Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!


Image result for περαχώρα λουτρακίου

Η Παλιά Βρύση βρίσκεται στο πάνω μέρος του χωριού σε μικρή απόσταση από την περιοχή της εκκλησίας των Ταξιαρχών.
Η μελέτη αφορά στην αξιοποίηση και ανάδειξη τη Παλαιάς Βρύσης της Περαχώρας, η οποία αποτελούσε σημαντικό και παραδοσιακό τρόπο υδροδότησης της περιοχής.
Το νερό πηγάζει από το συγκεκριμένο σημείο και η βέλτιστη διαχείρισή του είναι ένας από του βασικούς άξονες της επέμβασης.
Η περιοχή είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς και περιλαμβάνει την παλαιά βρύση, την παλαιά δεξαμενή (κατασκευές από σκυρόδεμα κατά τις δεκαετίες ’50 και ’60) ένα παλαιό κτίσμα υδρόμυλου καθώς και πλούσιο φυτικό πληθυσμό από πλατάνια κατά κύριο λόγο και ενδημικά φυτά. 
Η ανάπλαση έχει σαν σκοπό την δημιουργία ενός σημείου αναψυχής και περιπάτου με κεντρικό άξονα την ανάδειξη του σημείου από το οποίο εκβάλει το νερό.
Επίσης προβλέπει τη δημιουργία μιας πεζοπορικής διαδρομής (μονοπάτι), με το οποίο θα διευκολύνεται η κάθοδος μέχρι το ποτάμι έχοντας σαν ενδιάμεσους σταθμούς παγκάκια και πλατφόρμες θέασης.
Στο σημείο από τον κεντρικό δρόμο μέχρι την βρύση προβλέπεται λιθόστρωση, επένδυση του τσιμεντένιου τοίχου με αναρριχητικά φυτά, επένδυση και αναμόρφωση της υφιστάμενης δεξαμενής και δημιουργία χωμάτινου διαδρόμου με υποστήριξη από ξύλινη κατασκευή έτσι ώστε να αποφευχθεί η χρήση σκυροδέματος και οποιουδήποτε άλλου υλικού μη συμβατού με το φυσικό περιβάλλον.
Η επέμβαση αυτή, που θα ενσωματωθεί πλήρως με το τοπίο, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των κατοίκων και των επισκεπτών με την ιστορία του τόπου και την ομαλή ενσωμάτωση του φυσικού περιβάλλοντος με το οικιστικό συγκρότημα της Περαχώρας.
Η Αρχιτεκτονική μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, και τα τεύχη δημοπράτησης από την ΠΕ Κορινθίας.
Το Έργο προϋπολογισμού 40.000€ δημοπρατήθηκε στις 26-5-2015 και οι εργασίες προβλέπεται να αρχίσουν τον Σεπτέμβριο 2015. 
  Ο Αντιδήμαρχος
Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας
Γεωργίου Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.