Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Πλήρως αποκομμένος από την πραγματικότητα ο Σαμαράς
Σε πλήρη απόκλιση από την πραγματικότητα βρίσκεται, πλέον, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προσπαθεί ήδη να συμφιλιωθεί με την επερχόμενη συντριπτική ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, χωρίς, ως φαίνεται, αποτέλεσμα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, εμφανίζει καθαρά αυτή του την απόκλιση από την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρει: «Όσοι θέλουμε το καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα, με ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη, είμαστε οι περισσότεροι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια μειοψηφία να μας γυρίσει πίσω». Πώς προκύπτει ότι το κόμμα Σαμαρά «είναι οι περισσότεροι» σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις, όλων ανεξαιρέτως των εταιρειών, δίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, απλώς ποικίλλει η διαφορά; Σε αυτό αδυνατεί να απαντήσει ο απερχόμενος, ακριβώς διότι αδυνατεί να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι στις εκλογές της Κυριακής 25/1/15 συγκρούεται ο κρατισμός με τις μεταρρυθμίσεις: «εκπροσωπούμε δύο αντίθετους κόσμους», δηλώνει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πολλαπλασιάσει τη φορολογία της μεσαίας τάξης, θα φέρει νέα Μνημόνια. Πρόκειται φυσικά για τεράστιο ψέμα, που μόνον κάποιος ο οποίος προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών μπορεί να εκστομίσει: Ο κ. Σαμαράς απέρχεται ακριβώς διότι υπήρξε χαρακτηριστικά ανίκανος να προωθήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στη δομή και τη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας, ενώ μετά τις ευρωεκλογές του 2014 έστειλε στο σπίτι τους και όλους, όσοι μάχονταν μέσα στο πελατειακό και παλαιοκομματικό περιβάλλον του Μαξίμου, για να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις, όπως το δίδυμο Χατζηδάκη- Σκορδά στο υπουργείο Ανάπτυξης. Όσο για τη φορολογία της μεσαίας τάξης, ο ίδιος αφήνει την εξουσία με φορολογία που αγγίζει –με αμέσους κι εμμέσους φόρους- το 50%. Όταν λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους διπλασιάσει» εννοεί ότι θα τους κάνει 100%; Από αυτό και μόνον αποδεικνύεται η ελαφρότης του συγκεκριμένου πολιτικού.
Όπως λέει ο κ. Σαμαράς, «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα κολλημένη εκεί που ήταν μέχρι χθες. Εμείς βγάζουμε τη χώρα από τις κακοδαιμονίες της, δημιουργούμε τα θεμέλια μιας σύγχρονης Ελλάδας που θα ανταγωνίζεται στον κόσμο, θα συνεργάζεται με όλους και θα κερδίζει από παντού! Αυτό που προσπαθεί να κρατήσει όρθιο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κρατισμός, οι επανακρατικοποιήσεις των πάντων, οι κομματικοί στρατοί που επαναπροσλαμβάνονται, δεν υπάρχει πια πουθενά, εκτός από τη Βενεζουέλα και τη Βόρεια Κορέα! Είναι ένα μοντέλο που απέτυχε παντού στον κόσμο, εγκαταλείφθηκε απ' όλες τις χώρες και τέλειωσε οριστικά». Η απάντηση συνιστά μνημείο ψευδολογίας. Ποια είναι η «σύγχρονη Ελλάδα», όταν ο ίδιος είναι ο μόνος, πλέον, που μιλάει για κίνδυνο grexit; Βγαίνουν από την ευρωζώνη οι «σύγχρονες» χώρες; Προφανώς ο κ. Σαμαράς τελεί σε πανικό και αυτονόητα αυτοδιαψεύδεται. Επίσης η απάντηση συνιστά μια ακόμα απόδειξη της εκστρατείας φόβου που έχει εξαπολύσει και προφανώς πλήρη έλλειψη προγραμματικού λόγου, ο οποίος άλλωστε θα ήταν και ανυπόστατος, με βάση τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2012, από τις οποίες δεν τήρησε ούτε μία!
Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι «η Ελλάδα βρέθηκε με τεράστια ελλείμματα. Κι έπρεπε να τα κλείσει επειγόντως, για να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά της. Δεν μπορείς να είσαι "κυρίαρχη χώρα" όταν ζητάς κάθε τόσο απ' όλους δανεικά για να "περάσεις"». Ως γενική παρατήρηση αυτό είναι σωστό. Αλλά πώς επέτυχε το πλεόνασμα ο κ. Σαμαράς; Σε αντίθεση με όλες τις άλλες χώρες του κόσμου, δεν βασίστηκε στην αύξηση της παραγωγής, που προϋποθέτει δομικές μεταρρυθμίσεις στο σώμα της οικονομίας. Αντίθετα, βασίστηκε σε μονομερή άγρια λιτότητα. Δηλαδή, αντί να αυξήσει την πίτα και να επιτύχει το πλεόνασμα, τη συρρίκνωσε απελπιστικά και σαδιστικά για τον πολίτη, για να πετύχει ένα συγκυριακό πλεόνασμα, που αδυνατεί να διατηρηθεί στο χρόνο, καθώς άλλες περικοπές δεν νοούνται.
Για τους φόρους αναφέρει ότι προτεραιότητα δίνει στους φόρους των επιχειρήσεων. «Θα πέσουν από το 25% σήμερα στο 15% ως το τέλος της τετραετίας. Με πρώτο βήμα, στον Προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί τον επόμενο Νοέμβριο, να υπάρχει μείωση από το 25% στο 23%. Και με μειώσεις 3% για καθένα από τα επόμενα χρόνια». Είναι ακριβώς αυτά που έλεγε και το 2012. Τότε πήρε εντολή, σχημάτισε κυβέρνηση, βασάνισε απάνθρωπα τους Έλληνες και τις Ελληνίδες κι έρχεται ανερυθρίαστα να προτείνει... ακριβώς το ίδια το 2015.
Είπε κι άλλα ο απερχόμενος: «Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ στον ευρωπαϊκό μέσον όρο. Με πρώτο βήμα να πληρώσουν από φέτος όλοι 7% λιγότερο απ' όσο πλήρωσαν πέρσι. Όπως οι περισσότεροι πλήρωσαν και πέρσι λιγότερο από πρόπερσι. Κι όπως όλοι πλήρωσαν πρόπερσι 15% λιγότερο από όσο πλήρωναν με το «χαράτσι» της ΔΕΗ. Οι σταδιακές μειώσεις θα συνεχίσουν κάθε χρόνο με αυτόν το ρυθμό. Και στο τέλος της τετραετίας ο ΕΝΦΙΑ θα αποδοθεί απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι οι Έλληνες πολίτες ξεχνούν ότι ήταν εκείνος και η κυβέρνησή του που επέβαλε τον ΕΝΦΙΑ, προδίδοντας και ξεπουλώντας για πολλοστή φορά την κεντροδεξιά, αστική ιδεολογία στην οποία αποδεδειγμένα πλέον δεν πιστεύει. Τον επέβαλε πρόχειρα, απροετοίμαστα, με μοναδικό κριτήριο όχι το αν τινάζει στον αέρα κάθε προσπάθεια των πολιτών να τα φέρουν βόλτα κάτω από τις συνθήκες που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δημιούργησε ή διαιώνισε στην αγορά, αλλά με μοναδικό κριτήριο το πόσα χρήματα πρέπει να βάλει στα κρατικά ταμεία για να κομπορρημονεί μετά για το... success story του.
Πραγματικά, κανείς από όσους απήλθαν από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρξε πιο αποκομμένος από την πραγματικότητα, όσο ο κ. Σαμαράς...

Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.