Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11:00 π.μ.

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων δημιούργησε σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικές Δομές για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, σας προσκαλούν την Τετάρτη 21/10/2015 στο Κοινωνικό Υπνωτήριο Κορίνθου στις 11:00 π.μ. να συμμετάσχετε στη Γιορτή που είναι αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» και να παρακολουθήσετε το μουσικό πρόγραμμα του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου - Σχολή Μουσικής Μπαρόκ, Τάξη Φλάουτου με Ράμφος. Το παρόν επίσης θα δώσει ο Σύλλογος Κρητών «Άγιος Ανδρέας» Κορυδαλλού - Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη.
Στη συνέχεια στις 12:00 η Γιορτή θα συνεχισθεί στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας στο Περιγιάλι Κορινθίας (Κροκιδά 62, έναντι Αγίας Σωτήρας), με μουσικό πρόγραμμα από τη Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία Ενηλίκων "Η ΡΕΑ" Άσσου - Δήμου Κορινθίων. Επίσης η Ηθοποιός και Διευθύντρια του τομέα Παιδικού Θεάτρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Γεωργία Τσικούρη με την Θεατρική της Ομάδα «ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» θα παρουσιάσει το Θεατρικό έργο του Θεατρικού Ποιητή Πέτρου Καφαντόγια «Παράξενος Βυθός» για τους μικρούς μας φίλους.
Στη Γιορτή θα επισκεφθεί τις Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας Κορίνθου και θα χαιρετήσει η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993 και καλεί την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας» του ΟΗΕ, που αποτελεί τη μείωση της φτώχειας στο μισό έως το 2015.
Οι Κοινωνικές Δομές στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Κολιάτσου 30) ΩΡΑ: 11:00 π.μ. 
  • ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΩΔΕΙΟ - Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μουσικής της Unesco Συνεργάτης της Εθνικής Επιτροπής της Unesco. Σχολή Μουσικής Μπαρόκ Τάξη Φλάουτου με Ράμφος. 
Διδάσκουσα: κ. Κολέτου Μαρία Master of Art στο φαγκότο και στο φλάουτο με ράμφος. Μαθήτριες: Σκλήρη Μαρία (σοπράνο,άλτο φλάουτο με ράμφος) , Σκλήρη Αστερία (άλτο φλάουτο με ράμφος), Μαρνέρα Άννα-Μαρία (άλτο, τενόρο φλάουτο με ράμφος)
1."Im Wald und auf der Heide".(F.S.Giesbert) 2.Sonate in a moll fuer 2 Alt Blockfloeten(Jean Baptiste Loeillet de Gant). 3."Petruschka" (Russian Folksong) 
  • Σύλλογος Κρητών «Άγιος Ανδρέας» Κορυδαλλού - Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη. Χοροδιδάσκαλος Ελένη Γιακουμάκη, Λύρα Δημήτρης Πρωτογεράκης, Λαούτο Χάρης Ζαχαριουδάκης και Βαγγέλης Τζαγκαράκης 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ (Περιγιάλι, Κροκιδά 62) ΩΡΑ : 12:00 
  • ΜΕΙΚΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ "Η ΡΕΑ" ΑΣΣΟΥ - ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ. Μαέστρος: κ. Γρηγόρης Παντελέων 
  • Η Ηθοποιός και Διευθύντρια του τομέα Παιδικού Θεάτρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Γεωργία Τσικούρη με την Θεατρική της Ομάδα «ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» θα παρουσιάσει το Θεατρικό έργο του Θεατρικού Ποιητή Πέτρου Καφαντόγια «Παράξενος Βυθός» για τους μικρούς μας φίλους. 
  • Πνευματικό & Πολιτιστικό Κέντρο Λεχαίου Σύλλογος Κρητών «Άγιος Ανδρέας» Κορυδαλλού - Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη. Χοροδιδάσκαλος Ελένη Γιακουμάκη, Λύρα Δημήτρης Πρωτογεράκης, Λαούτο Χάρης Ζαχαριουδάκης και Βαγγέλης Τζαγκαράκης 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.