Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ- ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Η συναισθηματική κακοποίηση έχει τις ίδιες συνέπειες με τη σωματική κακοποίηση ή την εγκατάλειψη του παιδιού. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο McGill. Ο συναισθηματικός και ο φυσικός πόνος ενεργοποιούν τα ίδια σημεία του εγκεφάλου.
Η συναισθηματική κακοποίηση, η οποία περιλαμβάνει συμπεριφορές όπως η γελοιοποίηση, ο εκβιασμός και η απόρριψη, είναι πολύ πιο συχνή από τη σωματική κακοποίηση ή την εγκατάλειψη. Μελέτες συμπεραίνουν ότι περίπου το ένα τρίτο των παιδιών σε όλο τον κόσμο βιώνει συναισθηματική κακοποίηση.
Ωστόσο, «παρόλο που οι άνθρωποι υποθέτουν ότι η φυσική κακοποίηση είναι πολύ πιο επιβλαβής από άλλα είδη κακοποίησης, βρήκαμε ότι οι συνέπειες είναι παρόμοιες», λέει ο David Vachon, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill ο οποίος ηγείται της συγκεκριμένης μελέτης. «Αυτές οι συνέπειες έχουν ένα ευρύ πεδίο εκδήλωσης και περιλαμβάνουν τα πάντα, από άγχος και κατάθλιψη μέχρι την παραβατικότητα και τη βίαιη συμπεριφορά».
Η μελέτη διήρκησε 20 χρόνια και έλαβε χώρα σε παιδικές κατασκηνώσεις όπου εξετάστηκαν πάνω από 2.300 αγόρια και κορίτσια προερχόμενα από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων διαφόρων φυλών. Τα παιδιά είχαν ηλικία από 5 έως 13 ετών.
Οι ερευνητές εξέτασαν και άλλες θεωρίες, μεταξύ των οποίων αυτής που ισχυρίζεται ότι κάθε είδος κακοποίησης έχει διαφορετικές συνέπειες αλλά και αυτή που ισχυρίζεται ότι οι συνέπειες είναι διαφορετικές για τα αγόρια και τα κορίτσια διαφορετικών φυλών. Η έρευνα έδειξε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία. Φαίνεται ότι τα διαφορετικά είδη κακοποίησης έχουν παρόμοιες, ευρείες καταστροφικές συνέπειες σε όλους.

Read more: http://enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.