Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Γήπεδο Συνοικισμού Κορίνθου, Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016
  • Αστέρας Κορίνθου-Αθλητικός Όμιλος Περαχώρας: 1-1 
Η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας στον αγώνα με τον Αστέρα Κορίνθου
Η ποδοσφαιρική αναμέτρηση του Αστέρα Κορίνθου με τον Αθλητικό Όμιλο Περαχώρας, για την Γ1 κατηγορία του Νομού Κορινθίας,  εξελίχτηκε σε αγώνα για γερά νεύρα, αφού και οι δύο ομάδες διεκδικούν, με αξιώσεις, την άνοδό τους στη Β΄ κατηγορία.
Ειδικά στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όπου η Περαχώρα, ανώτερη αγωνιστικά, έχασε πλήθος σημαντικών ευκαιριών, να ανοίξει το σκορ, με αποκορύφωμα αυτήν που ο Γιάννης ΜΙΧΑΣ, σχεδόν εξ επαφής με την εστία του Αστέρα, έστειλε την μπάλα άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 39ο λεπτό.
Ο Αστέρας έχασε κι αυτός ευκαιρίες, αλλά όχι τη μεγάλη ευκαιρία. Ουσιαστικά κινήθηκε προσανατολισμένος να πετύχει ισόπαλο αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενος γρήγορες αντεπιθέσεις των επιθετικών του παικτών.
Η Περαχώρα έδειξε ένα άλλο πρόσωπο στον συγκεκριμένο αγώνα, αναδεικνύοντας αρετές μιας συγκροτημένης και πειθαρχημένης ομάδας. Είχε εμφανή υπεροχή, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και οι παίκτες της διακρίνονταν για το ομαδικό πνεύμα.
Αν και υποστηρίζεται πως ο τερματοφύλακας της Περαχώρας Χρήστος ΝΙΚΟΛΟΥ αδράνησε στην ισοφάριση του Αστέρα, όπως και ολόκληρη η άμυνα,  εν τούτοις έκανε πολλές σωτήριες επεμβάσεις, αρχής γενομένης από το 5ο λεπτό. 
Στο 9ο λεπτό ο διαιτητής κ. Παναγιώτης ΚΑΚΡΙΔΗΣ έδειξε την πρώτη κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Χ. ΑΝΔΡΕΟΥ, για ανατροπή του Παναγιώτη ΚΟΝΤΗ και ένα λεπτό μετά ακολούθησε η δεύτερη κίτρινη στον ποδοσφαιριστή της Περαχώρας Γιάννη Μίχα για εκτέλεση φάουλ, χωρίς να προηγηθεί σφύριγμα του διαιτητή. Ακολούθησαν άλλες επτά κίτρινες κάρτες μέχρι τη λήξη του αγώνα
Ο χορός των ευκαιριών για την Περαχώρα άνοιξε στο 10ο λεπτό όταν ο τερματοφύλακας Χ. ΓΙΑΝΝΟΥ απέκρουσε, δύσκολα, καλοκτυπημένο φάουλ από τον Γιάννη ΜΙΧΑ. Στο 12ο λεπτό ο Άρης Παπανικολάου σούταρε άουτ, από πολύ καλή θέση, μετά από πάσα-κεφαλιά του Παναγιώτη ΚΟΝΤΗ. 
Στο 14ο λεπτό, σε μία από τις αντεπιθέσεις της, ο τερματοφύλακας της Περαχώρας απέκρουσε, σε κόρνερ, πολύ δυνατό σουτ επιθετικού ποδοσφαιριστή του Αστέρα.
Διπλή ευκαιρία για την Περαχώρα, στο 17ο λεπτό. Αρχικά με τον Παναγιώτη ΚΟΝΤΗ, του οποίου το σουτ κτύπησε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ και στη συνέχεια, με τον Σπύρο ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ο οποίος, από πλεονεκτική θέση, έπιασε κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.  
Ο χορός των ευκαιριών συνεχίστηκε. Στο 25ο λεπτό ο Δημήτρης ΘΩΔΗΣ έπιασε πολύ καλό και τεχνικό σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 38ο λεπτό ο Παναγιώτης ΚΟΝΤΗΣ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία.
Σειρά του Αστέρα να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, στο 42ο λεπτό, αλλά  ο τερματοφύλακας της Περαχώρας είπε την τελευταία λέξη, αποκρούοντας το σουτ του επιθετικού.   
Ο Αστέρας ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με αξιώσεις, χάνοντας τρεις ευκαιρίες στο 49ο, στο 51ο και στο 54ο λεπτό. 
Από τη φάση του 54ου λεπτού και μέχρι το 75ο λεπτό, που ο Δημήτρης ΘΩΔΗΣ σούταρε δυνατά και απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αστέρα, σε κόρνερ,  ο αγώνας δεν παρουσίασε αξιόλογη φάση, έχοντας ως χαρακτηριστικά γνωρίσματα την κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου και το πάθος για τη διεκδίκησή της. 
Το γκολ της Περαχώρας, ένα πολύ όμορφο γκολ σε σύλληψη και εκτέλεση, σημειώθηκε στο 84ο λεπτό, με δυνατό και ευθύβολο σουτ στην αριστερή γωνία της εστίας, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, του Ντανιέλ ΘΕΟΔΩΡΙ, ο οποίος αντικατέστησε στο 71ο λεπτό τον Γιάννη ΚΑΛΟΓΕΡΗ.
Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί από φιλάθλους, ποδοσφαιριστές και αναπληρωματικούς, που έγιναν ένα, στο συρματόπλεγμα του γηπέδου. 
Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η Περαχώρα θα έφευγε με τρεις βαθμούς από το γήπεδο του Συνοικισμού της Κορίνθου, αφού είχε προηγηθεί και απόκρουση του Χρήστου ΝΙΚΟΛΟΥ, στο 87ο λεπτό,  ο Αστέρας, με τον Γ. ΚΑΡΚΑΣΙΝΑ, πέτυχε την ισοφάριση με κεφαλιά,  μετά από κτύπημα κόρνερ, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.  Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους γηπεδούχους.
Λίγα λεπτά πριν το γκολ, ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Θ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, στο 90ο λεπτό, έχασε το μπροστινό του δόντι μετά από διεκδίκηση της μπάλας και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου.   
Μετά από το παραπάνω ισόπαλο αποτέλεσμα, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παραμένει ο Α.Ο. Ρομά με 43 βαθμούς, αν και έφερε ισοπαλία 1-1 με τον ΑΠΣ Αγιάννης, τη δεύτερη θέση κατέχει η Περαχώρα με 39 βαθμούς και την τρίτη ο Αστέρας με 35 βαθμούς. 
Η διαιτησία του πρώτου ημιχρόνου, τόσο του κ. ΚΑΚΡΙΔΗ όσο και των δύο βοηθών του, πολύ καλή. Δεν χαρακτηρίζονται δικαιολογημένα τα παράπονα του προπονητή του Αστέρα κ. Βασίλη ΚΟΚΙΟΠΟΥΛΟΥ,  προς το διαιτητή, μετά το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου.
Αντιθέτως, παράπονα θα μπορούσε να έχει η Περαχώρα γιατί, στο 16ο λεπτό, της ακυρώθηκε γκολ, ως οφσάιντ, μετά από υπόδειξη του βοηθού κ. Ε. ΤΑΓΚΑΛΗ.
Ο κ. ΚΑΚΡΙΔΗΣ διάνυσε χιλιόμετρα, παρακολουθώντας όλες τις φάσεις από κοντά και στα δύο ημίχρονα, ενώ αμφισβητήθηκαν και από τις δύο ομάδες, στο δεύτερο ημίχρονο,  υποδείξεις του βοηθού του κ. Χ. ΤΣΟΧΑΝΤΑΡΗ, οι οποίες όμως δεν επηρέαζαν την εξέλιξη των φάσεων
Παρατηρητής του αγώνα ήταν ο κ. Ιωάννης ΝΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί η εντυπωσιακή και δυναμική παρουσία μεγάλου αριθμού φιλάθλων της Περαχώρας στις κερκίδες του γηπέδου, ξεχωρίζοντας αυτές του ωραίου φύλου. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: (Προπονητής Βασίλης ΚΟΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)  Χ. ΓΙΑΝΝΟΥ, Χ. ΑΝΔΡΕΟΥ, Ν. ΛΙΜΝΙΑΤΗΣ, Γ. ΚΑΡΚΑΣΙΝΑΣ, Γ. ΚΥΡΕΖΗΣ, Γ. ΚΟΚΙΟΠΟΥΛΟΣ.  Μ. ΣΚΙΤΖΗΣ, Π. ΚΑΛΟΓΡΑΝΗΣ, Β. ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, Θ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Σ. ΤΡΑΝΟΥΔΗΣ (Αλλαγές: Θ. ΛΩΛΗΣ στο 46ο λεπτό, D.ZIN  στο 64ο λεπτό και Σ. ΝΟΥΛΑΣ στο 90ο λεπτό).
Α.Ο.ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ: (Προπονητής Θανάσης ΘΩΔΗΣ), Χ. ΝΙΚΟΛΟY, Σ. ΣΠΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, Δ. ΛΙΝΤΑΣ, Σ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, Χ. ΔΡΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, Δ. ΘΩΔΗΣ, Π. ΚΟΝΤΗΣ, Α. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ι. ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ, Δ. ΚΟΝΤΗΣ, Ι. ΜΙΧΑΣ (Αλλαγές: Δ. ΤΣΑΑΒΑ στο 46ο λεπτό, Ν. ΘΕΟΔΩΡΙ στο 71ο λεπτό και E. QENTRO, στο 83ο  λεπτό).     
*Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη τριών αρχηγών της ομάδας της Περαχώρας, μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων. 
Εκλέχτηκαν οι Κώστας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Σπύρος Ι. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ και Χρήστος ΝΙΚΟΛΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.