Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΥΝΤΡΟΦΕ!

   Δημήτρης Καμπουράκης


Και βγήκε που λέτε ο Πιτσιλής -πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι αυτός- και μας εξήγησε (το λέμε και μας έτριψε στα μούτρα) πως ό,τι ήταν να πάρουμε από την Λίστα Λαγκάρντ, το πήραμε. Φταίει λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας που γνωμοδότησε ότι η ελεγκτική αρμοδιότητα του δημοσίου σταματά στα πέντε χρόνια.
Οπότε, η έρευνα και η κουβέντα τέλειωσε με μια κυνική φράση του προέδρου: «Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι αδύνατη πια.» Τελεία και παύλα.
Αν χαίρομαι κάτι από την σημερινή κυβερνητική και διοικητική κατάσταση, είναι οι καθαρές τους κουβέντες. Τα λένε τσεκουράτα σα να ναι πρώην στρατιωτικοί. Όχι σαν τους προηγούμενους που τα στρογγύλευαν από δω, τα προσάρμοζαν από κει και τελικά δεν έλεγαν τίποτα με αποτέλεσμα να τους θεωρεί ο κόσμος πουλημένους στο κεφάλαιο. Τούτοι εδώ τα ‘λεγαν τσεκουράτα και πριν γίνουν κυβέρνηση και τώρα που έχουν την εξουσία στο τσεπάκι. Και όταν υπόσχονταν ότι θα φέρουν δισεκατομμύρια από τις λίστες και σήμερα που κόβουν δια μιας την κουβέντα λέγοντας «ξεχάστε τις εισπράξεις». Όχι παίζουμε.
Θα μου πείτε, βέβαια, πως αυτά που έλεγαν ως αντιπολίτευση κι αυτά που λένε ως κυβέρνηση μοιάζουν όσο το καρπούζι με το μούσμουλο. Σύμφωνοι, αλλά τουλάχιστον έχουν στυλ οι άνθρωποι. Δεν είχαν απαράμιλλο στυλ όταν φώναζαν από τα μπαλκόνια ότι μέσα στις λίστες αυτές κρύβονται όλα τα λαμόγια που φαλίρισαν την χώρα; Ε, το ίδιο και ανώτερο στυλ έχει και σήμερα ο Πιτσιλής, όταν λέει ευθαρσώς στην Βουλή πως «το να διατηρεί κανείς έναν λογαριασμό στο εξωτερικό, δεν είναι από μόνο του παράνομο».
Μήπως δεν ήταν υπέροχος ο προ του 2015 Αλέξης, όταν σε κάθε συνέντευξη του σκλήραινε την φωνή του και ξεκαθάριζε ότι η αξιοποίηση των λιστών αυτών είναι θέμα καθαρής πολιτικής βούλησης και μόνο. Και εξηγούσε ο άνθρωπος ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν τσάκωναν τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ ή Μπόργιανς διότι απλούστατα δεν ήθελαν να τους πιάσουν. Και γιατί δεν ήθελαν; Μα διότι μέσα στις λίστες υπήρχαν δικοί τους άνθρωποι. Ωραία, σταράτα, στυλάτα και πειστικά τα ‘λεγε τότε ο Αλέξης.
Όπως στυλάτη είναι και η σημερινή του σιωπή για τέτοια θέματα, εδώ που τα λέμε έχει να διευθετήσει όλα τα Βαλκάνια και τα ΝΑΤΟϊκά ζητήματα ο Αλέξης, με μια κωλολίστα θ’ ασχοληθεί τώρα; Αλλά και ο Αλεξιάδης που τον αντικαθιστά στις τηλεοράσεις στα μικρο-οικονομικά ζητήματα, εξίσου στυλάτος είναι όταν λέει «κάναμε παραπάνω πράγματα από τους προηγούμενους». Κι επειδή έλεγαν πως οι προηγούμενοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα στο θέμα, προκύπτει τώρα το θεμελιώδες φιλοσοφικό ερώτημα, «ποιο είναι το παραπάνω του τίποτα;»
Ας μην συνεχίσω γιατί δεν έχει νόημα. Οι άνθρωποι μας δούλεψαν ψιλό γαζί και καβάλησαν την εξουσία. Και τώρα αποδεικνύονται όχι μόνο πολύ χειρότεροι διαχειριστές απ’ τους προηγούμενους, αλλά και κυνικότατοι ψεύτες. Στο μεταξύ τα ‘χουν πει όλα και τώρα τρακάρουν καθημερινά στα λόγια τους. Όχι πως τους πολυνοιάζει έτσι σεληνιασμένοι που είναι με την καβαλαρία της εξουσίας, αλλά τέλος πάντων εμείς θα τα λέμε έστω και για να τους χαλάμε τη μέρα, όπως ένα πετραδάκι μέσα στο παπούτσι τους.

Πηγή: https://www.reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.