Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

TO ΥΠΕΡΙΩΔΕΣ ΦΩΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ EBOLA ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ!

Επιμέλεια:  Αθανάσιος Πρωτοπαππάς

xenex-disinfection-ebolabot-up-close

Το Υπεριώδες Φως Σκοτώνει τον Ebola σε 2 Λεπτά. Γιατί δεν έχει αυτό το ρομπότ κάθε νοσοκομείο;
Ενώ οι κατασκευαστικές εμβολίων και οι φαρμακοβιομηχανίες τρέχουν να κάνουν ιατρικές παρεμβάσεις στην αγορά που θα αντιμετωπίσει την πανδημία του Ebola, υπάρχει ήδη μια τεχνολογία διαθέσιμη τώρα που μπορεί να σκοτώσει τον Ebola μέσα σε δύο λεπτά στα νοσοκομεία, στα κέντρα καραντίνας, στα εμπορικά γραφεία και ακόμη στα δημόσια σχολεία.
Αποκαλείται το Xenex Germ-Zapping Robot, και εφευρέθηκε από μια ομάδα γιατρών του Τέξας που η εταιρεία τους έχει έδρα το San Antonio. Το Xenex Germ-Zapping Robot χρησιμοποιεί υπεριώδες παλμικό φώς από xenon για να επιτύχουν αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «η προηγμένη περιβαλλοντική καθαριότητα των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης.» Επειδή το υπεριώδες φως καταστρέφει την ακεραιότητα του RNA που αποτελούνται οι ιοί, τους σκοτώνει. (Οι ιοί δεν είναι ζωντανοί κατ αρχάς, μιλώντας τεχνικά, έτσι ο σωστός όρος είναι «μη ζωντανοί.»)
Ο Ebola, όπως οι περισσότεροι άλλοι ιοί, καταστρέφονται από το Υπεριώδες φώς. Για αυτό ο Ebola του αρέσει να αναπτύσσεται σε σκιερά μέρη όπου το φώς του ηλίου δεν φθάνει. (Σκεφτείτε τον Ebola σαν έναν «βαμπίρ» ιό που τρέφεται από το ανθρώπινο αίμα αλλά αποφεύγει το ηλιακό φώς). Το ρομπότ Xenex σκοτώνει τον ιό σε επιφάνειες σε δύο λεπτά, σκοτώνοντας του με ένα ειδικό μήκος κύματος του Υπεριώδους φωτός σε συγκεντρώσεις 25.000 φορές περισσότερο από ότι το φυσικό φως του ηλίου.
 
Σκοτώνοντας τον Ebola με ηλεκτρισμό και Υπεριώδες φώς, δεν χρειάζονται τοξικά χημεία. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχει και πράσινη τεχνολογία στην ιατρική τεχνολογία. Η μονάδα Xenex δημιουργεί Υπεριώδες φώς χρησιμοποιώντας Ξένον – ένα ευγενές αέριο – αντί για τον τοξικό υδράργυρο. Έτσι δεν υπάρχει τοξικός υδράργυρος για να ασχοληθούμε μαζί του όταν πετάμε την συσκευή όταν τελειώσει η χρήσιμη ζωή της. 
Οι περισσότερες προσεγγίσεις στην απολύμανση στα νοσοκομεία σήμερα βασίζεται σε τραχιά, τοξικά χημικά που δημιουργούν ένα δευτερεύοντα κίνδυνο για την υγεία στους ασθενείς και το προσωπικό των νοσοκομείων. Αλλά το υπεριώδες φώς που εκπέμπεται από το ρομπότ Xenex δεν αφήνει κανένα τοξικό κατάλοιπο και δεν χρειάζεται χημικό εργοστάσιο για να παραχθεί. Αυτή είναι πραγματικά «ιατρική του φωτός» διότι απολυμαίνει χρησιμοποιώντας ειδικές συχνότητες του φωτός.
 
Μελέτες από τον κατασκευαστή δείχνουν εκπληκτικά αποτελέσματα απολυμάνσεως από τα υπερβακτηρίδια έως ιικά στελέχη:
-57% ελάττωση του MRSA στο Moses Cone
-53% ελάττωση των μολύνσεων C.diff στο Cooley Dickenson
-50% ελάττωση της βακτηριδιακής μολύνσεως στο Cambridge Health Alliance
-30% ελάττωση του C.diff στο MD Anderson Cancer Center
-62% ελάττωση του μικροβιακού φορτίου στο St. Joseph’s Hospital and Medical Center
Ήδη το Xenex UV robot βρίσκεται σε 250 νοσοκομεία και ο αριθμός αυξάνει. Φαίνεται ότι θα αυξηθεί πιο πολύ λόγω του τωρινού παγκόσμιου ξεσπάσματος του Ebola.
Η βασική τιμή της μονάδος Xenex έιναι περίπου 100.000 δολάρια, και η μονάδα αποπληρώνεται γρήγορα με το να προλαμβάνει ακριβές μολύνσεις. Για παράδειγμα 1000 δολάρια την ώρα στοίχιζε ο πρώτος ασθενής που πέθανε στις ΗΠΑ! Μπορεί να απολυμάνει ένα τυπικό δωμάτιο νοσοκομείου σε 10 λεπτά, και έχει λογισμικό πουν επιτρέπει στο προσωπικό να γνωρίζει ποια δωμάτια απολυμάνθηκαν.
Μια και τέθηκε το θέμα του Ebola και των παρεμφερών ιών, να πούμε ότι σε προσωπικό επίπεδο έχει αποδειχθεί πάρα πολλές δεκαετίες ότι η καλύτερη λύση είναι ο ΚΟΛΛΟΕΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ. Τον οποίο φυσικά πολεμά με μανία η AMA και η μοντέρνα ιερά εξέταση το FDA. Όπως πρόσφατα επιστρέψανε πίσω τρεις ιδιωτικές ανθρωπιστικές αποστολές κολλοειδούς αργύρου στην Σιέρα Λεόνε. Ταυτόχρονα αρθρογραφούν κατά κόρο να «αποδείξουν» ότι ο κολλοειδής άργυρος είναι απάτη κάποιων, φυσικά λόγω του μικρού κόστους αν κάποιος τον φτιάχνει μόνος του και της σχεδόν απόλυτης αποτελεσματικότητας του!

Αναρτήθηκε από Ion Maggos // 13 Οκτωβρίου 2014 // 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.