Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ''ΜΥΣΤΗΡΙΑ'' ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.!

Της Θάλειας Χούντα*


Ένα από τα Αστυνομικά Τμήματα με μεγάλες επιτυχίες, παρ’ όλες τις μεγάλες αντιξοότητες που είναι κοινές σε πολλά Τμήματα, είναι αυτό της Ελευσίνας. Και επειδή κανένα Τμήμα δεν λειτουργεί «στον αυτόματο» και στο συγκεκριμένο, υπάρχει η Διοικητής του Α/Α Ρεφειάδου. Μια γυναίκα που καθημερινά τιμά την στολή της αλλά και την υπηρεσία της, αφού οι διαλευκάνσεις των περιστατικών που επιλαμβάνεται, αγγίζουν αριθμούς ακατόρθωτους για πολλούς συναδέλφους της. 
Πρέπει δε, να της επιμετρηθεί και η άριστη συνεργασία με το προσωπικό του Τμήματος, όπου λειτουργώντας όλοι σαν μία ενιαία ομάδα, φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα. Και μάλιστα σε μία περιοχή η οποία έχει πολλές και ποικιλόμορφες ιδιαιτερότητες.
Στο «gorganews.gr» πολλές φορές έχει αναδειχθεί το μεγάλο έργο της Διοικητού και του αστυνομικού προσωπικού του Α.Τ. Ελευσίνας, αφού γίναμε κοινωνοί της δραστηριότητάς τους μέσω κατοίκων της περιοχής, που σαν ελάχιστο ευχαριστώ, θεώρησαν υποχρέωσή τους την δημόσια ανάδειξη του συγκεκριμένου Α.Τ.
Εδώ και αρκετό καιρό είχα μάθει από πηγές του Αρχηγείου, ότι σκοπεύει ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., να αντικαταστήσει αυτή την άριστη αξιωματικό, χωρίς κανέναν ουσιαστικό υπηρεσιακό λόγο. Οι επικοινωνίες Αρχηγείου και Α/Δ Δυτικής Αττικής ήταν και είναι πολλές για το συγκεκριμένο θέμα και όλοι προσπαθούν, να βρουν τον τρόπο, να ξεπεράσουν την αλήθεια των γεγονότων και … να πετύχουν το επιθυμητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα. Ακόμη, δεν έχει βρεθεί λύση και πως θα μπορούσε άλλωστε;
Το ότι μία γυναίκα Διοικητής στέκεται με την δουλειά της εμπόδιο σε διάφορα φημολογούμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, έπρεπε να αποτελεί λόγο για υπηρεσιακή ανάδειξή της και όχι για μετάθεσή της. Γιατί τότε, πολλά στόματα θα ανοίξουν και θα πουν μεγάλες αλήθειες, που θα ταράξουν πολλούς.
Όσο για το νέο Υποδιοικητή, πρέπει, να νιώθει πολύ τυχερός που θα συνεργαστεί με αυτή την Διοικητή, γιατί έχει πολλά να μάθει κοντά της και κυρίως δίπλα της.
Επειδή δεν υπάρχουν πια τα «Ελευσίνια Μυστήρια» και όλα είναι φανερά υπό τον Ήλιο, καλό θα είναι τόσο το Αρχηγείο όσο και η Α/Δ Δυτικής Αττικής, να σκεφτούν πιο σοβαρά το θέμα αυτό, να ακούσουν τους αστυνομικούς και τους πολίτες της περιοχής, να δουν και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα της αστυνομικής δουλειάς και να αφήσουν την Διοικητή Α/Α Ρεφειάδου, να συνεχίσει το υποδειγματικό έργο της.
Είναι δεδομένη η στήριξή μου στους μάχιμους αστυνομικούς, που την έχουν κερδίσει επάξια, εν αντιθέσει με κάποιους ανώτερους και ανώτατους Επιτελικούς, που καλά αναπαύονται στα γραφεία τους εκδίδοντας μόνο διαταγές και έχουν ξεχάσει τί σημαίνει υπηρεσία στον δρόμο.
Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για το θέμα αυτό, αφού το παρακολουθώ στενά και καθημερινά.
Σκεφτείτε, ότι ως και στην Μύκονο συζητούν το θέμα της αλλαγής Διοικητή στο Α.Τ. Ελευσίνας!
Ας μην σας πω, ότι ακόμη και η Κύπρος … εκ πλαγίου και μέσω Ιωαννίνων εμπλέκεται!

Photo: Με την Διοικητή του Α.Τ. Ελευσίνας ΕΥΣΑΪΑ ΡΕΦΕΙΑΔΟΥ

* Θάλεια Χούντα
Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Πηγή: http://gorganews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.