Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ!

Στις μάχες που έχει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση την επόμενη περίοδο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην σημερινή του εισήγηση στην ΠΓ του κόμματος, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
«Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, όπως και επίγνωση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την κρίση, με προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα, επισήμανε την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος.
«Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη»
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία των διεθνών επαφών του κόμματος την επόμενη περίοδο, καθώς και των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται τεράστιο κύμα προσφύγων. Παράλληλα, υπογράμμισε τη κρισιμότητα του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, που προσπαθεί να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον.
Τέλος, αναφέρθηκε στο επικείμενο Συνέδριο του Κόμματος και στην αδιαμεσολάβητη σχέση του Κόμματος με την κοινωνία, καθώς και στην αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του Κόμματος και της Νεολαίας .
«Με ειλικρίνεια έχουμε παρουσιάσει τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό, χωρίς να καταφεύγουμε σε εικονικά success story. Δίνουμε καθημερινές μάχες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνίας. Κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια και ζητάμε τη διαρκή του στήριξη. Αυτό θα κάνουμε και την επόμενη περίοδο», υποστήριξε.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.