Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ!

Του Χρήστου Παντελέου

Κατ΄ αρχάς θα πρέπει να κάνω μια διόρθωση στο προηγούμενο άρθρο, όχι τόσο σημαντική μιας και πρόκειται για χρονολογία. Λίγοι έως κανένας δεν θα το αντελήφθη. Η απεργία και το κλείσιμο της γέφυρας της Ποσειδωνίας έγινε 10 Ιουνίου 1988 και όχι 1986.
Σήμερα θα μιλήσω για τα χαμένα καλοκαίρια του δήμου μας, που με την αδιαφορία του κατάφερε να απαξιώσει την «βαριά» βιομηχανία μας, τον τουρισμό. Άλλο ήταν το θέμα που ήταν να εκθέσω αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην «προκλητική» επιμονή των τουριστών να επισκεφθούν τον τόπο μας, παρά την αδιαφορία των κρατούντων. Η γέφυρα των λυμάτων, εκεί που έγιναν οι κατολισθήσεις, αν και αρχή της τουριστικής σεζόν προσελκύει σημαντικό αριθμό τουριστών. Για του λόγου το αληθές παραθέτω φωτογραφίες. Στη μία φαίνονται τα οχήματα των τουριστών, στην άλλη τουρίστες στην γέφυρα και η τρίτη δυστυχώς με επιβεβαιώνει σ΄ αυτό που είχα πει σε εκπομπή του φίλου Γιάννη Καραπανάγου εδώ και 2 χρόνια. Τουρίστες κατηφορίζουν να επισκεφθούν τον δίολκο. Ο δίολκος είναι ένα βαρύ χαρτί για τον τουρισμό και όποιος δεν το καταλαβαίνει τουλάχιστον ας κάνει το αυτονόητο. Η πρόσβαση προς τη γέφυρα των λυμάτων βρωμά και είναι μια μικρή χωματερή. Ας καθαρίσουν τον τόπο για να μην κρατούν τις μύτες τους οι άνθρωποι που είναι υποχρεωμένοι να περπατήσουν λίγες δεκάδες μέτρα και με χάρτες στα χέρια προσπαθούν να ανακαλύψουν τα πέτρινα ίχνη του δίολκου. Δεν διανοούμαι να μπω στη σκέψη αυτών των ανθρώπων. Τί θα υποθέτουν για αυτόν τον τόπο; Τέτοιες καταστάσεις μόνο στο Μπαγκλαντές είναι κανείς προϊδεασμένος να αντικρύσει. Φανταστείτε αν τους είχαμε φέρει τον δίολκο [όπως είχα προτείνει στην εκπομπή] κοντά στη διώρυγα πόσο θα άλλαζε η τουριστική επισκεψημότητα στην περιοχή. Πόσα θα ήταν τα οφέλη για τους τοπικούς επιχειρηματίες, για τον τόπο. Πόσα σχολεία θα έρχονταν να δουν τον τρόπο ρυμούλκησης των πλοίων αλλά και να συμμετείχαν σ΄ αυτή την διαδικασία…
Αντί αυτή η θλιβερή κατάσταση που βιώνουμε να μας συνετίσει και να βρούμε τρόπους για να ορθοποδήσουμε, σφυράμε κλέφτικα και το μόνο μας μέλημα είναι οι χαμογελαστές πόζες σε πανηγυράκια και ψηφοθηρικές συναθροίσεις. Δεν υπάρχει έλεος και το βλέπουμε σε κάθε χρονιά που φεύγει ανεκμετάλλευτη.
Ψάχνω να βρω έναν σωστό άνθρωπο σε καίρια θέση και αδυνατώ. Πόση κατρακύλα ακόμα Θεέ μου. Υπάρχουν άνθρωποι ανιδιοτελείς, που σέβονται τον εαυτόν τους και τους βλέπεις να απέχουν. Άνθρωποι με γνώσεις, με εμπειρία που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο αμισθί και έχουμε τις ακριβοπληρωμένες γλάστρες που μόνο μέλημά τους είναι το προσωπικό τους προφίλ και η εδραίωσή τους στο σβέρκο μας. 
Καληνύχτα Λουτράκι!!!!!

*Αναδημοσίευση από την εφημερία ''ΤΟ ΒΗΜΑ Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.