Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ;

Αναγνωρίστε τα δικά σας συμπτώματα και δείτε πως μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.
Συμπτώματα:
• Συνεχόμενη , παράλογη ανησυχία για τη βρωμιά , τα μικρόβια , ή μόλυνση.
• Η υπερβολική ανησυχία για όλα.
• Ο φόβος ότι οι αρνητικές ή επιθετικές σκέψεις θα προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή θα έχουν επιπτώσεις σε ένα αγαπημένο πρόσωπο.
• Ενασχόληση με το ξεκαθάρισμα και πέταμα αντικειμένων με μικρή ή καμία αξία.
• Η υπερβολική ανησυχία για ατυχήματα ή σκόπιμο τραυματισμό κάποιου προσώπου.
• Αίσθηση υπερβολικής ευθύνης για την ασφάλεια των άλλων.
• Δυσάρεστες θρησκευτικές και σεξουαλικές σκέψεις ή εικόνες.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ψυχαναγκαστική διαταραχή;
Η ψυχαναγκαστική – καταναγκαστική διαταραχή είναι μια σοβαρή, αλλά αντιμετωπίσιμη αγχώδης διαταραχή που συμβαίνει συχνά μαζί με την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές άγχους. Εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες του ατόμου.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που αναζητούν τη θεραπεία,έχουν βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση τους και απολαμβάνουν μια καλή ποιότητα ζωής. Είναι σημαντικό να συνεργαστείτε στενά με έναν επαγγελματία για να καθορίσετε την καλύτερη επιλογή θεραπείας.
Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείτε μόνο με τη θέλησή σας να αποφύγετε τις έμμονες σκέψεις και τις ψυχαναγκαστικές τάσεις παρορμήσεις. Μπορείτε όμως να ελέγξετε και να αλλάξετε τον τρόπο που αντιδράτε σε αυτά τα ερεθίσματα. Προσπαθήστε ήρεμα να μη δίνετε σημασία στα συμπτώματα. Αυτό που στην πραγματικότητα σας ταλαιπωρεί δεν είναι οι σκέψεις αλλά το άγχος και ο φόβος που συνοδεύει τις σκέψεις. 

Χαλάρωση θετική σκέψη: 
Όταν νιώθετε την εμμονή να σας πιέζει πηγαίνετε σε ένα ήσυχο μέρος και δοκιμάστε να χαλαρώσετε. Καθίστε αναπαυτικά, πάρτε μια βαθιά εισπνοή, χαλαρώστε και σκεφτείτε θετικά. Νιώστε απαλλαγμένοι από οποιοδήποτε πρόβλημα άγχους και πείτε μέσα σας με θάρρος: «Αυτό το πρόβλημά δεν οφείλεται σε δικό μου φταίξιμο, ευθύνη ή λάθος. Δεν σημαίνει ότι είμαι προβληματικός ή αδύνατος ή δύσκολος άνθρωπος. Σιγά-σιγά θα το ξεπεράσω. Μέσα μου κρύβονται τεράστια αποθέματα δύναμης. Μπορώ να τα καταφέρω. Όλα θα πάνε καλά».

Πηγή:http://www.govastileto.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.