Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος


Την 28η Οκτωβρίου του 1940, ο λαός μας, λέγοντας ένα ηχηρό «ΟΧΙ», δια στόματος του τότε πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά, στην υποταγή, στις δυνάμεις του Άξονα, ξεκίνησε έναν πόλεμο, που αποτέλεσε τη ζωντανή απόδειξη της αγάπης των Ελλήνων για την Πατρίδα.
Όλοι οι Έλληνες, σε κάθε γωνιά της χώρας, γιορτάσαμε την εθνική επέτειο του "ΟΧΙ"! Μια επέτειο με ιδιαίτερη σημασία που "συμπυκνώνει στο σύνολό της τη στάση εθνικής ανάτασης, αγωνιστικότητας και αξιοπρέπειας, με την οποία αντιμετώπισε ο ελληνικός λαός την επίθεση του γερμανικού ναζισμού και την τριπλή κατοχή της χώρας", ανέφερε, στο μήνυμά του, ο σημερινός υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Είναι το ελάχιστο που κάνουμε για να τιμήσουμε τα παλικάρια μας, που θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση, για να μπορούμε σήμερα εμείς να είμαστε ελεύθεροι.
Με την επισημότητα, που αρμόζει στην ημέρα, πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Περαχώρα.

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών τελέστηκε, το πρωί, η δοξολογία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας, με ομιλήτρια την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Περαχώρας κα Μιχαλίτσα Παντελέων. Μεστός και συγκινητικός ο λόγος της είχε σαν αποτέλεσμα να αποσπάσει τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρισταμένων. Ολόκληρη η ομιλία της στο βίντεο που ακολουθεί. 


Ακολούθησαν η επιμνημόσυνος δέηση και οι καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Αθανάσιο Γεωργίου, το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Ευάγγελο Πιπέρη, τον Υποδιοικητή του Πυροσβεστικού σταθμού Περαχώρας, Πυρονόμο κ. Σωτήριο Αποστολόπουλο, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Περαχώρας, εκπροσώπους τοπικών συλλόγων, εκ μέρους των θυμάτων και αναπήρων πολέμου και από την εκπρόσωπο της εθνικής αντίστασης. 

 
Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών υπό τους ήχους τμήματος της Φιλαρμονικής Λουτρακίου.
Τελετάρχες είχαν οριστεί οι κ.κ. Θεμιστοκλής Σταύρου και Βασίλειος Ζερβός.  

Στις εκδηλώσεις ήταν παρόντες ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ κ. Φίλιππας Θυμής, ο Δημοτικός Σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Στάθης Συλλαϊδής, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου κ. Γιάννης Μαυροειδής, γονείς, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.