Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 7 ΜΑΓΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ!



Ο Σύμβουλος Σχέσεων Νικόλας Ουρανός μας αποκαλύπτει τα μυστικά για μια πετυχημένη σχέση
Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί την ίδια στιγμή ενώ κάποιες ερωτικές σχέσεις καταβαραθρώνονται κάποιες άλλες αποθεώνονται;
Ο Σύμβουλος Σχέσεων Νικόλας Ουρανός μας δίνει τις απαντήσεις :
Σίγουρα για να δώσεις μια ικανοποιητική απάντηση στην παραπάνω ερώτηση δεν μπορείς μόνο να σταθείς στις μαρτυρίες των συγγενών και των φίλων, χρειάζεται να κάνεις μια εκτεταμένη έρευνα και κυρίως να είσαι καλά συνδεδεμένος με την καρδιά σου. Τα καλά νέα είναι πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και οι αξίες που διέπουν μια επιτυχημένη σχέση υπάρχουν, μαθαίνονται, καλλιεργούνται.
Ας δούμε μαζί λοιπόν, ένα προς ένα, τα 7 συμπεριφερικά γνωρίσματα, τα οποία προσδίδουν ποιότητα σε μια σχέση. Φυσικά και εσύ με την σειρά σου μπορείς να προσθέσεις τα δικά σου.
Οι άνθρωποι λοιπόν που συντελούν στη δημιουργία μιας εξαιρετικής σχέσης :
1. Δεν επηρεαζόνται από καταστάσεις μιας προηγούμενης σχέσης και δεν τις μεταφέρουν στην τωρινήΟι χωρισμοί στις σχέσεις συμβαίνουν, μοιάζουν και είναι αναπόφευκτοι. Κάποιες φορές είναι αρκετά επίπονοι και άλλες φορές γίνονται σήριαλ σε συνέχειες. Οι άνθρωποι που είναι ικανοί να δημιουργήσουν μια καταπληκτική σχέση είναι αυτοί που πρώτα βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο να συγχωρέσουν το προηγούμενο ταίρι τους και να κάνουν το βήμα "εμπρός", απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του παρελθόντος, αναπνέοντας μόνο καθαρό αέρα στην σχέση που βρίσκονται τώρα.
2. Κατανοούν την ισοροπία μεταξύ του "δίνω" και του "παίρνω".
Σε μια ισότιμη σχέση χρειάζεται να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο "δίνω" και το "παίρνω". Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο ο ένας επό τους δύο συντρόφους να χάνει πρώτα τον εαύτό του και μετά την ισορροπία ανάμεσα στο τι λαμβάνει και στο τι προσφέρει στη σχέση. Αυτό έχει αρνητικές αλυσιδωτές αντιδράσεις αφού δίνοντας περισσότερα και λαμβάνοντας λιγότερα, είτε εκρύγνειται είτε δυσανασχετεί, πάντως σε κάθε περίπτωση πληγώνεται. Χρειάζεται όχι φυσικά να κρατάμε λογαριασμό αλλά να είμαστε συνειδητοί σε αυτό που συνεισφέρουμε και εισπράτουμε από την σχέση μας.
3. Γνωρίζουν πότε και πώς να κάνουν χώρο. 
Kάποιοι άνθρωποι τείνουν να «εξαφανίζονται» όταν μπαίνουν σε μια σχέση. Σταματούν τις προσωπικές τους δραστηριότητες (γυμναστήριο, hobbies, επικοινωνία με φίλους). Χάνουν την φρεσκάδα, τον αυθορμητισμό και την αυτοπεποίθηση της ολοκληρωμένης και επαναφορτισμένης «μονάδας», που συμμετέχει στη σχέση. Μια υγιής σχέση χρειάζεται τις κατάλληλες αποστάσεις για να ανθήσει. Άλλωστε πώς θα συνεχίσει να πετυχαίνει με οδηγό τον αλληλοσεβασμό, τη δημιουργικότητα και αυτοπεποίθηση; Η εξαιρετική σχέση λειτουργεί με δύο συντρόφους που αποτελούν ταυτόχρονα ο ένας για τον άλλο, το "άλλο του ολόκληρο".
4. Κάνουν ο ένας τον άλλο να γελάει. Το χιούμορ είναι πύλη σοφίας. Χωρίς χιούμορ μια σχέση δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει γρήγορα και με αυτοπεποίθηση τις δύσκολες στιγμές της. Έχει επίσης αγχολυτικό ρόλο για τα ζητούμενα και τις αγωνίες των συντρόφων ενώ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετική αν δεν είναι πρώτα από όλα διασκεδαστική.
5. Δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις για τις δυνατότητες του άλλου. Όλοι είμαστε γήινοι και έχουμε σάρκα και οστά. Μπορεί να ξεχωρίζει ο ένας σε κάποιους τομείς, και σε άλλους τομείς ο έτερος, αλλά πολύ εύκολα στην συνύπαρξη ή στην συγκατοίκηση, μπορούμε να δούμε τα όριά μας να αλλάζουν. Καλό είναι να είμαστε συνειδητοποιημένοι σε αυτόν τον τομέα και να μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις από τις αντοχές, τις δυνάμεις και την ανθεκτικότητα του συντρόφου μας. Άλλωστε "δεν τα έχουμε φτιάξει" με τον Batman ή την PowerGirl !
6. Σταματούν να "φέρνουν την καταστροφή".
Σε αυτό κομμάτι οφείλεται κοντά στο 80% των προβλημάτων που εμφανίζονται και αναπτύσσονται σε μία σχέση. Τόσο συχνά λοιπόν έχουμε την τάση να επιτρέπουμε στους φόβους μας και τις ανασφάλειες μας να έρχονται στην επιφάνεια, γινόμενοι "μάντεις κακών". Επίσης αν αφήσουμε "αδούλευτα" τα χαρίσματα μας, αυτά για τα οποία αρχικά "λάμψαμε" και ελκύσαμε τη γνωριμία μας, πολύ εύκολα αυτά μπορούν να "ξεθωριάσουν" και εκεί που είμασταν γεμάτοι ενέργεια και διάθεση για τη σχέση, να μεταμορφωθούμε σε "πνεύματα" κριτικής και αντιλογίας. Ας καταλάβουμε για τα καλά, ότι η ερωτική σχέση είναι το καταλληλότερο "όχημα" για την συναισθηματική μας ωρίμανση.
7. ...και πάνω από όλα, Αγαπούν. Αγαπούν τον εαυτό τους. Αγαπούν τους συντρόφους τους. Αλλά η αγάπη τους δεν σταματάει εκεί. Εκπέμπεται στο σύνολο. Είναι καλοπροαίρετοι και η συνεισφορά και η δράση τους εκπέμπει θετικό πρόσημο στην κοινωνία. Γνωρίζουν καλά ότι η αγάπη δεν είναι απλά ένα συναίσθημα αλλά μια διαρκής κατάσταση θετικότητας και ανωτερότητας. Έριξαν τα τείχη της καρδιάς τους, αυτά που έκαναν την αγάπη τους επιλεκτική και αποκλειστικά σεξουαλική.
Πηγή: Yahoo Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.