Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Η. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΤΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ!


Ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Η. Παπαηλιού

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής (29.9.2016), ο βουλευτής Γ. Η. Παπαηλιού, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε:
Η  στάση των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπορεί να χαρακτηριστεί υποκριτική, διότι εμφανίζονται σα να προέρχονται από παρθενογένεση. Ομιλούν για ανάπτυξη, απασχόληση, διαφάνεια και άλλα ηχηρά παρόμοια. Αυτοί που οδήγησαν τον τόπο στη χρεωκοπία !!!
Ας αναφερθεί, ως παράδειγμα, το θέμα των «θαλασσοδανείων». Η κυβέρνηση είχε το σθένος να εναντιωθεί σε συμφέροντα της επιχειρηματικής ελίτ, της ολιγαρχίας του χρήματος. Αυτό δεν αρέσει στα κόμματα της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που συνασπίζονται με τους μιντιάρχες-καναλάρχες και το τραπεζικό σύστημα για να ακυρώσουν την πολιτική της κυβέρνησης.
Έχουν ακουστεί πολλά στην Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των δανείων των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Θα υπάρξει σχετικό πόρισμα, του οποίου όμως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν
προδικάζουν τα συμπεράσματα, όπως πράττουν κάποιοι άλλοι (και στην Επιτροπή).
Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο αυτά που έχουν περάσει ως (ν)τροπολογίες από την Βουλή, (ν)τροπολογίες, οι οποίες αθώωναν εν μιά νυκτί τους εκφραστές των συμφερόντων που προαναφέρθηκαν. Αυτό είναι και ένα δείγμα πρόδηλης παρέμβασης στην δικαιοσύνη.
Και ομιλώ για την (ν)τροπολογία που πέρασε στο Ν. 4146/2013 (άρθρο 78), η οποία ορίζει ότι απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη για το αδίκημα της απιστίας οι πρόεδροι, τα μέλη διοικητικών συμβουλίων και τα στελέχη των τραπεζών, για σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Δηλαδή, επρόκειτο για παροχή αμνηστίας στους υπεύθυνους των θαλασσοδανείων, ύψους 1 δις ευρώ περίπου, μέσω πραγματικής παρέμβασης στη δικαιοσύνη.
Και μην ξεχνούμε, τα δάνεια προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ύψους περίπου 402 εκατομμυρίων ευρώ. «Δανεικά και αγύριστα»!!!
Η αντιπολίτευση επιδίδεται με απύθμενο θράσος και υποκρισία στην τροφοδοσία του «τριγώνου της αμαρτίας», στο οποίο διαπλέκονται τράπεζες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και το παλαιό πολιτικό σύστημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να παλεύει για το δίκαιο, διότι πρωτίστως εκπροσωπεί μιάν άλλη λογική. Θα συνεχίσει να παλεύει κατά της διαπλοκής, των πολιτικών παρεμβάσεων και των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη. Οι δυσκολίες δεν πρόκειται να τον πτοήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.