕ, του προέδρου και των μελών της οργανωτικής επιτροπής «Αμπού Ντάμπι 2019» και πολλών άλλων επισήμων, πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο η Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας» των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics.
Η Αφή της Φλόγας σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 8-22 Μαρτίουστο Αμπού Ντάμπι, αφού γιορτάζει την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη συμμετοχή και τη δύναμη της θέλησης των αθλητών των Special Olympics.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Διονύσιος Κοδέλλας, και αθλητές των Special Olympics.
Μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας και το σχετικό δρώμενο με τις ιέρειες, ακολούθησε λαμπαδηδρομία, η οποία πέρασε από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Αθήνας και κεντρικούς δρόμους, για να παραδοθεί στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στην οποία θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, όταν και θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με πτήση της Etihad Airways.
Τα Special Olympics Hellas θα συμμετάσχουν με 91μελή αποστολή στο Αμπού Ντάμπι και θα αγωνιστούν στο στίβο, στην κολύμβηση, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, στην άρση βαρών, στη ρυθμική γυμναστική, στο bowling, στην ποδηλασία, στο καγιάκ, στην ιστιοπλοΐα, στην αντιπτέριση, στην καλαθοσφαίριση, στο bocce, στην ιππασία και στο ποδόσφαιρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Πηγή: https://sports.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.